ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βονόρτας: "Ανταγωνιστικοί και με χαμηλό μπάτζετ"

Βονόρτας: "Ανταγωνιστικοί και με χαμηλό μπάτζετ"
Βονόρτας INTIME SPORTS

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Γιάννης Βονόρτας έμεινε ικανοποιημένος από την νίκη της ομάδας του, μίλησε για το μέλλον του και τη θέληση του να παραμείνει από οποιοδήποτε πόστο στο Τριφύλλι ενώ σημείωσε ότι οι πράσινοι μπορούν να φτιάξουν μια πρωταγωνιστική ομάδα ακόμα και με χαμηλό μπάτζετ.

Αισιόδοξος για το... αύριο του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Βέροια ο Γιάννης Βονόρτας με τον τεχνικό του Τριφυλλιού να σημειώνει ότι οι πράσινοι μπορούν να φανούν ανταγωνιστικοί του χρόνου ακόμα και με περιορισμένο μπάτζετ.

Σύμφωνα με τον 53χρονο τεχνικό πρέπει να χρησιμοποιηθεί η φετινή σεζόν ως εμπειρία και παράδειγμα για αποφυγή των ίδιων λαθών.

Όσο για τον ίδιο σημείωσε ότι θα ήθελε να παραμείνει και να βοηθήσει από οποιοδήποτε πόστο την ομάδα του Τριφυλλιού.

Γιατί ο Παναθηναϊκός παρουσίασε δυο πρόσωπα στην εικόνα του;

“Ξεκινήσαμε υποτονικά το παιχνίδι. Αυτό βέβαια μας βοήθησε στο να βγάλουμε αντεπίθεση από τα πλάγια δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την αυτοσυγκέντρωση στην διάρκεια του παιχνιδιού. Ίσως η κούραση, ίσως είχαν λίγο άγχος. Και όταν λέω κούραση εννοώ ψυχολογική κούραση, όχι σωματική”.

Η επόμενη μέρα του Γιάννη Βονόρτα ποια είναι στον Παναθηναϊκό;

“Έχουμε πει από την αρχή ότι πρόθεση είναι να μείνω. Πρέπει όμως πρώτα να τελειώσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας. Δεν γνωρίζω ποιο πόστο θα πάρω αλλά θέλω να μείνω”.

Θα ήθελε ο Γιάννης Βονόρτας μια δεύτερη ευκαιρία καθώς όλοι οι οπαδοί λένε γιατί να μην μείνει ο Βονόρτας ο οποίος τα πήγε πολύ καλά και κόντρα στον Ολυμπιακό;

“Αυτό είναι θέμα της διοίκησης. Είχα κάνει την συμφωνία να αναλάβω την ομάδα μέχρι τέλος της περιόδου και εγώ θα σεβαστώ την όποια επιθυμία της διοίκησης. Θα συνεχίσω στον Παναθηναϊκό να βοηθάω όσο μπορώ και από όπου μπορώ”.

Τι μπορεί να κρατήσει ο Παναθηναϊκός μετά από μια τόσο κακή χρονιά;

“Την εμπειρία που αποκομίσαμε από όλα αυτά που έγιναν ώστε να μην ξαναγίνουν στο μέλλον και να πάμε με μια πιο σταθερή πορεία τα επόμενα χρόνια”.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε με ένα χαμηλό μπάτζετ να διεκδικήσει τίτλο ή θα πρέπει να περιμένουμε λίγα χρόνια;

“Βλέπουμε ότι κυκλοφορούν αρκετά καλοί παίκτες οι οποίοι δεν είναι και ακριβοί πλέον. Με σωστή δουλειά μπορεί να γίνει ένα σύνολο ανταγωνιστικό”.

Σε ποιο επίπεδο μπορούν να οδηγήσουν τα παιδιά από την ακαδημία τον Παναθηναϊκό, είναι έτοιμα για να μπουν στην πρώτη ομάδα άμεσα;

“Άμεσα όχι δεν είναι έτοιμα ακόμα. Είναι και μικρά σε ηλικία και εμπειρίες δεν έχουν. Ήδη προπονούνται κάποιοι μαζί μας. Θα έρθουν και άλλα να προπονούνται, χρειάζονται χρόνο. Μπορούν να αποτελέσουν λύσεις αλλά όχι να πρωταγωνιστήσουν”.

Τι κρατάει ο Γιάννης Βονόρτας από αυτή τη σύντομη περίοδο ως πρώτος προπονητής;

“Είναι θαυμάσια περίοδος και εξαιτίας της εικόνας της ομάδας. Με κάνει ευτυχισμένο και χαρούμενο και μακάρι να υπάρξει και η Ευρώπη γιατί έμαθα ότι η Ξάνθη έφερε ισοπαλία και μάλλον πάμε σε μπαράζ αν δεν πάρει άδεια ο ΠΑΣ Γιάννινα. Αλλάζει εντελώς πλέον όλη η κατάσταση. Βέβαια αυτό ήταν γνωστό από την αρχή ότι ήταν στενά τα περιθώρια. Κάποια στιγμή εξαντλήθηκαν τελείως αλλά τώρα υπάρχουν πάλι κάποιες πιθανότητες”.

*Στο χθεσινό παιχνίδι κόπηκαν 4.356 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 24.493 ευρώ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ