ΙΣΠΑΝΙΑ

Βαλβέρδε: "Οι φίλαθλοι στην Ελλάδα είναι λίγο υπερβολικοί, καλύτερα να μην ξέρει ο κόσμος πώς είμαστε με τον Μέσι"

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα © JOAN MONFORT / AP IMAGES

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παραχώρησε συνέντευξη σε ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πέρασμά του στην Ελλάδα, τη σχέση του με τον Μέσι, αλλά και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στους πάγκους.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παραμένει εκτός πάγκων από τον Ιανουάριο του 2020, όταν ολοκληρώθηκε πρόωρα η συνεργασία του με την Μπαρτσελόνα. Ο "Τσινγκούρι" σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή του ETB, "El Día de Mañana", μίλησε για τις αναμνήσεις που έχει από το ποδόσφαιρο ως προπονητής.

Ο 57χρονος πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, εκτός από τους "μπλαουγκράνα" έχει καθοδηγήσει την αγαπημένη του Αθλέτικ Μπιλμπάο αλλά και τις Βαλένθια, Εσπανιόλ και Βιγιαρέαλ.

Ως προς το πέρασμά του από την Ελλάδα, τόνισε ότι οι οπαδοί στη χώρα μας είναι λίγο υπερβολικοί στις αντιδράσεις τους, ωστόσο είναι πολύ γενναιόδωροι. Για τον Λιονέλ Μέσι, διέψευσε ότι οι δυό τους είχαν κακές σχέσεις, αποφεύγοντας ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες.

Για την Αθλέτικ Μπιλμπάο: "Στην Μπιλμπάο ήμουν πιο ευτυχισμένος από κάθε άποψη. Ακόμη κι όταν δεν είχαμε τις καλύτερες στιγμές μας. Είναι δύσκολο να είναι όλα υπέρ σου. Ταυτίζεσαι όμως με τα πάντα σε αυτή την ομάδα".

"Όλα ήταν καλά στην Αθλέτικ. Φτάσαμε σε τελικούς και χάσαμε, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όταν αποχαιρέτησα την ομάδα ήταν δύσκολο γιατί ταυτίστηκα με αυτήν και τους παίκτες".

Για τη φιλοσοφία της Αθλέτικ: "Μπορείς να ρωτήσεις αυτή την ερώτηση 5, 10 ή 20 χρόνια πριν και θα είναι η ίδια για άλλα 10 χρόνια. Θα υπάρχουν πάντα κάποιοι που το λένε, αλλά η Αθλέτικ συνεχίζει. Έχουν παίξει δύο τελικούς και κατέκτησαν το Super Cup".

Για το πέρασμά του στην Ελλάδα: "Υπήρχε μια μέρα που φοβήθηκα, αλλά δε νομίζω ότι είναι βίαιοι οι οπαδοί. Είναι πολύ υπερβολικοί (στις αντιδράσεις τους) και υπάρχουν ματς στα οποία είναι πολύ σκληροί, αλλά και άλλα που είναι γενναιόδωροι".

Για την Μπαρτσελόνα σχέση του με τον Μέσι: "Όταν με κάλεσαν, δεν δίστασα καθόλου. Το είδα σαν μια επιλογή και εμπειρία που ήθελα να δω πως θα ήταν. Όσον αφορά την αποχώρησή μου; Απλά συνέβη".

"Κάποια πράγματα δεν μπορούν να ειπωθούν, θα μείνουν μέρος του μυστηρίου. Είναι καλό που είναι έτσι, είναι καλύτερα οι άνθρωποι να μην ξέρουν πώς είμαστε (με τον Μέσι) και να πιστεύουν ότι τα ξέρουν όλα. Είναι καλύτερα να μην γνωρίζουν την αλήθεια".

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στους πάγκους: "Πιστεύει πως θα γίνει αυτό. Θα πρέπει όμως να είναι κάτι το διαφορετικό. Διεγερτικό. Που θα με παρακινήσει".

"Από τότε που έφυγα από την Μπαρτσελόνα χρειάστηκα λίγο χρόνο για να ηρεμήσω. Ηθελα να βρω την ευκαιρία να ταξιδέψω, αν και με την πανδημία αυτό δεν συνέβη.Τώρα δεν είμαι σίγουρος τι θα κάνω".

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ