ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Βλαχοδήμος: "Σκεφτόμαστε τον όμιλο που είμαστε τώρα, όχι τη δεύτερη ευκαιρία στο Nations League"

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με το Γιβραλτάρ
Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με το Γιβραλτάρ EUROKINISSI SPORTS

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος δήλωσε ότι η Εθνική Ελλάδας σκέφτεται την πρόκριση μόνο από τον όμιλο που βρίσκεται τώρα και όχι τη δεύτερη ευκαιρία μέσω του Nations League.

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ήταν αυτός που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Παρασκευής (24/3) με το Γιβραλτάρ με τον διεθνή γκολκίπερ να τονίζει ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σκέφτεται μόνο πώς θα εξασφαλίσει την πρόκριση από τον όμιλο και όχι από το "παράθυρο" του Nations League.

Παράλληλα τόνισε ότι για εκείνον είναι ιδιαίτερο που η ομάδα αγωνίζεται στην Πορτογαλία, μιας και ο ίδιος αγωνίζεται στην Μπενφίκα εδώ και πολλά χρόνια, ανανεώνοντας μάλιστα το συμβόλαιό του μέχρι το 2027.

Το γεγονός πως είναι ένας όμιλος δύσκολος με Γαλλία και Ολλανδία να είναι τα φαβορί και το γεγονός πως έχετε μια δεύτερη ευκαιρία μέσα από το Nations League σε τι σκέψεις σας οδηγεί ενόψει του αγώνα με το Γιβραλτάρ;

"Εμείς θέλουμε να μπούμε στο γήπεδο και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς με όλο το σεβασμό προς το Γιβραλτάρ. Όλοι οι παίκτες σκεφτόμαστε τον όμιλο που είμαστε τώρα και όχι τη δεύτερη ευκαιρία από το Nations League και να πάμε στα γήπεδα της Γερμανίας".

Η καλή παρουσία στο Nations League σας έχει δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση;

"Εννοείται γιατί σαν ομάδα δένεις και ανεβαίνεις, γινόμαστε μια γροθιά. Κάναμε μια καλή αρχή στα προηγούμενα ματς και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι".

Πόσο σημαντικό είναι να διατηρήσουμε την καλή αμυντική λειτουργία που είχαμε και στο Nations League με μόλις 2 γκολ παθητικό;

"Πάντα όταν δεν δέχεσαι γκολ είσαι πιο κοντά στη νίκη και για εμάς τους τερματοφύλακες και τους αμυντικούς είναι αρκετά σημαντικό".

Πως αισθάνεσαι που θα γίνει το ματς στην Πορτογαλία όπου και αγωνίζεσαι με την Μπενφίκα;

"Πάρα πολύ καλά, νιώθω σαν το σπίτι μου. Χαίρομαι που έφερα την Εθνική ομάδα στην Πορτογαλία".

Είναι καλύτερο που ξεκινάτε την πορεία σας κόντρα σε έναν θεωρητικά εύκολο αντίπαλο;

"Κάθε ματς είναι δύσκολο, πρέπει να κυνηγήσεις τους τρεις βαθμούς. Σαν ομάδα έχουμε ένα καλό κλίμα, έχουμε δέσει και αυτό φαίνεται και στο γήπεδο και αυτό θα προσπαθήσουμε με την καλή δουλειά του κόουτς να κυνηγήσουμε τους τρεις βαθμούς".

Έχετε συνθέσει μια εξαιρετική τριάδα γκολκίπερ με τον Αθανασιάδη και τον Πασχαλάκη, αυτό σου δίνει κίνητρο για να γίνεις ακόμα καλύτερος;

"Και οι τρεις τερματοφύλακες παίζουμε σε ένα καλό επίπεδο. Είμαστε καλοί φίλοι, έχουμε καλό κλίμα οι τρεις μας και με τον προπονητή τερματοφυλάκων και προσπαθούμε σε κάθε προπόνηση να γινόμαστε καλύτεροι και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο".

Ανανέωσες πρόσφατα το συμβόλαιο σου με τη Μπενφίκα και έχετε μια εξαιρετική σεζόν, πόσο μακριά μπορείτε να φτάσετε;

"Ναι σίγουρα, τα πάμε εξαιρετικά με την Μπενφίκα, έχουμε μια καλή σεζόν. Αλλά τώρα βρίσκομαι στην Εθνική και έχω το μυαλό μου μόνο εδώ. Για τη Μπενφίκα θα τα πούμε από την επόμενη Τρίτη".

Είναι ιδιαίτερο για σένα να ξεκινάτε το ταξίδι σας από την Πορτογαλία και επίσης το γεγονός πως κερδίζετε με την Μπενφίκα στο Champions League καλύτερες ομάδες μπορεί να σε βοηθήσει στα δύσκολα ματς της Εθνικής και να δώσεις και έξτρα κίνητρο στους συμπαίκτες σου;

"Ναι πρώτα απ' όλα είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ, έχω παίξει πολλές φορές σε αυτό το στάδιο έχω θετικές αναμνήσεις. Έχω κερδίσει και ένα Κύπελλο εδώ. Αυτό θα προσπαθήσω να περάσω και στους συμπαίκτες μου να τους δώσω κίνητρο. Όλοι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και όλοι μαζί να τα πάμε καλύτερα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ