ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Τσιγκρίνσκι: "Κάθε μέρα που βλέπω κάποιον να πεθαίνει στην Ουκρανία, ένα κομμάτι πεθαίνει μέσα μου"

Ο Τσιγκρίνσκι με τη σημαία της Ουκρανίας πριν το ΠΑΟΚ - Ιωνικός
Ο Τσιγκρίνσκι με τη σημαία της Ουκρανίας πριν το ΠΑΟΚ - Ιωνικός INTIME SPORTS

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι μίλησε στην Cosmote TV πριν την αναμέτρηση του Ιωνικού με τον Παναιτωλικό και αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία τόνισε πως οι σκέψεις του είναι στους συμπατριώτες του, αλλά και τους συγγενείς του που μάχονται.

Ο Ιωνικός υποδέχεται στη Νίκαια τον Παναιτωλικό για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League Interwetten, με τον Ντίτρο Τσιγκρίνσκι να μιλάει στην κάμερα της Cosmote TV πριν από την αναμέτρηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους συμπατριώτες του που μάχονται καθημερινά.

Ο Ουκρανός αμυντικός που μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην πατρίδα του για να φέρει στην Ελλάδα τη γυναίκα του κόμπιασε αρκετές φορές στις δηλώσεις του στις οποίες μεταξύ άλλων τόνισε πως κάθε μέρα που βλέπει της ειδήσης και να πεθαίνει κάποιος είναι σαν να πεθάνει ένα κομμάτι μέσα του. Ενώ όπως είπε ακόμα αρκετοί συγγενείς του, ο πατέρας του, η μητέρα του, ο αδερφός του βρίσκονται στην Ουκρανία και τόνισε πως η σκέψη του είναι στην πατρίδα του και τους ανθρώπους που μάχονται, αποκαλύπτοντας πως μεταξύ αυτών βρίσκονται και πολλοί συγγενείς του.

Αρχικά είπε:

"Γενικά η κατάσταση είναι απλή. Είμαστε μια ελεύθερη χώρα που δεχόμαστε επίθεση. Σκοτώνουν τον κόσμο μας, το έθνος μας. Αυτές τις μέρες στην πατρίδα μου, στην Ουκρανία, είναι όλοι "αδέλφια μου" και όταν βλέπω κάθε μέρα κάποιον να πεθαίνει είναι σαν να πεθαίνει κάτι μέσα μου καθημερινά. Βλέπω πόσο ενωμένοι είναι και πως μάχονται. Είναι πολύ δύσκολο για μένα να μιλήσω για αυτό".

Μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ όπου σήκωσες τη σημαία της Ουκρανίας πήγες να φέρεις τη γυναίκα σου από την Ουκρανία πως έζησες αυτή την περιπέτεια;

"Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε αυτή τη ιστορία. Όλοι στην Ουκρανία είναι σε δύσκολη θέση. Τώρα περισσότερο από ποτέ είμαι περήφανος που είμαι από την Ουκρανία. Είναι ενωμένοι. Στέλνω κάθε μέρα όλη τη δύναμη μου, τη σκέψη μου σε αυτούς που έχουν μείνει εκεί για να υπερασπιστούν τη χώρα μου, τη γη μας. Προσεύχομαι στον Θεό για όλες αυτές τις οικογένειες και είμαι περήφανος που είμαι Ουκρανός".

Οι συγγενείς σου είναι ακόμα εκεί;

"Η γυναίκα μου είναι εδώ αλλά η οικογένεια μου είναι εκεί, υπερασπίζεται τη χώρα μου. Ο πατέρας μου, η μητέρα μου, ο αδέρφος μου, η οικογένεια της γυναίκας μου. Όλοι είναι εκεί, δεν θέλουν να φύγουν αλλά να υπερασπιστούν τη χώρα μας. Όταν βλέπω πως οι συμπατριώτες μου υπερασπίζονται τη χώρα μου δίνουν και σε εμένα δύναμη να συνεχίσω εδώ. Για μένα όλοι οι Ουκρανοί είναι ήρωες".

Πόσο εύκολο είναι να έχεις το μυαλό του στα παιχνίδια;

"Δεν είναι εύκολο καθόλου αλλά όπως είπα ήδη οι γονείς μου και οι συμπατριώτες μου στην Ουκρανία μου δίνουν τη δύναμη να συνεχίσω να αγωνίζομαι και εγώ εδώ. Όποιος υπερασπίζεται την ελευθερία, την ειρήνη, είναι αδερφός μου. Επίσης μου δίνουν δύναμη όσοι προσπαθούν για να σταματήσουν τον πόλεμο".

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΙΩΝΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ