STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Βόμβα" κορονοϊού στο πρωτάθλημα: Όλα τα σενάρια για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, τι ισχύει με το πρωτόκολλο και τον τελικό Κυπέλλου

Πινέδα και Μαντσίνι στο ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
Πινέδα και Μαντσίνι στο ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκός EUROKINISSI

Τα κρούσματα κορονοϊού στον Παναθηναϊκό και η πιθανή αναβολή των δύο τελευταίων αγωνιστικών βάζει όλα τα σενάρια στο τραπέζι για το φινάλε της σεζόν. Οι πιθανές ημερομηνίες, το πρωτόκολλο covid-19 που δεν υπάρχει πλέον, οι εκλογές της 21ης Μαΐου και τι ισχύει με τον τελικό Κυπέλλου.

Προς αναβολή οδηγείται η 9η και η 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League μετά τα 24 κρούσματα κορονοϊού που εμφανίστηκαν στον Παναθηναϊκό τις τελευταίες ημέρες.

Γι' αυτό άλλωστε και κατέθεσε σχετικό αίτημα της διοργανώτρια αρχή, η οποία θα συνεδριάσει εκτάκτως μέσω τηλεδιάσκεψης το μεσημέρι της Κυριακής (7/5, 12:00) για να πάρει τις σχετικές αποφάσεις για το πώς θα κινηθεί από 'δω και πέρα. Δεν αποκλείεται πάντως να έχουμε εξελίξεις και μέσα στην ημέρα.

Δεν υπάρχει πρωτόκολλο κορονοϊού

Αυτό που θα πρέπει να τονιστεί, είναι πως δεν υφίσταται πλέον πρωτόκολλο κορονοϊού, όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια μετά την εμφάνιση του Covid-19. Έχει καταργηθεί όπως και σε όλα τα υπόλοιπα αθλήματα.

Επομένως, δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος υγειονομικός "μπούσουλας" πάνω στον οποίο μπορούν να στηριχθούν οι ομάδες, γι' αυτό και θα πρέπει να συζητήσουν για το τι μέλλει γενέσθαι και πώς θα ολοκληρωθεί όσο πιο ομαλά γίνεται η σεζόν. Μέχρι πέρυσι υπήρχαν οδηγίες για το τι ισχύει όταν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός κρουσμάτων.

Τώρα οι ομάδες κινούνται σε αχαρτογράφητα νερά και μην ξεχνάμε ότι είναι το φινάλε του πρωταθλήματος και κρίνεται ο τίτλος, επομένως οι όποιες αποφάσεις παρθούν, έχουν βαρύνουσα σημασία.

Όλα ανοικτά για τις ημερομηνίες, τι ισχύει με τον τελικό Κυπέλλου

Όσον αφορά στις ημερομηνίες, όλα τα σενάρια είναι ανοικτά στην παρούσα φάση και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο. Τα πάντα είναι στο τραπέζι...

Η Λίγκα θα συζητήσει για αναβολή των δύο τελευταίων αγωνιστικών, που είναι προγραμματισμένες στις 7 και 14 Μαΐου, επομένως το πρωτάθλημα αναμένεται να "μετακυλήσει". Μην ξεχνάμε επίσης ότι στις 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές και στις 24 είναι προγραμματισμένος ο πολύπαθος τελικός Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Αν αποφασιστεί ότι δεν θα έχουμε δράση μέχρι τις 14 Μαΐου, ένα σενάριο είναι να διεξαχθεί η 9η αγωνιστική εμβόλιμα την Τετάρτη 17 Μαΐου και η τελευταία την Κυριακή 28 Μαΐου. Ο λόγος είναι ότι δεν θα μπορούν να γίνουν αγώνες στις 21 λόγω των εκλογών, εμβόλιμη δεν θα μπορεί να γίνει λόγω του Κυπέλλου, άρα να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα τέσσερις ημέρες μετά.

Βέβαια, ο τελικός Κυπέλλου είθισται να είναι ο τελευταίος αγώνας της σεζόν και επηρεάζει άμεσα τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, επομένως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το πρωτάθλημα μπορεί να ολοκληρωθεί μετά το Κύπελλο.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, αν δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες πριν, να πρέπει να υπάρξει αλλαγή στην ημερομηνία του τελικού, ο οποίος έχει περάσει από χίλια κύματα τόσο με την ημέρα διεξαγωγής του όσο και με το γήπεδο. Να υπάρξει δηλαδή αίτημα της Λίγκας προς την ΕΠΟ και να συζητηθεί στην συνεδρίαση της Ε.Ε. της Δευτέρας στις 16:00.

Σε αυτό το ενδεχόμενο, θα μπορούν να γίνουν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές στις 17 και στις στις 24 Μαΐου και να μεταφερθεί ο τελικός Κυπέλλου.

Ένα άλλο σενάριο το οποίο επεξεργάζεται η Λίγκα, είναι να έχουμε δύο εμβόλιμες αγωνιστικές, στις 10 Μαΐου και στις 17 Μαΐου, ώστε να μην επηρεαστεί και το Κύπελλο στις 24 Μαΐου και να έχει τελειώσει το πρωτάθλημα κανονικά πριν τις εκλογές. Βέβαια, εμπεριέχει ρίσκο και δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς πόσα θα είναι τα ενεργά κρούσματα ως τότε.

Τίποτα δεν μπορεί να προεξοφληθεί αυτή τη στιγμή. Ούτε στη Super League ούτε στην Ομοσπονδία μπορούν να δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση και τονίζουν πως "θα πρέπει να περιμένουμε, τίποτα δεν είναι σίγουρο".

Στην παρούσα φάση όλα είναι στο τραπέζι και ο κορονοϊός ήρθε να ανακατέψει την τράπουλα και να θέσει νέα δεδομένα. Εν αναμονή των εξελίξεων, λοιπόν...

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΟΛΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ