ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ

Τσέλσι - Πλίμουθ 2-1 παρ.: Γλίτωσε στην παράταση με τον Κέπα να πιάνει πέναλτι

Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Πλίμουθ για τη φάση των 32 του FA Cup 2021-2022 στο "Στάμφρντ Μπριτζ", Λονδίνο | Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022
Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Πλίμουθ για τη φάση των 32 του FA Cup 2021-2022 στο "Στάμφρντ Μπριτζ", Λονδίνο | Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 © 2022 MATT DUNHAM/ASSOCIATED PRESS

Η Τσέλσι χρειάστηκε την παράταση και την απόκρουση πέναλτι του Κέπα στο 118' για να υποτάξει με 2-1 την Πλίμουθ στο "Στάμφορντ Μπριτζ", για τη φάση των 32 του Κυπέλλου Αγγλίας.

Η Τσέλσι τα χρειάστηκε απέναντι στην Πλίμουθ, ομάδα της League One, αλλά με νίκη 2-1 στην παράταση πήρε την πρόκριση για τους 16 του FA Cup.

Η Πλίμουθ άνοιξε το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό του αγώνα, σοκάροντας αρχικά την Τσέλσι στο Λονδίνο. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Χότο ο Γκιλέσπι βρήκε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του Κέπα, δίνοντας το προβάδισμα στην Πλίμουθ.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, η ομάδα του Τόμας Τούχελ (απουσίασε από την αναμέτρηση καθώς διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό) πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα, ο οποίος ήταν στο πρώτο δοκάρι, σκόραρε με εντυπωσιακό τακουνάκι μετά το γύρισμα του Μέισον Μάουντ και ισοφάρισε σε 1-1.


Ο αγώνας ήταν μονόπλευρος στο 2ο ημίχρονο, όμως παρά τις πολλές τελικές, η Τσέλσι απέτυχε να βρει το γκολ που θα της έδινε άμεσα την πρόκριση. Χρειάστηκε τη διαδικασία της παράτασης, με τον Μάρκος Αλόνσο να κάνει το 2-1 στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους, αλλά κι αυτό ίσως να μην ήταν αρκετό.

Στο 118' ο Μαλάνγκ Σαρ έκανε τραγικό λάθος και για να αποτρέψει το τετ α τετ του Ράιαν Χάρντι, τον ανέτρεψε στην περιοχή. Ο Κέπα έπεσε αριστερά, μπλόκαρε την μπάλα και έσωσε την ισοφάριση και την ψυχρολουσία των "μπλε", που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

Τα αποτελέσματα της φάσης των 32 του Κυπέλλου Αγγλίας

Τα highlights

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μίντλεσμπρο 7-8 πέν., 1-1 παρ., 1-1 κ.α.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ