ΤΣΕΛΣΙ

Τσέλσι: Η πορτογαλική κυβέρνηση ενέκρινε την πώληση από τον Αμπράμοβιτς

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς σε αγώνα της Τσέλσι με τη Σάντερλαντ το 2015 για την Premier League.
Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς σε αγώνα της Τσέλσι με τη Σάντερλαντ το 2015 © 2022 MATT DUNHAM, FILE / AP IMAGES

Η πορτογαλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έδωσε το "πράσινο φως" στην πώληση της Τσέλσι από τον κάτοχο διαβατηρίου της χώρας, Ρομάν Αμπράμοβιτς, με συνέπεια να ξεπεραστεί ακόμα ένα γραφειοκρατικό εμπόδιο.

Ακόμα μία γραφειοκρατική διαδικασία ξεπεράστηκε σχετικά με την πώληση της Τσέλσι από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς στη σύμπραξη εταιριών της οποίας ηγείται ο Τοντ Μπόλι.

Η πορτογαλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ενέκρινε την αγοραπωλησία από τον Ρώσο μεγιστάνα, κάτι που ήταν απαραίτητο αφού διαθέτει πορτογαλικό διαβατήριο.

Η απόφαση λήφθηκε μια ημέρα έπειτα από την έγκριση της βρετανικής κυβέρνησης για την πώληση της Τσέλσι, η οποία θα φτάσει τα 3.000.000.000 ευρώ.

"Η Πορτογαλία έδωσε την έγκριση, το βράδυ της Τετάρτης, για την πώληση της Τσέλσι. Οι δύο αρμόδιες εθνικές αρχές, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών, έδωσαν το πράσινο φως στο αίτημα που έλαβαν από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς για ανθρωπιστική εξαίρεση, επιτρέποντας στον αγγλικό σύλλογο να πωληθεί. Η πορτογαλική έγκριση προκύπτει από την εγγύηση των βρετανικών αρχών ότι τα έσοδα από την πώληση θα χρησιμοποιηθούν για ανθρωπιστικούς σκοπούς, που δεν ευεργετούν άμεσα ή έμμεσα τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εθνική θέση έχει τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της πορτογαλικής κυβέρνησης.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ