ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσιγκρίνσκι: "Ήταν δύσκολο όταν ήμουν στην Ελλάδα, ενώ ήξερα ότι οι δικοί μου κινδύνευαν στην Ουκρανία"

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι
Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι EUROKINISSI SPORTS

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι μίλησε στο Athletic για την περίοδο που βρισκόταν στην Ελλάδα και ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενώ έκανε και μία αναδρομή στη θητεία του στην Μπαρτσελόνα.

Το καλοκαίρι του 2016 ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ, με την οποία αγωνίστηκε για μία πενταετία -μέχρι το 2021.

Ο Ουκρανός κεντρικός αμυντικός παρέμεινε στη χώρα μας, συνεχίζοντας για δύο χρόνια στον Ιωνικός. Ενώ βρισκόταν στην Ελλάδα ξέσπασε τον Φεβρουάριο του 2022 ο πόλεμος στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή.

Μιλώντας στο Athletic για εκείνη την περίοδο, εξήγησε ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο για εκείνον να βρίσκεται μακριά από τους δικούς του, οι οποίοι κινδύνευαν και βίωναν τον εφιάλτη του πολέμου.

"Είναι πραγματικά δύσκολο να είσαι στο εξωτερικό, όταν ξέρεις ότι η χώρα σου, η οικογένειά σου, οι φίλοι σου, τα αγαπημένα σου πρόσωπα κινδυνέουν. Υπέφεραν από πυραύλους, επιθέσεις, βομβαρδισμούς και άλλους εφιάλτες πολέμου.

Ξέρω ότι είμαι ποδοσφαιριστής, αλλά η ψυχική υποστήριξη και το ψυχολογικό κομμάτι είναι εξαιρετικά σημαντικό, ειδικά τώρα. Οπότε είναι καλό για μένα να βρίσκομαι στην Ουκρανία, να είμαι δίπλα στην οικογένειά μου και στους φίλους μου. Μόνο η παρουσία μου στην Ουκρανία είναι ένα στήριγμα".

Παράλληλα, ο 37χρονος έκανε αναδρομή στη θητεία του στην Μπαρτσελόνα, όπου αγωνίστηκε τη σεζόν 2009/10, παίζοντας μόλις σε 14 παιχνίδια.

"Θυμάμαι ότι μιλούσα με τον Γκουαρδιόλα και μου είπε: "Ντμίτρο, βλέπω ότι είσαι λίγο μπερδεμένος, οπότε σε παρακαλώ, μην προσπαθήσεις να υπερφορτώσεις τον εαυτό σου. Ξέρω ότι κάνεις πάντα επιπλέον πράγματα στο ξενοδοχείο όπου μένεις, πηγαίνεις και κάνεις γυμναστική εκεί, αλλά άκου: θέλω να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτά που σου λέω".

Μάλλον δεν ήμουν αρκετά έμπειρος και ήρεμος για να βλέπω τα πράγματα καθαρά. Ήμουν 22 χρονών, ήμουν ακόμα νέος και άπειρος. Δεν μπορείς να είσαι ισορροπημένος, οπότε φυσικά χρειάζεσαι την υποστήριξη. Χρειάζεσαι ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν, που θα σε οδηγήσουν. Άνθρωποι που θα σε κάνουν να καταλάβεις.

Η σχέση μου με τον Πεπ ήταν φανταστική. Προσπάθησε να με βοηθήσει όταν είχα κάποια επιπλέον πίεση. Ακόμα και αργότερα όταν σταμάτησα να παίζω πολύ, ήμουν πάντα σε επαφή μαζί του. Πάντα ένιωθα υποστήριξη από αυτόν. Είπε: "Βλέπω πώς προπονείσαι, βλέπω την προσπάθειά σου. Μου αρέσουν τα πάντα σε σένα, Ντμίτρο. Απλώς διατηρήστε την ίδια ένταση".

Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη που μου έδειξε, για την πίστη σε μένα. Είχαμε εξαιρετικές σχέσεις ακόμη κι όταν έφυγα".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ