ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βιάλι: "Φοβάμαι να πεθάνω, δεν ξέρω τι θα συναντήσω αφού σβήσει το φως"

Ο Τζανλούκα Βιάλι
Ο Τζανλούκα Βιάλι © 2021 LUCA BRUNO / AP IMAGES

Ο Τζανλούκα Βιάλι έδωσε μάχη με τον καρκίνο και όπως εξομολογήθηκε στο ντοκιμαντέρ "Μία απλή ερώτηση" φοβάται να πεθάνει, υποστηρίζοντας ωστόσο πως η ιδέα του θανάτου τον έκανε να εκτιμήσει περισσότερο τη ζωή.

Ο συνεργάτης του Ρομπέρτο Μαντσίνι στην εθνική Ιταλίας, Τζανλούκα Βιάλι, τα τελευταία χρόνια έδινε τη δική του μάχη απέναντι στον καρκίνο. Μιλώντας στο ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο "Μια απλή ερώτηση" για την περιπέτειά του εξομολογήθηκε ότι τρομάζει στην ιδέα του θανάτου.

Ο άλλοτε πρωταθλητής της Ιταλίας με τη φανέλα της Σαμπντόρια παραδέχθηκε ωστόσο, πως το γεγονός ότι πάλεψε με τον θάνατο, τον έκανε πιο δυνατό.

"Φοβάμαι να πεθάνω. Δεν ξέρω όταν σβήσει το φως τι θα είναι στην άλλη πλευρά. Αλλά κατά κάποιο τρόπο, είμαι επίσης ενθουσιασμένος που το μαθαίνω. Αλλά συνειδητοποιώ επίσης ότι η έννοια του θανάτου χρησιμοποιείται για να κατανοήσουμε και να εκτιμήσουμε τη ζωή.

Το άγχος για το αν μπορώ να ολοκληρώσω όλα αυτά που θέλω να κάνω, το γεγονός ότι είμαι πολύ ενθουσιασμένος με όλα τα έργα που έχω, είναι κάτι για το οποίο νιώθω πολύ τυχερός.

Η αρρώστια δεν είναι μόνο ταλαιπωρία: υπάρχουν υπέροχες στιγμές. Η ζωή αποτελείται 20% από αυτό που συμβαίνει σε σένα, αλλά το 80% από τον τρόπο που αντιδράς σε αυτό που συμβαίνει.

Και η ασθένεια μπορεί να σε διδάξει πολλά για το πώς είσαι, επίσης να είναι μια ευκαιρία. Δεν εννοώ ότι είμαι ευγνώμων για τον καρκίνο".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ