ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βαλβέρδε: "Ήθελα να είμαι πρώτος"

Βαλβέρδε: "Ήθελα να είμαι πρώτος"
Βαλβέρδε-Ολυμπιακός INTIME SPORTS

Ο Ε.Βαλβέρδε υποστήριξε ότι ήθελε την πρώτη θέση στον όμιλο. Προπονήθηκε κανονικά ο Κοβάτσεβιτς

Λίγο πριν την επιβίβαση στο αεροπλάνο για την επιστροφή στην Αθήνα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που ακολούθησαν την ερυθρόλευκη αποστολή στην Ουκρανία, όπου έδωσε εξηγήσεις για την ήττα από τη Μέταλιστ αλλά και εξέφρασε την ισχυρή πεποίθησή του πως το παιχνίδι αυτό θα αποτελέσει παρένθεση και δεν θα χαλάσει η σειρά των καλών εμφανίσεων που είχαν το τελευταίο διάστημα οι Πειραιώτες.
"Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο έπρεπε να αντιμετωπίσουμε, εκτός από τον αντίπαλο, και το γήπεδο, και γι'αυτό πιστεύω ότι, σύμφωνα με τις συνθήκες, ήμασταν καλοί.

Μας πίεσαν πάρα πολύ στο κέντρο, γιατί ήξεραν ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο να αγωνίστηκαν γρήγορα σε αυτό το γήπεδο, και έτσι μπορούσαμε να παίξουμε μόνο με μακρινές μπαλιές και με αντεπιθέσεις.

Ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, όπου δεν παίχτηκε πολύ ποδόσφαιρο. Φαινόταν ότι θα λήξει 0-0, αν και σε κάποιες στιγμές μπορούσαμε είτε να έχουμε προηγηθεί εμείς είτε οι αντίπαλοι. Υπήρχε μια λεπτή ισορροπία προς το 1-0 και το 0-1, ωστόσο προς το τέλος όμως πιστεύαμε ότι θα λήξει 0-0.

Σ' αυτό το γήπεδο, όμως, δεν μπορούσαμε να παίξουμε και πάρα πολύ ποδόσφαιρο. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο υπήρχαν κυρίως μονομαχίες και πολλές συγκρούσεις.

Ήταν ένας σκληρός αγώνας και δεν μπορούσε να παιχτεί το ποδόσφαιρο ποιότητας που θέλαμε. Τελικά, εμείς είχαμε κάποιες ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε. Εκείνοι είχαν κάποιες άλλες και κατάφεραν σε μία από αυτές να σκοράρουν", τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Βάσκος τεχνικός, ο οποίος στη συνέχεια δέχτηκε ερώτηση αναφορικά με το αν κρίνει επιτυχημένες τις αλλαγές που έκανε στο δεύτερο μέρος.

"Δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Ποιος μπορεί; Όταν χάνεις, πάντα ο καλύτερος παίκτης είναι αυτός που δεν παίζει. Άλλωστε, ποιος δεν έπαιξε καλά στο προηγούμενο παιχνίδι;

Επαναλαμβάνω πως, σύμφωνα με τις συνθήκες που υπήρχαν στο παιχνίδι, ήμασταν καλοί. Απλώς δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες και δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Σίγουρα υπάρχουν παίκτες που θα μπορούσαν να αγωνιστούν. Αυτό όμως ποτέ δεν το ξέρεις.

Μετά τη λήξη ενός αγώνα, τότε μόνο σκέφτεσαι ποιες άλλες λύσεις θα μπορούσες να έχεις".






Για το αν περίμενε να δει κάτι παραπάνω από τους ποδοσφαιριστές του που δεν είδε, σχολίασε: "Όσον αφορά την απόδοση της ομάδας, όχι, αλλά όσον αφορά το παιχνίδι στην αρχή -και λόγω συνθηκών- δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ στην κατοχή της μπάλας.

Πάντως στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι. Στην αρχή μας δημιούργησαν πρόβλημα με τις μακρινές μπαλιές, μας δυσκόλεψαν, όμως το καταλάβαμε αυτό και προσπαθήσαμε να αντεπεξέλθουμε".




Η άποψη πάντως του Βαλβέρδε είναι πως το σερί καλών εμφανίσεων της ομάδας δεν πρόκειται να επηρεαστεί μετά την ήττα από τη Μέταλιστ στην 4η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου UEFA.

"Κάθε παιχνίδι έχει διαφορετικές απαιτήσεις. Επίσης πρέπει σκεφτόμαστε ότι πρόκειται για μία διαφορετική διοργάνωση. Στο ελληνικό πρωτάθλημα ξέρουμε καλά τον αντίπαλο και τις συνθήκες στις οποίες θα διεξαχθεί το παιχνίδι.

Όταν βγαίνουμε στην Ευρώπη, πρέπει και εκεί να αντεπεξέλθουμε, μια και είναι διαφορετικός ο τύπος των παιχνιδιών και διαφορετικές οι ομάδες, τις οποίες δεν γνωρίζουμε καλά. Σε κάθε αγώνα υπάρχουν δυσκολίες που πρέπει να τις ξεπεράσουμε.

Κάποιες φορές τα καταφέρνουμε, κάποιες άλλες όμως -όπως χθες- όχι. Πιστεύω ότι το παιχνίδι μας δεν ήταν κακό από πλευράς απόδοσης. Δεν πιστεύω, δηλαδή, ότι "έσπασε" η σειρά των καλών παιχνιδιών, απλώς ήταν οι συνθήκες πάρα πολύ δύσκολες".






Αναφερόμενος τέλος στην μέχρι στιγμής παρουσία του Ολυμπιακού στον 2ο όμιλο του Κυπέλλου UEFA, υποστήριξε πως το γεγονός ότι η ομάδα του δεν κατέλαβε την 1η θέση δεν τον ικανοποιεί:

" Τώρα μπορούμε μόνο να βγούμε τρίτοι. Με ισοπαλία κόντρα στη Μέταλιστ θα μπορούσαμε να είμαστε και δεύτεροι. Δεν είμαι ικανοποιημένος, θα ήθελα να είμαι πρώτος".



"Διαφορετικό το ματς με τη Χέρτα"
Εν τω μεταξύ, με δηλώσεις του στον Τύπο ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς κατέθεσε την άποψή για το χαμένο ματς με τη Μέταλιστ το βράδυ της Τετάρτης αλλά και τον επερχόμενο "τελικό" με τη Χέρτα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" σε δύο σχεδόν εβδομάδες.

" Σίγουρα στο ματς με τη Μέταλιστ δικαιούμασταν ένα γκολ. Χάσαμε από μία άτυχη φάση. Το αποτέλεσμα μας αδικεί πολύ. Δεν είχαμε την τύχη μαζί μας και για αυτό ηττηθήκαμε.

Είχαμε ευκαιρίες πέραν από αυτής του Ντιόγο. Έτσι είναι η μπάλα. Στο δεύτερο ημίχρονο κυνηγήσαμε τη νίκη και το αποτέλεσμα",

τόνισε ο "Τζόλε" και συμπλήρωσε :



" Το ματς με τη Χέρτα θ α είναι διαφορετικό από αυτό με τη Μέταλιστ, και θα το αντιμετωπίσουμε με αυτόν τον τρόπο. Στα υπέρ μας θα είναι η παρουσία του κόσμου μας η οποία και θα μας βοηθήσει να περάσουμε στον επόμενο γύρο.

Δεν υπάρχει κανένα μήνυμα. Ο κόσμος γνωρίζει πως πρέπει να είμαστε ενωμένοι γιατί μας περιμένει ένα σημαντικό ματς στο Φάληρο".

Προπονήθηκε ο Κοβάτσεβιτς, αποχώρησε ο Πάντος
Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού γυμνάστηκαν την Παρασκευή στις 10:30. Όσοι αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με την Μέταλιστ ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα προπόνησης, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά. Με την ομάδα προπονήθηκε κανονικά ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς, ενώ ο Ιεροκλής Στολτίδης συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί.

Θεραπεία έκανε ο Βασίλης Τοροσίδης, όπως και ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος έχει μια ενόχληση στον δεξιό προσαγωγό που όμως δεν εμπνέει ανησυχία. Λίγο πριν από το τέλος της προπόνησης αποχώρησε ο Τάσος Πάντος, λόγω μιας κάκωσης στο δεξί γόνατο. Η κατάσταση του τραυματισμού του ποδοσφαιριστή θα επανεξεταστεί αύριο.

Η προετοιμασία των "ερυθρολεύκων" για τον αγώνα της Κυριακής με τον Λεβαδειακό (7/12, 19:00 στάδιο "Καραϊσκάκης") θα ολοκληρωθεί με την προπόνηση που θα γίνει το Σάββατο στις 19:00 στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.





























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ