STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - Αστέρας 1-0: Η κορυφή τού ανήκει

Οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον Αστέρα
Οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον Αστέρα EUROKINISSI

Ο Άρης, παρά τις απουσίες εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού, επικράτησε 1-0 του Αστέρα στο "Κλ. Βικελίδης" και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Το αυτογκόλ του Πασαλίδη στο 55' έκρινε το ματς. (VIDEOS)

Ο Άρης δεν... αφήνει την κορυφή. Παρά τις απουσίες εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού, η ομάδα του Άκη Μάντζιου επικράτησε 1-0 του Αστέρα στο "Κλ. Βικελίδης" και σημείωσε την πέμπτη νίκη σε έξι αγώνες, φτάνοντας στους 16 βαθμούς και παραμένοντας μόνος πρώτος.

Το αυτογκόλ του Τριαντάφυλλου Πασαλίδη στο 55' έκρινε τον αγώνα, με τον Άρη να είναι καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του, αλλά να βρίσκει απέναντι έναν εξαιρετικό Παπαδόπουλου που κράτησε όρθια την ομάδα του σε αρκετές περιπτώσεις. Βέβαια, κι ο Μάριος Σιαμπάνης, όποτε χρειάστηκε, κράτησε ανέπαφη την εστία του, με δύο εξαιρετικές επεμβάσεις.

Ο ΓΚΑΜΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, Ο ΣΙΛΒΑ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Ο Μπρούνο Γκάμα γι' ακόμα μία αναμέτρηση ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά για τον Άρη. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, ύστερα από ένα "χλιαρό" πρώτο μέρος, μπήκε με... φόρα στο δεύτερο, έχασε μία πολύ καλή στιγμή στο 54' και ένα λεπτό αργότερα είχε την... ασίστ στο αυτογκόλ του Τριαντάφυλλου Πασαλίδη για το 1-0 των γηπεδούχων.

Γενικότερα, στο διάστημα που αγωνίστηκε, ο Γκάμα έδειξε γιατί είναι ο ηγέτης των "κιτρίνων", ανεβάζοντας με την απόδοσή του όλη την ομάδα. Ωστόσο, ο παίκτης που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν ο Σαντέ Σίλβα. Ο Πορτογάλος εξτρέμ έκανε ντεμπούτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα και ξεχώρισε απ' τα πρώτα λεπτά της παρουσίας του. Είχε μία πολύ καλή στιγμή στο 64', ενώ τρία λεπτά αργότερα βρέθηκε απέναντι στον Παπαδόπουλο, αλλά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΣΙΑΜΠΑΝΗΣ

Ο Μίλαν Ράσταβατς έκανε πιο επιθετική την ομάδα του και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν κατάφερε, πέρα από μία κεφαλιά του Μπαράλες στις καθυστερήσεις, να βάλει δύσκολα στον Σιαμπάνη.

Στον αντίποδα, ο Μάνος βρήκε... κακό μπελά απέναντι στον Παπαδόπουλο, αφού ο γκολκίπερ του Αστέρα αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του σε δύο τετ α τετ με τον επιθετικό του Άρη.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ, Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Στο πρώτο μέρος, ο Άρης μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση, είχε κάποιες καλές συνεργασίες που έφεραν και την ευκαιρία του Ντανιέλ Μαντσίνι στο 15ο λεπτό, αλλά ως εκεί. Ο Μπρούνο Γκάμα ήταν καλά κλεισμένος από τους αμυντικούς του Αστέρα, ενώ οι Ματέο Γκαρσία και Δημήτρης Μάνος έδειξαν δραστήριοι, αλλά χωρίς ουσία στην τελική προσπάθεια. Απόδειξη, το γεγονός πως η μοναδική τελική του Μάνου ήταν ένα μακρινό σουτ στο 36', το οποίο δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Παπαδόπουλο.

Στον αντίποδα, ο Αστέρας ανέβηκε μετά το 25ο λεπτό και "χτύπησε" κυρίως μέσω στημένων φάσεων. Σε μία εξ αυτών, ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης πήρε την κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Χουάν Μουνάφο, αλλά ο Σιαμπάνης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Χερόνιμο Μπαράλες έδωσε πολλές μάχες με τον Γιοάν Μπεναλουάν, δίχως να καταφέρει να απειλήσει την εστία του γκολκίπερ του Άρη, ενώ το ίδιο ίσχυσε και για τους υπόλοιπους επιθετικούς των Αρκάδων.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΡΗΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ