ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ

Τσιμίκας: "Στόχος μου να γίνω από τους καλύτερους μπακ στον κόσμο, όνειρο κάθε Έλληνα να παίξει στη Λίβερπουλ"

Ο Κώστας Τσιμίκας στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τον Άγιαξ
Ο Κώστας Τσιμίκας στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τον Άγιαξ © 2022 RUI VIEIRA / AP IMAGES

Ο Κώστας Τσιμίκας μίλησε στο Athletic για το όνειρό του που έγινε πραγματικότητα στη Λίβερπουλ, τι είπε στον εαυτό του όταν πήγε στην ομάδα, τους στόχους του για το μέλλον και τη σχέση του με τον καλό του φίλο και συμπαίκτη, Μοχάμεντ Σαλάχ.

Ο Κώστας Τσιμίκας παραχώρησε συνέντευξη στο Athletic και ξετύλιξε το κουβάρι από την πρώτη ημέρα που έφτασε στη Λίβερπουλ μέχρι και σήμερα.

Ο Greek Scouser, που έχει αγαπηθεί από τους φίλους των "κόκκινων" εξήγησε πως είναι όνειρο για κάθε Έλληνα παίκτη να αγωνιστεί στη Λίβερπουλ, όπως ήταν και για εκείνον.

Μεταξύ άλλων ανέφερε τι είπε στον εαυτό του, μίλησε για τους στόχους του στο μέλλον και στάθηκε στη σχέση του με τον Σαλάχ. Αναφορά έκανε και στον Νούνιες, τονίζοντας ότι θα εξελιχθεί σε μηχανή γκολ.

"Ο κόσμος ήταν πολύ ευγενικός και φιλικός μαζί μου από την ημέρα που έφτασα στον σύλλογο. Ήταν ωραίο που κάναμε ένα διάλειμμα, αλλά τώρα ανυπομονούμε να επιστρέψουμε. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε να πετύχουμε ακόμα ως μια ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν.

Είναι όνειρο για κάθε παιδί στη χώρα μου να παίζει σε έναν σύλλογο σαν αυτόν. Ήταν και το όνειρό μου, και έγινε πραγματικότητα, αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να είμαι πολύ ανταγωνιστικός σε αυτή την ομάδα. Όταν έφτασα είπα στον εαυτό μου: "Αν επιλέξουν να είσαι εδώ, τότε είναι επειδή βλέπουν κάτι σε σένα, πιστεύουν ότι μπορώ να γίνω σαν αυτούς".

Απλώς έπρεπε να πιστέψω στον εαυτό μου περισσότερο και να δουλέψω σκληρά. Και όταν κάποιος, όπως ο Γιούργκεν Κλοπ, πιστεύει σε εσένα και σε εμπιστεύεται, τότε θέλεις να δώσεις ακόμα περισσότερα. Οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν επίσης πολύ.

Είμαι πολύ πεινασμένος για το μέλλον. Θέλω να εξελιχθώ ακόμα περισσότερο και να βοηθήσω τη Λίβερπουλ να κερδίσει πολλά περισσότερα τρόπαια. Στόχος μου είναι να γίνω ένας από τους καλύτερους αριστερούς μπακ στον κόσμο.

Αισθάνομαι ότι έχω εξελιχθεί πολύ ως παίκτης κατά τη διάρκεια της πορείας μου στη Λίβερπουλ. Χρειαζόμουν χρόνο στην αρχή για να μάθω τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και να δω πώς κινούνται ο Άντι και ο Τρεντ στον αγωνιστικό χώρο, όταν πάνε μπροστά, πότε πάνω πίσω. Τώρα νιώθω ότι είμαι σε καλό επίπεδο όταν παίζω.

Νομίζω ότι το να είσαι μπακ είναι η πιο απαιτητική θέση σε μια ομάδα του Κλοπ, αλλά είναι επίσης συναρπαστικό γιατί συμμετέχεις πάντα στους αγώνες και είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Έχω την ίδια αγάπη για την επίθεση και την άμυνα. Προσπαθώ να τα κάνω και τα δύο με την ίδια ένταση.

"Με τον Ρόμπερτσον έχουμε μια πολύ καλή σχέση. Μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο. Θέλουμε και οι δύο να παίζουμε σ' όλα τα παιχνίδια και γι' αυτό παλεύουμε.

Πριν σουτάρω, πάντα κοιτάζω ψηλά για να δω ποιες επιλογές έχω. Δεν πρόκειται απλώς να πετάξω την μπάλα σε μια συγκεκριμένη περιοχή, ελπίζοντας ότι κάποιος θα φτάσει εκεί.

Για μένα, η ασίστ είναι εξίσου καλή με το να σκοράρω. Είναι αυτό που μου αρέσει να κάνω. Είναι σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού μου.

Ο Νούνιες είναι ένας τόσο ταλαντούχος τύπος. Αυτό ήταν ξεκάθαρο σε όλους μας όταν παίξαμε με την Μπενφίκα την περασμένη σεζόν. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι όταν ήρθε μαζί μας.

Όλοι οι παίκτες χρειάζονται λίγο χρόνο για να προσαρμοστούν σε ένα νέο σύστημα και σχέδιο παιχνιδιού. Ακόμη περισσότερο για τον Νούνιες, καθώς δεν μιλάει αγγλικά, αλλά δεν ανησυχώ καθόλου γι 'αυτόν. Θα είναι μια μηχανή γκολ για εμάς. Γίνεται όλο και καλύτερος".

Όσον αφορά την πορεία των "κόκκινων" τη φετινή σεζόν τόνισε:

"Δεν ξεκινήσαμε καλά αυτή τη σεζόν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα ήταν οι τραυματισμοί είχαμε. Αυτό σήμαινε ότι δεν είχαμε τόσες πολλές επιλογές στον πάγκο για να βοηθήσουν την ομάδα.

Οι περισσότεροι παίκτες είναι οι ίδιοι που κέρδισαν το League Cup, κέρδισαν το Κύπελλο Αγγλίας, έφτασαν στον τελικό του Champions League και έχασαν τον τίτλο της Premier League για έναν βαθμό την περασμένη σεζόν. Πρέπει να δείξουμε τι είμαστε πραγματικά ικανοί να πετύχουμε".

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ είναι ένας από τους καλύτερους φίλους του Έλληνα διεθνή στο Λίβερπουλ: "Ο Μο είναι ο τύπος μου εδώ. Είναι από την Αίγυπτο, νομίζω ότι είχε κάνει πολλές φορές βόλτες με καμήλα, αλλά, για μένα, ήταν η πρώτη μου φορά. Έχει έρθει στην Ελλάδα κάποιες φορές και έχουμε βρεθεί.

Απολαμβάνουμε ο ένας την παρέα του άλλου. Είναι ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ στο ποδόσφαιρο"

TAGS ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ THE PREMIER GREEKS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ