UEFA

Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα εκτοξεύθηκε δύο θέσεις και πλέον έχει δύο αντιπάλους

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ μονομαχεί με τον Κίνι του Ολυμπιακού για τη Stoiximan Super League 2023-2024 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" | Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023
Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ μονομαχεί με τον Κίνι του Ολυμπιακού για τη Stoiximan Super League 2023-2024 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" | Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 ΚΛΟΝΤΙΑΝ ΛΑΤΟ/EUROKINISSI SPORTS

Οι νίκες ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού εκτόξευσαν δύο θέσεις την Ελλάδα, η οποία πλέον φιγουράρει στη 17η και πλησιάζει στον στόχο της 15ης.

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων των φετινών ευρωπαϊκών διοργανώσεων με την πρώτη άνοδό της στη βαθμολογία της UEFA.

Οι νίκες ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού της έδωσαν βαθμούς που την έφεραν πάνω από την Ουκρανία που έμεινε μόνο με τη Ζόρια και από την Σερβία που έμεινε χωρίς εκπρόσωπο.

Στόχος της Ελλάδας είναι η 15η θέση ώστε να αλλάξει στάτους, κάτι που σημαίνει ότι στο στόχαστρο πλέον βρίσκονται η Νορβηγία και το Ισραήλ, που όμως διατηρούν απόσταση ασφαλείας αυτήν τη στιγμή από τη χώρα μας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με τα νέα δεδομένα της UEFA, οι χώρες που βρίσκονται από τη 16η θέση έως την 22η στέλνουν έναν εκπρόσωπο (τον πρωταθλητή) στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, έναν εκπρόσωπο στον 1ο προκριματικό γύρο του Europa League (τον κυπελλούχο) και δύο εκπροσώπους (δεύτερο και τρίτο του πρωταθλήματος) στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Η 15η χώρα της κατάταξης κερδίζει μία ομάδα στο Champions League, με τον δευτεραθλητή να αγωνίζεται στον 2ο προκριματικό γύρο του μονοπατιού των μη πρωταθλητών και τον τέταρτο να παίρνει τη θέση του στο Europa Conference League.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αν, δε, η Ελλάδα καταφέρει να αναρριχηθεί στη 14η θέση, τότε θα έχει τον πρωταθλητή στα playoffs του Champions League, τον δευτεραθλητή στον 2ο προκριματικό γύρο του μονοπατιού των μη πρωταθλητών, το κυπελλούχο στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και τον τρίτο και τον τέταρτο του πρωταθλήματος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Δείτε την Game Night

TAGS UEFA ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ