ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Βραζιλία - Αργεντινή: Τα ψευδή στοιχεία των 4 παικτών δηλώθηκαν από τον προπονητή της Κ20 που βρισκόταν στις ΗΠΑ για διακοπές

Ο Λιονέλ Μέσι αποχωρεί από την "Αρένα Κορίνθιανς" μετά τη διακοπή στο ματς της Βραζιλίας με την Αργεντινή | 5 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Λιονέλ Μέσι αποχωρεί από την "Αρένα Κορίνθιανς" μετά τη διακοπή στο ματς της Βραζιλίας με την Αργεντινή | 5 Σεπτεμβρίου 2021 @2021 ANDRE PENNER/AP IMAGES

Τα ψευδή στοιχεία για τους τέσσερις διεθνείς Αργεντινούς κατά την άφιξή τους στη Βραζιλία φέρονται να δηλώθηκαν ηλεκτρονικά από τον προπονητή της Κ20 που βρίσκεται σε διακοπές στις ΗΠΑ.

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση της Βραζιλίας με την Αργεντινή στο Σάο Πάουλο, η οποία διεκόπη έπειτα από έφοδο των υγειονομικών αρχών της χώρας, με στόχο να συλλάβουν 4 παίκτες της "αλμπισελέστε".

Η Anvisa, Εθνική Υγειονομική Επιτροπή Παρακολούθησης της Βραζιλίας, φέρεται να έλαβε έγγραφα από την πλευρά των Αργεντινών με ψευδή στοιχεία και γι' αυτό επέτρεπε στους Εμιλιάνο Μπουενδία, Εμιλιάνο Μαρτίνες, Κριστιάν Ρομέρο και Χιοβάνι λο Σέλσο να κυκλοφορούν ελεύθερα στη χώρα. Όταν ερεύνησε περισσότερο τα δεδομένα όμως, αντιλήφθηκε ότι δεν ίσχυαν όσα δήλωσε η πλευρά της Αργεντινής, με συνέπεια να παρέμβει, καθυστερημένα, προκαλώντας αυτήν την αναστάτωση.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν από την Anvisa, η συμπλήρωση της Δήλωσης Υγείας Ταξιδιώτη που είναι υποχρεωτική για την είσοδο στη Βραζιλία έγινε από τον Φερνάντο Μπατίστα, ο οποίος είναι ο προπονητής της Κ20 της Αργεντινής. Μάλιστα, αυτές τις ημέρες βρίσκεται στις ΗΠΑ για διακοπές, οπότε η συμπλήρωση πιθανόν να έγινε ηλεκτρονικά. Ο Μπατίστα φέρεται να συμπλήρωσε λάθος στοιχεία για τους τέσσερις Αργεντινούς, αποκρύπτοντας (εσκεμμένα ή όχι) το γεγονός ότι βρέθηκαν στην Αγγλία κάποια στιγμή τις προηγούμενες 14 ημέρες, κάτι που απαγορεύεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο της Βραζιλίας για ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα.

Η πλευρά της Αργεντινής μέχρι στιγμής δεν έχει διαψεύσει ότι συμπληρώθηκαν λανθασμένα στοιχεία σχετικά με τα ταξίδια που έκαναν οι τέσσερις διεθνείς πριν προσγειωθούν στη Βραζιλία. Η υπερασπιστική γραμμή της αφορά κυρίως τη συμφωνία στην οποία ισχυρίζεται ότι έχει έρθει η CONMEBOL με τις κυβερνήσεις των 10 χωρών μελών της για διευκολύνσεις στα ταξίδια των εθνικών ομάδων για τις διεθνείς διοργανώσεις.

Η τύχη του αγώνα παραμένει σε εκκρεμότητα, αφού η FIFA, διοργανώτρια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, ερευνά όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Η πλευρά της Βραζιλίας θεωρεί ότι υπάρχει βάση στην απόφαση για επανάληψη της αναμέτρησης ή για συνέχιση από το χρονικό σημείο που διεκόπη, η πλευρά της Αργεντινής θεωρεί βέβαιο ότι θα πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης στα χαρτιά, αφού υπαίτια για τη διακοπή είναι η γηπεδούχος ομάδα.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ