ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ

Τσιμίκας: "Όταν ήμουν μικρός βάζαμε τις τσάντες μας για δοκάρια"

Ο Κώστας Τσιμίκας
Ο Κώστας Τσιμίκας PRINT SCREEN

Κώστας Τσιμίκας, Ναμπί Κεϊτά και Κάι Γκόρντον μάς ταξίδεψαν μέσω των ποδοσφαιρικών ιστοριών τους, με τον Έλληνα μπακ να αποκαλύπτει στο video που δημοσίευσε η Λίβερπουλ πως όταν ήταν παιδί έπαιζε, χρησιμοποιώντας τις σχολικές τσάντες για δοκάρια.

Οι Κώστας Τσιμίκας, Ναμπί Κεϊτά και Κάι Γκόρντον μέσω ενός video που δημοσιεύτηκε στα social media της Λίβερπουλ μιλούν για το δικό τους ταξίδι στον κόσμο του ποδοσφαίρου, το πώς άρχισε, αλλά και τα όνειρά τους για το μέλλον.

Ο Greek Scouser μεταξύ άλλων στάθηκε στην αγάπη του για τη στρογγυλή θέα, τονίζοντας πως έπαιζε ποδόσφαιρο κάθε μέρα, χρησιμοποιώντας για δοκάρια τις σχολικές τσάντες, ενώ τόνισε πως ελπίζει να σκοράρει στο επόμενο παιχνίδι.

"Όταν ήμουν παιδί υπήρχε περισσότερη ελευθερία να σκοράρω. Χρησιμοποιούσαμε τις τσάντες μας από το σχολείο για δοκάρια και έπαιζα ποδόσφαιρο κάθε μέρα.

Ειλικρινά τώρα απολαμβάνω το ποδόσφαιρο στην Αγγλία. Ήμουν στην Ολλανδία, τη Δανία πριν, και την Αθήνα επίσης. Αν όλα πάνε καλά, θα σκοράρω στο επόμενο παιχνίδι σε πραγματικά δοκάρια και σε αληθινό χορτάρι. Είναι το μεγαλύτερο συναίσθημα που μπορείς να πάρεις στο ποδόσφαιρο. Το αγαπώ. Είμαι ο μοναδικός Greek Scouser"

Από τη μεριά του ο Κεϊτά αναφέρθηκε στη δύσκολη αρχή όταν έφτασε στην Αγγλία, αλλά και στο πρώτο του γκολ με τη φανέλα των "κόκκινων": "Βάζαμε δύο παπούτσια, αυτό ήταν το τέρμα. Δεν είχαμε κάποιο μέρος για να παίζουμε ποδόσφαιρο, παίζαμε στον δρόμο. Μερικές φορές πηγαίναμε σε μικρά τουρνουά και πάντα έβγαινα ο καλύτερος παίκτης. Ο Βασιλιάς του δρόμου.

Ήρθα στην Ευρώπη. Δεν ήταν εύκολο για μένα και την οικογένειά μου. Ήταν λίγο φοβισμένοι. Αλλά αν θέλεις να εξελιχθείς χρειάζεται να μείνεις εδώ. Όταν έφτασα στη Λίβερπουλ ήταν μία ξεχωριστή μέρα για μένα. Δεν το πίστευα, ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Θυμάμαι το πρώτο μου γκολ, ήταν κόντρα στη Σαουθάμπτον. Ήμουν πολύ χαρούμενος. Θέλω να δώσω τα πάντα στη Λίβερπουλ".

Τέλος ο Γκόρντον θυμάται την αγαπημένη του στιγμή με τη Λίβερπουλ: "Καθ' όλη τη διάρκεια των σχολικών χρόνων έπαιζα στις ομάδες του σχολείου. Πάντα έπαιζα κόντρα σε μεγαλύτερα παιδιά από το Ντέρμπι.

Όταν φύγαμε με την Κ7 στην Ισπανία θυμάμαι ότι έβαλα δύο γκολ. Αυτή νομίζω είναι η πρώτη μου ανάμνηση από το ποδόσφαιρο.

Σούταρα, αλλά δεν μπορούσα να δω αν πήγαινε μέσα, έτσι έπρεπε να ξανακοίταξα πίσω. Αυτή είναι η αγαπημένη μου ανάμνηση μέχρι τώρα στο ποδόσφαιρο, ειδικά το να σκοράρω μπροστά από το Kop".

TAGS ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ THE PREMIER GREEKS PREMIER LEAGUE ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ