ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA και FIG ερευνούν τον στρατιωτικό χαιρετισμό των Τούρκων αθλητών

UEFA και FIG ερευνούν τον στρατιωτικό χαιρετισμό των Τούρκων αθλητών

Τόσο η UEFA όσο και η Παγκόσμια Ομοσπονδία γυμναστικής θα εξετάσουν τον στρατιωτικό χαιρετισμό που έκαναν Τούρκοι αθλητές κατά τη διάρκεια αγώνων.

Το βράδυ της Παρασκευής οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας της Τουρκίας πανηγύρισαν με στρατιωτικό χαιρετισμό τη νίκη τους επί της Αλβανίας, ενώ μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου εθνικής άμυνας της γειτονικής χώρας γίνεται συσχετισμός της συγκεκριμένης ενέργειας με την εισβολή στη Συρία.

Το Σάββατο ήταν η σειρά του Ιμπραχίμ Τσολάκ να πράξει το ίδιο.

Ο Τούρκος αθλητής χαιρέτησε στρατιωτικά κατά τη διάρκεια του Εθνικού Ύμνου της χώρας του μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους. Τόσο η UEFA όσο και η Παγκόσμια Ομοσπονδία γυμναστικής θα εξετάσουν τον στρατιωτικό χαιρετισμό που έκαναν οι Τούρκοι αθλητές κατά τη διάρκεια αγώνων τους.

Ειδικά η UEFA στο παρελθόν έχει τιμωρήσει αθλητές, ομάδες και Ομοσπονδίες για ανάλογα συμβάντα αφού δεν θέλει σε καμία περίπτωση να περνούν πολιτικά μηνύματα. Την ίδια ώρα πέρσι ο Ζανέτι είχε πράξει κάτι ανάλογο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυμναστικής, όμως ο Βραζιλιάνος κατέχει θέση στον στρατό της πατρίδας του και έτσι το θέμα έμεινε εκεί.

Μένει να δούμε τι θα αποφασίσουν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου και η Παγκόσμια Ομοσπονδία γυμναστικής για αυτές τις δύο περιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ