ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ

Βαλβέρδε: "Το ποδόσφαιρο με ξεγέλασε, ζητώ συγγνώμη σε όσους προσέβαλα"

Ο Φεντερίκο Βαλβέρδε στην αναμέτρηση της Ρεάλ με τη Βιγιαρεάλ
Ο Φεντερίκο Βαλβέρδε στην αναμέτρηση της Ρεάλ με τη Βιγιαρεάλ © 2021 MANU FERNANDEZ / AP IMAGES

Ο Φεντερίκο Βαλβέρδε θέλησε να αποκαταστήσει την αλήθεια και να απολογηθεί, αφού επικρίθηκε έντονα για την "απουσία" του από τη φωτογραφία της εθνικής Ουρουγουάης.

Ο Φεντερίκο Βαλβέρδε βρέθηκε στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα, καθώς κατηγορήθηκε ότι εκούσια "εξαφανίστηκε" από το πλάνο της φωτογραφίας της εθνικής Ουρουγουάης.

Συγκεκριμένα, τη στιγμή που ο Ντιέγκο Γκοντίν και ο Πρόεδρος Δημοκρατίας της χώρας, Λουίς Λακάγιε, κρατούσαν την εθνική σημαία για τις φωτογραφίες, ο 23χρονος παίκτης της Ρεάλ έσκυβε με αποτέλεσμα να μην φαίνεται στις λήψεις.

Ο νεαρός μέσος ωστόσο, θέλησε να απολογηθεί και να εξηγήσει σε ανάρτηση στα social media πως δεν επρόκειτο για μία ηθελημένη πράξη, αλλά για μία ακούσια κίνηση της στιγμής, καθώς δεν γνώριζε ότι έβγαζαν φωτογραφία.

"Δεν έχω βγει να μιλήσω στο παρελθόν, γιατί θεώρησα ότι δεν έπρεπε να εξηγήσω τις ενέργειές μου εκτός γηπέδου, αλλά μετά από αρκετές ημέρες που δέχτηκα πολλές κριτικές, νιώθω την υποχρέωση να κάτσω να γράψω, σχεδόν με δάκρυα στα μάτια μου. Ήμουν πάντα τύπος χαμηλού προφίλ. Δεν έχω υψώσει ποτέ τη φωνή μου και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με κανέναν. Όποτε μπορώ, προσπαθώ να περνάω απαρατήρητος, απλά για έναν λόγο: Ζω μόνο για το ποδόσφαιρο.

Αυτή τη φορά το ποδόσφαιρο με ξεγέλασε. Είναι αλήθεια ότι έκανα διατάσεις. Είναι αλήθεια ότι έφτιαχνα τις κάλτσες μου, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι δεν πρόσεχα εκείνη τη στιγμή ότι έβγαινε η φωτογραφία. Ήμουν μέσα στο παιχνίδι και σκεφτόμουν απλώς να παίξω μπάλα. Έφυγα από την Ουρουγουάη παιδί, αλλά δεν ξέχασα ποτέ που γεννήθηκα.

Αγαπώ τη χώρα μου και για αυτό ξέρω ότι αξίζουν τη συγγνώμη μου. Συγγνώμη σε όσους πιστεύουν ότι δεν σέβομαι τον Πρόεδρο. Συγγνώμη σε όσους νομίζουν ότι δεν σέβομαι την εθνική ομάδα. Συγγνώμη σε όσους προσέβαλα και πιστεύουν ότι πήρα πολιτική θέση. Μπορεί να μην είναι ο τρόπος που περιμένετε να υπερασπιστώ μια χώρα, αλλά δεν ξέρω πώς να το κάνω με άλλον τρόπο εκτός από το να έχω την μπάλα στα πόδια μου.

Συγγνώμη και ευχαριστώ", έγραψε χαρακτηριστικά κάτω από την ανάρτηση στο Instagram του.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ