ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Βέλγιο, Ολλανδία και Γερμανία ανακοίνωσαν την κοινή υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Μουντιάλ Γυναικών 2027

Βέλγιο, Ολλανδία και Γερμανία ανακοίνωσαν την κοινή υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Μουντιάλ Γυναικών 2027
Το επίσημο λόγκο της κοινής υποψηφιότητας Βελγίου, Ολλανδίας και Γερμανίας για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2027 BNG2027 TWITTER

Την κοινή τους επίσημη υποψηφιότητα για να συνδιοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2027 εξέφρασαν το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Γερμανία, επιδιώκοντας να πραγματοποιήσουν ένα τουρνουά που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του Ποδοσφαίρου Γυναικών.

Την κοινή τους επίσημη υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Μουντιάλ Γυναικών του 2027 ανακοίνωσαν μέσα από ένα βίντεο με τίτλο "Το Ποδόσφαιρο Γυναικών βρίσκεται σε άνοδο, όπως δεν έχει συμβεί ποτέ πριν", το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Γερμανία, μια προσπάθεια που έχει ως στόχο να "ανοίξει νέους δρόμους, εξασφαλίζοντας ότι θα προσφέρει μια διοργάνωση σε επίπεδο που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του γυναικείου παιχνιδιού".

Με όραμα να συνεχίσει το Ποδόσφαιρο Γυναικών τη ραγδαία ανάπτυξή του, πατώντας πάνω στον ενθουσιασμό που έχει δημιουργηθεί από το θέαμα και τα ιστορικά ρεκόρ τηλεθέασης και εισιτηρίων που κόπηκαν στο Μουντιάλ του 2023 στα γήπεδα της Αυστραλίας, οι πρόεδροι της Βασιλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Βελγίου, της Βασιλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Ολλανδίας και της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου εξέδωσαν κοινή δήλωση.

Σε αυτήν ανακοινώνεται η κοινή υποψηφιότητα των τριών χωρών με τίτλο "BNG2027", ενώ τονίζουν τόσο τους στόχους, όσο και τι ώθησε τα κράτη να καταθέσουν επίσημο φάκελο για τη συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2027.

Με πρόταγμα τον περιορισμό των ταξιδιών και τη βιωσιμότητα του εγχειρήματός τους, μιας και οι τρεις χώρες βρίσκονται κοντά, η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: "Μετά από μήνες προετοιμασίας ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε την υποψηφιότητά μας για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών FIFA 2027, το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι θα προσφέρει ένα τουρνουά απαράμιλλης ποιότητας τόσο για τις συμμετέχουσες ομάδες όσο και για τους φιλάθλους από όλο τον κόσμο που επιθυμούν να γευτούν τη μοναδική εμπειρία και τη συγκίνηση του διεθνούς ποδοσφαίρου της ελίτ".

Μεγάλη βαρύτητα δίνεται και στην ιστορική ευκαιρία που έχει το άθλημα να ανθίσει, μπαίνοντας πιο δυναμικά στην καθημερινότητα των ποδοσφαιρόφιλων. "Το γυναικείο ποδόσφαιρο βρίσκεται σε μια ιστορική στιγμή της ανάπτυξής του. Βασιζόμενοι στην ανάπτυξη που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια, είμαστε πεπεισμένοι ότι μια επιτυχημένη υποψηφιότητα για το BNG2027 μπορεί να λειτουργήσει ως ισχυρός καταλύτης για να διασφαλιστεί ότι το Ποδόσφαιρο Γυναικών θα μπορέσει να αξιοποιήσει τις τεράστιες ευκαιρίες και δυνατότητες που υπάρχουν για να εκπληρώσει την ανάπτυξή του σε κάθε επίπεδο σε κάθε χώρα, οδηγώντας σε αυξημένα επίπεδα συμμετοχής και εμβάθυνση της δέσμευσης και του ενδιαφέροντος των φιλάθλων και των ενδιαφερομένων".

Εν όψει και της διοργάνωσης του Euro 2024 στη Γερμανία, η τριπλή κοινή υποψηφιότητα "BNG2027", είναι για την ώρα το μεγάλο φαβορί, με την αισιοδοξία να είναι διάχυτη στις εμπλεκόμενες ομοσπονδίες.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΒΕΛΓΙΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ