THE SPORTS ECONOMIST

Βαγγέλης Παυλίδης: Τσεκάρισμα κορυφής της Μπριζ

Ο Βαγγέλης Παυλίδης
Ο Βαγγέλης Παυλίδης INTIME SPORTS

Κορυφαία διοικητικά και επιτελικά στελέχη της Μπριζ παρακολούθησαν την Πέμπτη το παιχνίδι της ΑΖ με την Νταντί Γιουνάιτεντ έχοντας μάτια «καρφωμένα» στον Βαγγέλη Παυλίδη, παρότι γνωρίζουν πως η ολλανδική ομάδα δεν έχει πρόθεση να πουλήσει τώρα τον διεθνή επιθετικό.

Τι κι αν η Άλκμααρ προ ημερών μόλις απέρριψε πρόταση 12 εκατομμυρίων ευρώ από τη Σαλερνιτάνα; Τι κι αν οι επιτελείς του ολλανδικού συλλόγου ξεκαθαρίζουν σε κάθε τόνο, προς κάθε ενδιαφερόμενο πως τη δεδομένη στιγμή, αυτό το καλοκαίρι δεν έχουν πρόθεση να παραχωρήσουν τον Βαγγέλη Παυλίδη, έναν χρόνο μόλις μετά την αγορά του και μεταθέτοντας χρονικά οτιδήποτε σχετικό στο επόμενο καλοκαίρι, οπότε και προσδοκούν ακόμη μεγαλύτερο… ντόρο, περισσότερους μνηστήρες και σίγουρα μεγαλύτερο αντίτιμο.

Σίγουρα γνωστά όλα αυτά και στην Μπριζ, η οποία έχει βγει στην αγορά, ψάχνοντας την επανεπένδυση μέρους των 55 εκατ. ευρώ που είχε ήδη εισπράξει από τις μεταγραφές των Ντε Κετέλαρ (32 εκατ. στη Μίλαν), Ενσόκι (12 εκατ. στη Χόφενχαϊμ) και Οπέντε (10 εκατ. ευρώ στη Λανς), κυρίως αναζητώντας ποδοσφαιριστές για την επιθετική της γραμμή, απ’ όπου – σε σχέση με πέρυσι – αποχώρησε και ο κλασικός φουνταριστός Μπας Ντοστ (δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του).

Ένα τσιγάρο δρόμο το Αλκμααρ από το Μπριζ, δεν γίνονταν συνεπώς να τους… ξεφύγει ο κορυφαίος σκόρερ της ΑΖ την περυσινή σεζόν και o τρίτος της Eredivisie. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του SPORT24 κορυφαία στελέχη, διοικητικά αλλά και αγωνιστικού σχεδιασμού του βελγικού συλλόγου, βρέθηκαν την περασμένη Πέμπτη στο "AFAS" παρακολουθώντας την ΑΖ να διαλύει την Νταντί Γιουνάιτεντ (7-0), να παίρνει την πρόκριση στα playoff του ConferenceLeague και φυσικά έχοντας μάτια καρφωμένα στον Ελληνα διεθνή επιθετικό, ο οποίος ήταν μέσα σε όλα, με επιστέγασμα τα δύο γκολ που σημείωσε.

Το τσεκάρισμα με τόση επισημότητα (ως προς την παρουσία των στελεχών) ενδεικτικό. Το θέμα για την Μπριζ είναι πως αφενός η ΑΖ, ξεκαθαρισμένα, δεν πουλάει τώρα, αλλά και αφετέρου οπότε αποφασίσει να το κάνει, θα το κάνει σε τιμές που με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ξεπερνάνε όχι τη δυνατότητα του βελγικού συλλόγου (υπάρχει ευχέρεια να καλυφθούν οι απαιτήσεις), αλλά την πολιτική του ως προς τα ποσά που καταβάλλει για αγορές ποδοσφαιριστών (χαρακτηριστική επιβεβαίωση αυτής η περίπτωση του Χρήστου Τζόλη, για τον οποίο το σοβαρότατο ενδιαφέρον που υπήρχε από την Μπριζ δεν προχώρησε μιας και το πλαίσιο που ζητούσαν οι Φλαμανδοί από τη Νόριτς για να προχωρήσουν, δεν ικανοποιήθηκε).

Σε κάθε περίπτωση, παραμένει ως δεδομένο το ενδιαφέρον και το τσεκάρισμα της Μπριζ και για την όποια εξέλιξη, πιθανότατα όχι στο υπόλοιπο του φετινού καλοκαιριού εξαιτίας της απόφασης της ΑΖ, εδώ είμαστε.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ