Βρύζας και Βέλιτς για τον “νέο” Παναθηναϊκό

Ο Ζήσης Βρύζας και ο Γιάσμινκο Βέλιτς θα είναι τελικά οι δύο άνθρωποι που θα αναλάβουν τον σχεδιασμό του νέου Παναθηναϊκού, σε συνεργασία με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Τεχνικός διευθυντής και αρχι-σκάουτερ οι ρόλοι των δύο ανδρών.
Οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό έχουν δρομολογηθεί από την διοικούσα επιτροπή σε ότι αφορά τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς.
Μετά την επίτευξη της συμφωνίας με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ήρθε η σειρά να “κλείσει” το θέμα του τεχνικού διευθυντή με τον Ζήση Βρύζα να είναι ο “εκλεκτός” και να ανακοινώνεται από Δευτέρα. Μαζί του ως αρχι-σκάουτερ και ο Γιάσμινκο Βέλιτς.
Επομένως Βρύζας και Βέλιτς θα κληθούν από εβδομάδα να ξεκινήσουν σειρά επαφών τόσο με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού (διοίκηση και προπονητή) και εν συνεχεία να αναζητήσουν τους παίκτες που θα ενισχύσουν το ρόστερ ενώ παράλληλα θα δουλέψουν και στο θέμα παραχώρησης ποδοσφαιριστών.
Διπλός… και δύσκολος ρόλος για Βρύζα
Τελικά, αυτό που ήθελε η διοικούσα επιτροπή το πέτυχε σε ότι αφορά την επιλογή Έλληνα για την θέση του τεχνικού διευθυντή. Για το αν η επιλογή κριθεί καλή θα πρέπει να φανεί σε βάθος χρόνου, αφού ο βοηθός του Σάντος, θα έχει δύσκολο “διπλό” ρόλο.
Εκτός από τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή θα υποκαταστήσει και τον γενικό αρχηγό θέλοντας να διαχειριστεί τα αποδυτήρια πέραν του σχεδιασμού της νέας ομάδας.
Σαφώς και δύσκολο αλλά η επιλογή του έγινε καθώς ήδη έχει κάνει με επιτυχία κάτι τέτοιο και στον ΠΑΟΚ και για τον λόγο αυτό, ο Φερνάντο Σάντος τον ζήτησε στο επιτελείο του, με μια νέα πρόκληση να του δίνετε πλέον.
Ο Βέλιτς… και τα ταξίδια του
Μέσω σκάουτινγκ και μάλιστα στον πρώτο βαθμό που του αναλογεί θα έχει ρόλο στον τομέα αυτό ο Γιάσμινκο Βέλιτς που επιστρέφει στην Παιανία.
Ο Βόσνιος θα συνεργαστεί και πάλι με το “τριφύλλιι” από το πόστο του επικεφαλής σκάουτερ καθώς η διοικούσα επιτροπή έκρινε απαραίτητη την εμπλοκή του και πάλι λόγω της ικανότητας του να εντοπίζει αξιόλογους και ταλαντούχους παίκτες σε μικρή ηλικία και με χαμηλό κόστος.
Μάλιστα, ο Βέλιτς έχει ήδη “τσεκάρει” ορισμένους παίκτες σύμφωνα με πληροφορίες και άμεσα θα συζητήσει τόσο με τον νέο τεχνικό διευθυντή (μόλις ανακοινωθεί) αλλά και με τον Πορτογάλο τεχνικό του Παναθηναϊκού που δεν έδειξε αρνητικός στην προτάση της διοικούσας για την έλευση του.