FOOTBALL ANALYSIS

Τζέγκο, the destroyer

O Τζέιμς Τζέγκο με τη φανέλα του Άρη
O Τζέιμς Τζέγκο με τη φανέλα του Άρη EUROKINISSI

Ο Άρης έχει βρει στο πρόσωπο του Τζέιμς Τζέγκο έναν "εξολοθρευτή" στη μεσαία γραμμή, με τον Αυστραλό να είναι εξαιρετικός απέναντι στον Αστέρα και να ξεχωρίζει σε πολλές στατιστικές κατηγορίες. Δείτε την εμφάνισή του με τη βοήθεια των γραφημάτων της Opta.

Η εξαιρετική πορεία του Άρη δεν ανακόπηκε ούτε κόντρα στον μαχητικό Αστέρα. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, επικράτησε 1-0 των Αρκάδων και παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μπορεί ποδοσφαιριστές όπως ο Μπρούνο Γκάμα, ο Ματέο Γκαρσία, ακόμα και ο Σάντε Σίλβα που έκανε ντεμπούτο να ξεχωρίζουν στα μάτια των φίλων της ομάδας χάρη στις εντυπωσιακές ενέργειές τους, αλλά εκείνος που έκανε τη διαφορά απέναντι στον Αστέρα ήταν ο Τζέιμς Τζέγκο.

Ο Αυστραλός μέσος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, ως μία έξτρα λύση στη μεσαία γραμμή, και έχει καταφέρει να πάρει... σπίτι του τη φανέλα του βασικού. Ο 28χρονος χαφ έχει ξεκινήσει σε πέντε απ' τα έξι φετινά παιχνίδια, με παρτενέρ είτε τον Χαβιέ Ματίγια, είτε τον Λούκας Σάσα, αφού ειδικά ο Βραζιλιάνος χαφ έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά με προβλήματα τραυματισμού.

ΤΡΟΜΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ

Παρ' όλα αυτά, ο Τζέγκο έχει καταφέρει να μην φαίνεται ιδιαίτερα η απουσία του, όπως δείχνει και το γράφημα της Opta με την αμυντική δουλειά στη νίκη κόντρα στον Αστέρα.

Στο γράφημα της Opta, τα γαλάζια τρίγωνα είναι οι κερδισμένες μονομαχίες και οι ανακτήσεις κατοχής, ενώ τα πράσινα τρίγωνα είναι τα κερδισμένα και το κόκκινο το χαμένο τάκλιν του Τζέγκο.

Πρόκειται, λοιπόν, για έναν αμυντικό... εξολοθρευτή, όπως απέδειξε και στον αγώνα με τον Αστέρα, αφού ήταν πρώτος σε πολλές από τις στατιστικές κατηγορίες. Συγκεκριμένα, ήταν πρώτος σε κερδισμένες διεκδικήσεις με 10/12 (83.3%), ήταν ανίκητος στον αέρα με 4/4 μονομαχίες, ενώ είχε και τα περισσότερα επιτυχημένα τάκλιν (3/4). Παράλληλα, είχε δύο κλεψίματα, τρία κερδισμένα φάουλ και επτά ανακτήσεις κατοχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κερδισμένες διεκδικήσεις του Τζέγκο γίνονται ψηλά στο γήπεδο, αφού πρόκειται για έναν παίκτη ικανό στο πρέσινγκ, με αστείρευτες δυνάμεις.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΣΕΣ

Ο Τζέγκο είναι εκεί για να "καταστρέψει", να δώσει νέες κατοχές στον Άρη, αλλά προσφέρει εξίσου και στο passing game. Ιδού οι πάσες του.

Στο γράφημα της Opta, φαίνονται με πράσινο οι επιτυχημένες και με κόκκινο οι αποτυχημένες πάσες του Τζέγκο.

Ο Αυστραλός έκανε τις περισσότερες από τους παίκτες του Άρη (51) με ποσοστό ευστοχίας 86.2%, ενώ είχε 11/14 στο τελευταίο τρίτου του γηπέδου. Συνολικά, ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Άρη σε ενέργειες με την μπάλα (69), ενώ, παρότι πρόκειται για καθαρά αμυντικογενή ποδοσφαιριστή, είχε και πέντε εισόδους με την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, καθώς και τρεις σέντρες στην κανονική ροή του αγώνα. Μάλιστα, μόνο ο Μπρούνο Γκάμα είχε περισσότερες σέντρες και συγκεκριμένα πέντε.

Όπως φαίνεται και στο διάγραμμα με τις ενέργειες του, ο Τζέγκο πατάει παντού στο γήπεδο. Και ψηλά, αλλά και χαμηλά.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΡΗΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ