LA LIGA

Βαλένθια - Μπαρτσελόνα 1-4: Φουλάρει για Champions League με τεσσάρα στο Μεστάγια

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Βαλένθια για την La Liga | 20 Φεβρουαρίου 2022
Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Βαλένθια για την La Liga | 20 Φεβρουαρίου 2022 @2022 ALBERTO SAIZ/AP IMAGES

Η Μπαρτσελόνα ήταν δολοφονική στο πρώτο μέρος στο Μεστάγια όπου και σημείωσε τρία γκολ, για να φτάσει σε ένα εμφατικό 4-1 επί της Βαλένθια και να παραμείνει γερά στο κόλπο της εξόδου στο Champions League μέσω της πρώτης τετράδας στην La Liga.

Η Μπαρτσελόνα είναι για τα καλά σε τροχιά Champions League. Η ομάδα του Τσάβι ταξίδεψε στη Βαλένθια θέλοντας να αφήσει πίσω τις δύο κολλητές ισοπαλίες με την Εσπανιόλ (2-2 εκτός έδρας) και Νάπολι (1-1 εντός) και το πέτυχε σε απόλυτο βαθμό, αφού διέλυσε με 4-1 την τοπική ομάδα στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της La Liga και συνεχίζει να ελπίζει βάσικα στη συμμετοχή της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και τη νέα σεζόν.

Οι μπλαουγκράνα πήραν το τρίποντο χάρη στην τρομερή ευστοχία τους στο ματς αφού και οι 6 τελικές προσπάθειες που είχαν, βρήκαν στόχο, ενώ είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως έχουν μόνο μία ήττα στις 17 τελευταίες επισκέψεις τους στο Μεστάγια αλλά και το ότι σημείωσαν τέσσερα γκολ σε αυτό το γήπεδο για πρώτη φορά μετά από τις 11 Δεκεμβρίου 1993 (4-0 τότε).

Ουσιαστικά, το ματς κρίθηκε από το πρώτο μέρος, με τους μπλαουγκράνα να είναι ανώτεροι από την αντίπαλό τους και να μετατρέπουν σε γκολ κάθε ευκαιρία που έφτιαξαν, με τον Ομπαμεγιάνγκ να σκοράρει στο 23' και στο 38' πανηγυρίζοντας τα πρώτα του γκολ ως βασικός με την "Μπάρτσα" και ενδιάμεσα να βρίσκει δίχτυα ο Φρένκι Ντε Γιονγκ.

Στο 52ο λεπτό οι νυχτερίδες μείωσαν με τον Σολέρ για να αναθερμάνουν τις ελπίδες τους να πάρουν κάτι από την αναμέτρηση, όμως ο Πέδρι με αρωγό τον... Ομπαμεγιάνγκ φρόντισε στο 63' να τους κόψει τον βήχα με απίστευτο σουτ εκτός περιοχής (τελικά το γκολ χρεώθηκε στον Γκαμπονέζο αφού η μπάλα βρήκε σε αυτόν μετά το σουτ του Ισπανού μέσου) για να γραφτεί το 4-1 για τους μπλαουγκράνα και να πέσουν ουσιαστικά οι τίτλοι τέλους στην αναμέτρηση.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Φουλκίερ, Αλντερέτε (85' Κομέρτ), Ντιακαμπί, Γκαγιά (66' Τόνι), Μορίμπα (66' Ράσιτς), Γκιγιαμόν (46' Λόπες), Σολέρ, Ντούρο (85' Ντε Σόουζα), Γκέδες, Χιλ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντεστ, Αραούχο, Γκαρσία (46' Μινγκέθα), Άλμπα, Φρένκι Ντε Γιονγκ (60' Πέδρι), Μπουσκέτς, Γκάβι (81' Τραορέ), Τόρες, Ομπαμεγιάνγκ (82' Λουκ Ντε Γιονγκ), Ντεμπελέ (71' Γκονθάλεθ)

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία:

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ