ΡΟΜΑ

Ρόμα: Ανακοίνωσε τον Ζοζέ Μουρίνιο

Ο Μουρίνιο χειροκροτά στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Γουέστ Χαμ και Τότεναμ για την Premier League.
Ο Μουρίνιο χειροκροτά στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Γουέστ Χαμ και Τότεναμ © 2021 NEIL HALL/ASSOCIATED PRESS

Η Ρόμα έκανε την έκπληξη και ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος από την επόμενη σεζόν θα καθίσει στον πάγκο των "τζαλορόσι" ως αντικαταστάτης του Φονσέκα.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν άργησε να βρει την επόμενη επαγγελματική του στέγη, έπειτα από την απόλυσή του απ' την Τότεναμ στις 19 Απριλίου, καθώς η Ρόμα ανακοίνωσε την πρόσληψη του Πορτογάλου τεχνικού.

Έτσι, ο Μουρίνιο θα καθίσει στον πάγκο των "τζαλορόσι" από την επόμενη αγωνιστική περίοδο ως ο διάδοχος του Πάολο Φονσέκα, ενώ έβαλε την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο. O Special One επιστρέφει στη Serie A έπειτα από 11 χρόνια, αφού το 2008 έως το 2010 είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ίντερ με μεγάλη επιτυχία.

Ο πρόεδρος της Ρόμα, Νταν Φρίντκιν, και ο αντιπρόεδρος, Ράιαν Φρίντκιν, δήλωσαν: "Είμαστε ενθουσιασμένοι και καλωσορίζουμε τον Μουρίνιο στην οικογένεια της Ρόμα. Είναι ένας σπουδαίος πρωταθλητής που έχει κερδίσει πολλά τρόπαια και ταιριάζει στο φιλόδοξο πρότζεκτ μας. Είναι ένα μεγάλο βήμα στη δημιουργία κουλτούρας νικητή".

Από την πλευρά του ο Μουρίνιο τόνισε: "Μετά από συνάντηση με τους ιδιοκτήτες και τον τεχνικό διευθυντή Τιάγκο Πίντο κατάλαβα αμέσως τις φιλοδοξίες της Ρόμα.

Είναι οι ίδιες φιλοδοξίες που με καθοδηγούν και θέλουμε να χτίσουμε ένα νικηφόρο πρότζεκτ τα επόμενα χρόνια. Το πάθος των οπαδών της Ρόμα με έπεισαν να αποδεχτώ τη δουλειά και ανυπομονώ για την επόμενη σεζόν".

Η Ρόμα βρίσκεται στην 7η θέση της Serie A, ενώ δύσκολα θα τερματίσει πιο ψηλά. Την Πέμπτη (6/5, 22:00) υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον ημιτελικό του Europa League έχοντας ηττηθεί 6-2 στο πρώτο παιχνίδι.

Photo credits: © 2021 Neil Hall/Associated Press

TAGS ΡΟΜΑ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ