ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τσόρι Ντομίνγκες: "Θα ματώνω την φανέλα του Ολυμπιακού"

Τσόρι Ντομίνγκες: "Θα ματώνω την φανέλα του Ολυμπιακού"
INTIME SPORTS

Απόλυτα ικανοποιημένος απ' όσα έχει συναντήσει στον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Τσόρι Ντομίνγκες, τονίζοντας πως θέλει σύντομα να γίνει μέρος της ομάδας, ενώ έστειλε μήνυμα στους φιλάθλους των Πειραιωτών.

Αποστολή στο Ζέεφελντ: Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Είναι ένα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού και η έλευσή του στον Πειραιά έχει γεμίσει προσδοκίες, καθώς πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να γλυκάνει το παιχνίδι της ομάδας.

Ο λόγος για τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό, Τσόρι Ντομίνγκες, που σε δηλώσεις του στο Ζέεφελντ, μίλησε με πολύ καλά λόγια τα όσα έχει συναντήσει στους "ερυθρολεύκους", εμφανίστηκε διψασμένος για τίτλους και υποσχέθηκε στον κόσμο να τα δίνει όλα για την φανέλα.

Το Sport24.gr βρίσκεται στο Ζέεφελντ της Αυστρίας. Αναλυτικά η συνέντευξη του "Τσόρι" Ντομίνγκες:

Οι εντυπώσεις για την πορεία της προετοιμασίας εδώ στο Ζέεφελντ;

" Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό και έχω περάσει αυτές τις ημέρες μαζί με το υπόλοιπο σύνολο. Ειναι πολύ καλό το γκρουπ που έχουμε φτιάξει, είναι πολύ καλή και η γραμμή που κάνουμε με τη δουλειά μας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και θέλω να δω και τη συνέχεια".

Αισθάνεσαι πως θα προσαρμοστείς εύκολα στην ομάδα;

" Όλα πάνε πολύ καλά. Γύρω-γύρω και μέσα στον Ολυμπιακό υπάρχουν άνθρωποι που σε κάνουν να νιώθεις καλά και σε βοηθούν να προσαρμοστείς γρήγορα στην ομάδα. Εγώ θέλω να γίνει αυτό όσο το δυνατόν πιο νωρίς γίνεται γιατί θέλω κι εγώ να γίνω μέρος αυτής της ομάδας".

Σε ποια θέση, σου αρέσει να αγωνίζεσαι;

" Πάντα έπαιζα πίσω από έναν επιθετικό, αλλά έχω παίξει και σε άλλες θέσεις στην επίθεση. Ο προπονητής ξέρει ότι είμαι πάντα διαθέσιμος για τη δουλειά που χρειάζεται η ομάδα. Μπορώ να αγωνιστώ σε διαφορετικές θέσεις στην επίθεση".

Είναι πρόκληση τα καλά λόγια του Μίτσελ για την ποδοσφαιρική σου αξία;

" Αυτές είναι δηλώσεις του προπονητή. Εγώ πρέπει να απαντήσω στο γήπεδο και να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη του προπονητή στο γήπεδο. Δουλεύω για να γίνω αυτό που θέλω μέσα στην ομάδα. Πρέπει να απαντήσω στο γήπεδο".

Το ντέρμπι Ρίβερ Πλέιτ - Μπόκα Τζούνιορς το γνωρίζεις. Αυτό του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό

" Με έχουν ενημερώσει. Έχω πολύ μεγάλη όρεξη για να παίξω αυτό το παιχνίδι".

Τί σου έχει πει ο Ιμπαγάσα για τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα, αλλά και τι συζητάτε αυτές τις ημέρες που είστε μαζί με την ομάδα;

" Ο Κάνιο είναι πολύ ευχαριστημένος στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Προσπαθώ να μιλάω με τους περισσότερους παίκτες της ομάδας, μιλάω με τον Πάμπλο Κοντρέρας. Τα λόγια του Κάνιο πάντα για μένα είναι μία ελπίδα, βλέπω ότι μπορώ να μείνω πολύ ευχαριστημένος με την ομάδα. Βλέπω τα λόγια του σαν συμβουλές για το τι πρέπει να κάνω μέσα στην ομάδα".

Οι πρώτες ερωτήσεις που έκανες στον Ιμπαγάσα;

" Δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά σίγουρα μιλήσαμε για το πώς είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, πώς νιώθεις μέσα στα παιχνίδια του ελληνικού Πρωταθλήματος. Επίσης, μιλήσαμε και για το ποιο μέρος της Αθήνας είναι το καλύτερο για να ζεις".

Πώς σε προσέγγισε ο Ολυμπιακός και αν η παρουσία του Μίτσελ έπαιξε ρόλο στην απόφασή σου;

" Φαντάζομαι πως το γεγονός ότι είναι άνθρωποι που παρακολουθούν το ισπανικό Πρωτάθλημα, ήταν σημαντικό να παρακολουθούν το ποδόσφαιρο που μπορώ να παίξω εγώ στο παιχνίδι μου. Σίγουρα είναι ιδιαίτερα σημαντικό που ο κ. Μίτσελ είναι στην ομάδα γιατί για μένα είναι ένα κίνητρο παραπάνω και μία πρόκληση να παίξω στον Ολυμπιακό. Με έχουν δει στην Ισπανία και ξέρουν τι μπορώ να προσφέρω".

Είσαι ένας παίκτης με γεμάτη καριέρα, τίτλους, δόξα... Πώς βλέπεις την καριέρα του στον Ολυμπιακό;

" Όπως είχα δηλώσει και στην επίσημη παρουσίασή μου, για μένα είναι ένα κίνητρο να βρίσκομαι στον Ολυμπιακό γιατί θέλω να κερδίζω συνέχεια και όσα περισσότερα γίνεται με την ομάδα. Και ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος που έχει πολλά κίνητρα και θέλει να κατακτά πολλούς τίτλους. Για μένα είναι πολύ σημαντικό αυτό το στοιχείο και επιθυμία μου σίγουρα είναι να προσφέρω στην ομάδα, αλλά και να προσπαθήσουμε να καταφέρουμε τους στόχους μας".

Τσόρι Ντομίνγκες: "Θα ματώνω την φανέλα του Ολυμπιακού"

Σε ανησυχεί ο ανταγωνισμός στη μεσοεπιθετική γραμμή;

"Σίγουρα ο ανταγωνισμός μέσα σε μία ομάδα είναι ένας υγιές κίνητρο. Ο καθένας δουλεύει και προσπαθεί για να διεκδικήσει θέση στη βασική εντεκάδα. Εγώ θα προσπαθήσω να δώσω τα πάντα στις προπονήσεις. Στο τέλος αποφασίζει ο προπονητής ποιος πρέπει να παίξει στην κάθε θέση. Με τη δουλειά μου, θα προσπαθήσω να διαλέξει εμένα".

Ο Σαβιόλα έχει προταθεί στον Ολυμπιακό. Σε έχει πάρει τηλέφωνο προκειμένου να σε ρωτήσει για τον Ολυμπιακό;

" Όχι, δεν έχουμε μιλήσει, δεν με έχει πάρει τηλέφωνο. Είναι θέμα της ομάδας και της διοίκησης. Δεν θέλω να πω την άποψή μου γιατί δεν θα είναι καλό για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στην ομάδα. Ήμασταν συμπαίκτες και για μένα είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής".

Με τον Σαβιόλα ήσασταν συμπαίκτες το 2001, όταν η Εθνική Αργεντινής είχε κατακτήσει το Μουντιάλ Νέων. Πώς θα έβλεπες το ενδεχόμενο να γινόσασταν ξανά συμπαίκτες;

" Θα ήταν πολύ καλό, θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Είναι ένας παίκτης που έχει αγωνιστεί σε κορυφαίες ομάδες. Είναι πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής, αλλά όπως είπα και πριν πρέπει να σέβομαι το υπόλοιπο ρόστερ και δεν μπορώ να πω την άποψή μου για το ποιους παίκτες χρειαζόμαστε. Είναι κάτι που πρέπει να κάνει η ομάδα".

Από τους παίκτες που συνάντησες στον Ολυμπιακό και δεν γνώριζες προηγούμενως, ποιος σου έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση αυτές τις πρώτες ημέρες;

" Είναι άσχημο να μιλάω ατομικά. Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι είμαστε ένα ρόστερ που είμαστε όλοι στον ίδιο δρόμο, δουλεύουμε όλοι για τον ίδιο στόχο. Είμαστε στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας και δεν μπορούμε να δούμε την τεχνική των παικτών, καθώς δουλεύουμε και τη φυσική κατάσταση. Είναι μία συνολική δουλειά, οπότε θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε όλοι στον ίδιο δρόμο".

Σου έλειψε ο πρωταθλητισμός;

" Στη Ράγιο συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά σε μένα. Έχω μόνο καλά λόγια να πω για την εμπειρία μου στη Ράγιο Βαγιεκάνο. Σίγουρα, όμως, όταν ήρθε η πρόταση του Ολυμπιακού, που παίζει πάντα για να πάρει Πρωτάθλημα και τίτλους, για μένα ήταν ένα τεράστιο κίνητρο και δεν μπορούσα να πω όχι".

Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει απαιτήσεις και το πρώτο που θέλει από τους παίκτες είναι να... ματώνουν τη φανέλα. Εσύ, είσαι από τους παίκτες που παθιάζονται πάνω στο χορτάρι. Είναι μία από τις υποσχέσεις σου προς τους φιλάθλους της ομάδας;

" Πολλές φορές δεν χρειάζονται και πολλά λόγια. Πρέπει να δίνεις απαντήσεις μέσα στο γήπεδο. Τα έχω δώσει όλα σε όλες τις ομάδες που έχω αγωνιστεί. Ο κόσμος του Ολυμπιακού μπορεί να μείνει ήρεμος, καθώς εγώ θα... ματώνω τη φανέλα σε κάθε παιχνίδι. Είναι κάτι που αξίζει αυτή η ομάδα κι εγώ θα το κάνω στο γήπεδο".

Ποιος είναι ο "Τσόρι" μέσα στο γήπεδο;

" Είναι δύσκολο να απαντήσω. Εδώ τώρα που με βλέπετε, είμαι πολύ διαφορετικός από το γήπεδο. Είμαι ένας παίκτης που προσπαθεί να δώσει τα πάντα για την ομάδα. Βγαίνω πάντα μπροστά για τους συμπαίκτες μου μέσα στο γήπεδο. Θα τα δώσω όλα".

Στις 10 Αυγούστου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Βαλένθια. Επιστρέφεις ως αντίπαλος στο "Μεστάγια".

" Για μένα ο αγώνας με τη Βαλένθια θα είναι ένα κανονικό παιχνίδι. Παίζω τώρα για τον Ολυμπιακό. Θα προσπαθήσω να παίξω καλύτερα με τον Ολυμπιακό. Η Βαλένθια είναι παρελθόν. Πιστεύω πως η ομάδα, και στα φιλικά παιχνίδια που έχουμε μέχρι τότε, θα δουλέψει καλά, θα προσπαθήσει να βελτιωθεί. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για το ξεκίνημα της σεζόν".

Ξέρουμε την αδυναμία σου για το κόκκινο και το άσπρο. Τί σημαίνουν αυτά τα χρώματα για σένα; Τί ρόλο παίζουν στη ζωή σου;

" Για μένα αυτά τα χρώματα σημαίνουν πάθος, κάτι έξτρα στη δουλειά μου. Όταν φοράω αυτά δίνω κάτι παραπάνω. Δεν μπορώ να το εξηγήσω πολύ καλά. Πάντως, όποια φανέλα κι αν φοράω, προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα".

Έχεις συνεργαστεί με πολλούς επιθετικούς. Η γνώμη σου για τον Κώστα Μήτρογλου;

" Μέχρι στιγμής έχω δει έναν καλό άνθρωπο. Δουλεύει πολύ σκληρά. Είναι ένας πολύ καλός σκόρερ. Εγώ θα προσπαθήσω να συνεργαστώ με οποιονδήποτε επιθετικό που θα παίξει στην ομάδα. Αν είναι ο Κώστας, θα πρέπει να συνεργαστώ μαζί του".

Τί συμβολίζουν οι ημερομηνίες που έχει κάνει τατουάζ στα δύο του χέρια;

" Στα τατουάζ που έχω στα χέρια μου είναι οι ημερομηνίες γεννήσεων των παιδιών μου. Είναι η Λούνα και ο Αγκουστίν Μπαουτίστα. Εάν όλα πάνε καλά θα έρθει και ένα τρίτο παιδί σε λίγους μήνες. Θα γεννηθεί στην Ελλάδα".

Ένα σχόλιο για την κρίση στην Ελλάδα; Έχει ζήσει κάτι παρόμοιο η Αργεντινή.

" Πάντα όταν έχεις μία άποψη για την πολιτική, μπορείς να μπλεχτείς. Θα ήθελα όλες οι χώρες του κόσμου να είναι όσο πιο καλά γίνεται. Είναι λεπτό θέμα. Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν πιο καλά από εμένα το τι σημαίνει κρίση. Θα προτιμούσα να μιλούσαν οι άνθρωποι που ξέρουν".

Για τη βόλτα στη λίμνη του Ζέεφελντ το πρωί του Σαββάτου (13/7), τί έχεις να πεις;

" Όσο για τη λίμνη ήταν κάτι πολύ θετικό. Μία καλή ιδέα. Πρέπει να δουλεύεις όλα τα συναισθήματά σου. Είναι λοιπόν καλό να ξεφεύγεις λίγο από την καθημερινότητα".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ