ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Βλαχοδήμος: "Σε εξαιρετική κατάσταση η Σάλκε"

Βλαχοδήμος: "Σε εξαιρετική κατάσταση η Σάλκε"

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, έδωσε συμβουλές στους παίκτες του Ολυμπιακού ενόψει του ευρωπαϊκού "τελικού" με τη Σάλκε ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να τεθεί κάποια στιγμή αντιμέτωπος με τον αδερφό του Παναγιώτη.

Ο τερματοφύλακας της Στουτγκάρδης και της Εθνικής Γερμανίας U19 παραχώρησε συνέντευξη στην κυριακάτικη εφημερίδα "Real News", όπου μίλησε επίσης για την παρουσιά του στη Γερμανία και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας αλλά και το αν σκέφτεται να ακολουθήσει το παράδειγμα του Παναγιώτη και να έρθει στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στη "Real News":

Είναι φημισμένες οι ακαδημίες της Στουτγκάρδης; Πώς είναι μία τυπική ημέρα εκεί;

"Οι ακαδημίες της Στουτγκάρδης συγκαταλέγονται στις καλύτερες στη Γερμανία αλλά και στην Ευρώπη. Στις προπονήσεις δουλεύουμε πολύ επαγγελματικά και πολύ στις λεπτομέρειες. Επιπλέον, δίνουν μεγάλη βάση στις σχολικές επιδόσεις και στην κοινωνική εκπαίδευση".

Πόσο εύκολο ήταν να δεχτούν ένα Ελληνόπουλο, τόσο στην ακαδημία της Στουτγκάρδης όσο και στην εθνική τους ομάδα οι Γερμανοί;

"Δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Το ωραίο στο ποδόσφαιρο είναι ότι αυτό το άθλημα ενώνει ανθρώπους διαφορετικών προελεύσεων. Δεν παίζει τίποτα άλλο ρόλο εκτός της ομάδας και της κοινής επιτυχίας. Το ποδόσφαιρο μιλάει τη δική του γλώσσα και δείχνει, μεταξύ άλλων, ότι μία κοινωνική ένταξη των μεταναστών μπορεί να πετύχει".

Έχεις φανταστεί το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσεις, είτε σε επίπεδο εθνικών ομάδων, είτε σε επίπεδο συλλόγων, τον αδερφό σου;

"Κάπου κάπου υπάρχουν τέτοιες σκέψεις, μιας και θα ήταν πράγματι μία περίεργη αλλά και συναρπαστική κατάσταση. Εννοείται ότι σε μία τέτοια περίπτωση πρέπει να ξεχάσουμε για 90 λεπτά τη σχέση μας".

Την Τετάρτη ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Σάλκε, σ’ ένα κρίσιμο ματς του Champions League. Τι θα τον συμβούλευες;

"Η Σάλκε διανύει περίοδο φορμαρίσματος. Με πολλή ενέργεια γύρισαν την περασμένη εβδομάδα το 1-0 εντός έδρας με τη Βέρντερ σε νίκη και βρίσκονται αυτή τη στιγμή πίσω από την Μπάγερν, στη δεύτερη θέση. Ο Ολυμπιακός σίγουρα θα πρέπει να προσέξει πολύ την επίθεση της Σάλκε, καθώς στο ρόστερ της έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες, όπως οι Φαρφάν, Αφελάι, Ντράξλερ, Χόλτμπι και Χούντελααρ. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι συμπαγής στην άμυνα και να προσπαθήσει να κερδίσει τη μάχη του κέντρου και να χτυπήσει με γρήγορες αντεπιθέσεις".

Στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" η Σάλκε είχε δημιουργήσει προβλήματα με τις στημένες μπάλες. Πιστεύεις ότι θα είναι και πάλι επικίνδυνη μ’ αυτό τον τρόπο;

"Η Σάλκε βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Πιστεύω ότι δεν θα βασιστεί μόνο σε στημένες φάσεις, αλλά θα προσπαθήσει να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις και μέσα από το παιχνίδι. Καλό θα ήταν ο Ολυμπιακός να είναι συγκεντρωμένος από την αρχή. Όσον αφορά στην ατμόσφαιρα στη Schalke Arena, είναι ιδιαίτερη. Σε όλα τα ματς οι φίλαθλοι της ομάδας υποστηρίζουν με πολύ πάθος την ομάδα τους, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτή η ενέργεια μεταφέρεται άμεσα στους ποδοσφαιριστές και αντίστροφα. Πιστεύω ότι η Σάλκε θα προσπαθήσει να είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού από την αρχή, να κερδίσει το ματς, για να προκριθεί και μαθηματικά στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ".

Ο Παναγιώτης αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα. Υπάρχει τέτοια σκέψη στο μυαλό σου;

"Δεν έχω κάνει τέτοιου είδους σκέψεις μέχρι στιγμής. Προτεραιότητα για μένα είναι η καθημερινή και σταθερή εξέλιξή μου. Έχω συμβόλαιο με τη Στουτγκάρδη και εκτός αυτού, αισθάνομαι καλά στην ομάδα μου. Θα ήθελα να κάνω εδώ το επόμενο βήμα στην καριέρα μου, άλλωστε γι’ αυτόν τον στόχο δουλεύω κάθε μέρα εντατικά".

Το καλοκαίρι είχε ενδιαφερθεί για σένα ο Ολυμπιακός. Πώς θα σου φαινόταν να γίνεις συμπαίκτης με τον αδερφό σου;

"Φυσικά και θα ήθελα να είμαι συμπαίκτης του αδερφού μου. Όμως, το πότε και το πού είναι ένα σενάριο που ίσως δείξει το μέλλον".

Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν για σένα να φορέσεις τη φανέλα της Εθνικής Γερμανίας;

"Έχω ελληνικές ρίζες, είμαι Έλληνας, όμως γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γερμανία. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα όταν κλήθηκα για πρώτη φορά στην Εθνική Γερμανίας. Ήταν και ένα είδος επιβεβαίωσης των αποδόσεων που είχα με την ομάδα μου. Πάντοτε χαίρομαι όταν μου δίνεται η ευκαιρία να φοράω την επίσημη φανέλα της Εθνικής Γερμανίας".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ