PREMIER LEAGUE

Τσέλσι - Τότεναμ 2-0: Οι μπλε πήραν το ντέρμπι και έκαναν ζημιά στα σπιρούνια, στην κούρσα του Champions League

Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Τότεναμ
Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Τότεναμ @2024 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Η Τσέλσι εμφανίστηκε αποφασιστική και ψυχωμένη στο λονδρέζικο ντέρμπι απέναντι στην Τότεναμ και πανηγύρισε δίκαιη νίκη με 2-0, αποτέλεσμα που ψαλίδισε μεγάλο μέρος των ελπίδων των σπιρουνιών για έξοδο στο Champions League.

Η Τότεναμ καιγόταν για το τρίποντο στο "Στάμφορντ Μπριτζ" για να μείνει ζωντανή στο κόλπο του Champions League, όμως η Τσέλσι δεν ήταν διατεθειμένη να της χαριστεί.

Αυτό έγινε σαφές το βράδυ της Πέμπτης (02/05), με την ομάδα του Ποστέκογλου να επιβάλλεται με 2-0 εκείνης του Ποτσετίνο και να πανηγυρίζει μία τεράστια νίκη γοήτρου (δεύτερη μέσα στη φετινή σεζόν κόντρα στα σπιρούνια) αφήνοντας τη συμπολίτισσά της πίσω στη μάχη της τετράδας και της εξόδου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το πρώτο μέρος βρήκε τους γηπεδούχους να είναι κυρίαρχοι (11-3 οι τελικές, 3-0 εντός εστίας) και ανταμείφθηκαν στο 24ο λεπτό μέσα από στημένη φάση, με τον Γκάλαχερ να εκτελεί φάουλ από τα δεξιά και τον Τσαλόμπα να κάνει το 1-0 με υπέροχη κεφαλιά.

Η κατάσταση άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τους μπλε του Λονδίνου να είναι εκείνοι που είχαν τα ηνία και να δημιουργούν τις περισσότερες ευκαιρίες (16 έναντι μόλις 5 των γηπεδούχων) αλλά να μην είναι αποτελεσμαστικοί, με την ουσία να είναι στο μέρος της ομάδας του Ποτσετίνο.

Αυτό φάνηκε στο 72ο λεπτό, όταν μετά από την εκτέλεση φάουλ του Πάλμερ η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Τζάκσον να παίρνει την κεφαλιά στην επαναφορά και να διαμορφώνει το τελικό 2-0 μέσα σε αποθέωση.

Με αυτό το αποτέλεσμα διασφαλίστηκε και η έξοδος στο Champions League της Λίβερπουλ, αφού δεν μπορούν να την προσπεράσουν οι Λονδρέζοι.

  • ΤΣΕΛΣΙ: Πέτροβιτς, Γκίλκριστ (85' Ατσεαμπόνγκ), Τσάλομπα, Μπαντιασίλ, Κουκουρέγια, Καϊσέδο, Γκάλαχερ, Πάλμερ, Μαντουέκε, Τζάκσον (90' Τοριάινεν), Μούντρικ (75' Κασαντέι)
  • ΤΟΤΕΝΑΜ: Βικάριο, Πόρο, Ρομέρο, Φαν ντε Φεν, Έμερσον (86' Λο Σέλσο), Μπισούμα (64' Χέιμπιεργκ), Σαρ (63' Μάντισον), Κουλουσέβσκι, Τζόνσον (78' Χιλ), Ρισάρλισον (63' Μπεντανκούρ), Σον
TAGS PREMIER LEAGUE ΤΣΕΛΣΙ ΤΟΤΕΝΑΜ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ