Βαριά καμπάνα από τη FIFA σε Παρέδες και Μολίνα που έκαναν ρινγκ το γήπεδο μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ, από την Ισπανία

Τα περιστατικά που συνέβησαν στο τέλος του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 μεταξύ Ισπανίας και Αργεντινής οδήγησαν τη FIFA να τιμωρήσει σκληρά τους Παρέδες και Μολίνα.
Τα όσα συνέβησαν μεταξύ των παικτών της Αργεντινής και της Ισπανίας στον τελικό του Μουντιάλ 2026, με τις έντονες αψιμαχίες εκατέρωθεν, οδήγησαν τη FIFA σε σκληρές τιμωρίες.
Πιο συγκεκριμένα η Παγκόσμια Ομοσπονδία επέβαλε ποινή 10 αγώνων μαζί με 90.000 δολάρια πρόστιμο στον Λεάντρο Παρέδες και μιας αγωνιστικής μαζί με 30.000 δολάρια πρόστιμο στον Γκάβι.
Οι ποινές πρέπει να εκτίονται με τις αντίστοιχες εθνικές ομάδες τους και, ως εκ τούτου, δεν επηρεάζουν τους αγώνες που παίζουν με τους συλλόγους τους.
Η απόφαση αφορά επίσης και άλλα μέλη της εθνικής ομάδας της Αργεντινής.
Ο Ναούελ Μολίνα τιμωρήθηκε με επτά αγώνες και 90.000 δολάρια πρόστιμο, ο Τιάγκο Αλμάδα με μία αγωνιστική και 30.000 δολάρια πρόστιμο, και ο Ρομπέρτο Αγιάλα, μέλος του προπονητικού επιτελείου του Λιονέλ Σκαλόνι, με τρεις αγωνιστικές και 30.000 δολάρια πρόστιμο.
Η FIFA κλείνει έτσι τη πειθαρχική διαδικασία που είχε ξεκινήσει μετά τον τελικό, στον οποίο η Ισπανία νίκησε 1-0 την Αργεντινή στις 19 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη-Νιου Τζέρσεϊ.
Ο οργανισμός είχε αναθέσει σε έναν εισαγγελέα πειθαρχικών και δεοντολογικών υποθέσεων να αναλύσει τα περιστατικά που ακολούθησαν τον αγώνα, πριν αποφασίσει για τις ποινές.