ΡΟΜΑ

Tycsports: "Η Ρόμα είχε κάνει πρόταση στον Γκαγιάρδο πριν προσλάβει τον Μουρίνιο"

Coach Marcelo Gallardo of Argentina's River Plate gestures to his players during a Copa Libertadores semifinal second leg soccer match against Brazil's Palmeiras at the Allianz Parque stadium in Sao Paulo, Brazil, Tuesday, Jan. 12, 2021. (Nelson Almeida/Pool via AP)
Coach Marcelo Gallardo of Argentina's River Plate gestures to his players during a Copa Libertadores semifinal second leg soccer match against Brazil's Palmeiras at the Allianz Parque stadium in Sao Paulo, Brazil, Tuesday, Jan. 12, 2021. (Nelson Almeida/Pool via AP) @ 2021 NELSON ALMEIDA/ASSOCIATED PRESS

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν ήταν ο μοναδικός μεγάλος στόχος της Ρόμα για τη θέση του προπονητή, με την αργεντίνικη ιστοσελίδα "Tycsports" να αποκαλύπτει πως οι τζαλορόσι είχαν κάνει προηγουμένως πρόταση στον Μαρσέλο Γκαγιάρδο.

Η είδηση της πρόσληψης του Ζοζέ Μουρίνιο από την Ρόμα και η υπογραφή τριετούς συμβολαίου μεταξύ των δύο πλευρών (7,5 εκατομμύρια ευρώ θα είναι το ετήσιο κασέ του) προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς, με τη διοίκηση της ομάδας της αιώνιας πόλης να επιτυγχάνει το κόλπο γκρόσο κινούμενη εδώ και ημέρες κάτω από άκρα μυστικότητα.

Σύμφωνα ωστόσο με δημοσίευμα που είδε την Πέμπτη (6/5) το φως της δημοσιότητας στην Αργεντινή, ο Πορτογάλος πρώην τεχνικός της Τότεναμ όχι απλά δεν ήταν το μοναδικό όνομα που βρισκόταν στην ατζέντα των Ρωμαίων αλλά είχαν πρώτα χτυπήσει την πόρτα σε άλλον τεχνικό.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα "Tycsports", ο εκλεκτός της Ρόμα πριν τον... μετέπειτα εκλεκτό Ζοζέ Μουρίνιο ήταν ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο, με τη διοίκηση Φρίντκιν να έχει προσεγγίσει τον τεχνικό της Ρίβερ Πλέιτ και να του κάνει πρόταση για να αναλάβει την ομάδα της ιταλικής πρωτεύουσας από την έναρξη της νέας σεζόν.

Ο 45χρονος Αργεντινός, καθόλα επιτυχημένος εδώ και μία επταετία στον πάγκο των μιλιονάριος, έδειξε διάθεση να ακούσει τους ανθρώπους της Ρόμα, όμως ξεκαθάρισε πως δεν μπορούσε να έρθει σε κάποια συμφωνία μαζί τους μέχρι τον Ιούνιο ελέω υποχρεώσεών με την Ρίβερ.

Αυτός ο χρόνος που ζήτησε φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να μετακομίσει στην Ρώμη ο Μουρίνιο, με το εν λόγω μέσο να αναφέρει πως οι άνθρωποι της Ρόμα δεν μπορούσαν να περιμένουν και έβαλαν φουλς τις μηχανές για να πείσουν τον "special one" για το πρότζεκτ τους, κάτι που πέτυχαν.

Σημείωνεται πως ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο είχε ακουστεί και στο πρόσφατο παρελθόν για τον πάγκο μίας άλλης ευρωπαϊκής ομάδας, της Μπαρτσελόνα, μετά από το στραπάτσο των μπλαουγκράνα από την Λίβερπουλ το 2019, χωρίς ωστόσο να ευδοκιμήσει το φλερτ με την τότε διοίκηση των Καταλανών για να διαδεχόταν τον Ερνέστο Βαλβέρδε στην τεχνική ηγεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Nelson Almeida/Associated Press

TAGS ΡΟΜΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ