ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Βλαχοδήμος: "Κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει το μέλλον, δεν αμφισβήτησα ποτέ την επιλογή μου να παίξω στην Εθνική"

Οδυσσέας Βλαχοδήμος
Οδυσσέας Βλαχοδήμος PRINTSCREEN

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος με συνέντευξή του στο transfermarkt αναφέρθηκε στη φετινή σεζόν στην Μπενφίκα, στην οποία είναι ικανοποιημένος, ενώ μίλησε και για την Εθνική.

Μεγάλη συνέντευξη στο transfermarkt παραχώρησε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα δήλωσε ευτυχισμένος στη Λισαβόνα, ενώ σε ερώτηση για το αν θα αποχωρήσει κάποια στιγμή από τους αετούς άφησε τα πάντα ανοιχτά. Επιπλέον, μίλησε για την επιλογή να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας αντί της Γερμανίας.

Οι δηλώσεις του Βλαχοδήμου:

Για το αν βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του: "Στατιστικά, ναι. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Η σεζόν ήταν πολύ καλή για την ομάδα. Η σεζόν είναι πολύ καλή για την ομάδα και για εμένα προσωπικά. Νομίζω πως έπαιξα σε κορυφαίο επίπεδο. Ολόκληρη η ομάδα ξεπέρασε τον εαυτό της. Το να γίνουμε πρωταθλητές ήταν ο στόχος από την αρχή. Είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε".

Για το Champions League: "Σε συνδυασμό με το Champions League, ήταν απίστευτη η σεζόν. Νομίζω πως παίξαμε ελκυστικό ποδόσφαιρο, 'μετρούσαμε' τους εαυτούς μας απέναντι σε κορυφαίες ομάδες. Είναι κρίμα που δεν προχωρήσαμε κι άλλο".

Για τα clean sheets του: "Φυσικά είμαι χαρούμενος που κράτησα ανέπαφη την εστία μου τόσες πολλές φορές τη φετινή σεζόν. Είναι ο στόχος του τερματοφύλακα. Ολόκληρη η ομάδα αμύνθηκε υπέροχα. Φυσικά ωριμάζεις παιχνίδι με παιχνίδι. Είχα τη βάση φέτος για σημαντικές αποφάσεις και είχα αυτοπεποίθηση στην περιοχή. Είμαι χαρούμενος και για τις μεγάλες αποκρούσεις".

Για την επέκταση του συμβολαίου του: "Η οικογένειά μου αισθάνεται άνετα στη Λισαβόνα. Η Μπενφίκα είναι ένα κορυφαίο κλαμπ, είμαστε μία οικογένεια. Μπορείς μόνο καλά να αισθάνεσαι. Η σεζόν με το πρωτάθλημα και τα υπόλοιπα το επιβεβαίωσαν".

Για το μέχρι πότε σχεδιάζει να μείνει στην Μπενφίκα: "Πάντα λέω πως το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που αφορά την κάθε μέρα, κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει το μέλλον. Είναι όνειρό μου από παιδί να είμαι σε κορυφαίο πρωτάθλημα. Αλλά όπως είπα, είμαι σε μία κορυφαία ομάδα και αισθάνομαι καλά".

Για την Premier League: "Νομίζω πως είναι ελκυστική για τον κάθε ποδοσφαιριστή".

Για το αν ήταν κοντά σε μεταγραφή πρόσφατα: "Ναι, το περασμένο καλοκαίρι. Αλλά ως ποδοσφαιριστής αντιμετωπίζεις πράγματα τα οποία μπορείς να επηρεάζεις. Υπάρχουν πολλά επίπεδα για να γίνει μία μεταγραφή. Εσύ τα αγνοείς και συγκεντρώνεσαι στη δουλειά σου. Αν γίνει κάτι, το μαθαίνεις σχετικά αργά".

Για την Εθνική: "Θέλουμε να συμμετέχουμε σε ένα μεγάλο τουρνουά. Και τι καλύτερο από το Euro στο σπίτι μου, στη Γερμανία; Θα ήθελα να το βιώσω. Έχουμε ένα δύσκολο όμιλο με Γαλλία και Ολλανδία. Ωστόσο είναι καλό ότι υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού να συμμετέχουμε στο Euro μέσω του Nations League. Στόχος μας να προκριθούμε απευθείας".

Για τη μακρά σεζόν: "Φυσικά ανυπομονώ για τις ερχόμενες διακοπές. Πρώτα απ' όλα, η συγκέντρωσή μου είναι σε αυτά τα δύο παιχνίδια (σ.σ. Ιρλανδία, Γαλλία). Μετά από αυτό θα περάσω χρόνο με την οικογένειά μου. Έρχεται ο γάμος και η βάφτιση του παιδιού μου".

Για την απόφασή σου να παίξει με την Ελλάδα και όχι με τη Γερμανία: "Είμαι 100% ικανοποιημένος. Δεν αμφισβήτησα την επιλογή μου. Είμαι περήφανος. Γι' αυτό θα είμαι ακόμη πιο ενθουσιασμένος αν παίξουμε σε ένα μεγάλο τουρνουά. Θα είναι κάτι το ιδιαίτερο. Ξέρω τα στάδια, τις πόλεις της χώρα".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ