UEFA

Τσέφεριν: "Πείτε μου έναν κορυφαίο παίκτη που πήγε να παίξει στη Σαουδική Αραβία"

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν © 2023 ARMANDO FRANCA / AP IMAGES

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν σχολίασε τις μεταγραφικές κινήσεις της Σαουδικής Αραβίας, επισημαίνοντας ότι η χώρα της Μέσης Ανατολής κάνει το λάθος που έκανε κάποτε η Κίνα: παίρνει παίκτες που είναι στο φινάλε της καριέρας τους.

Η Σαουδική Αραβία τον περασμένο Δεκέμβριο έκανε το "μπαμ" με την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος υπέγραψε στην Αλ Νασρ και λίγους μήνες μετά έκανε τη δεύτερη μεγάλη κίνηση με τον Καρίμ Μπενζεμά, που από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Αλ Ιτιχάντ.

Οι ομάδες της Μέσης Ανατολής στοχεύουν να βελτιώσουν το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας και να το κάνουν πιο ελκυστικό, παίρνοντας μεγάλα ονόματα, που άφησαν ιστορία στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μιλώντας στον ολλανδικό NOS, υποστήριξε ότι αυτή η λογική είναι λάθος, κάνοντας αναφορά στο παράδειγμα της Κίνας.

Ο Τσέφεριν ρωτήθηκε για το αν ήταν επιφυλακτικός για την αποχώρηση παικτών από την Ευρώπη, προκειμένου να ενταχθούν στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας κι απάντησε: "Όχι, όχι, όχι. Νομίζω ότι είναι κυρίως λάθος για το ποδόσφαιρο της Σαουδικής Αραβίας.

Γιατί αυτό είναι πρόβλημα για αυτούς; Γιατί πρέπει να επενδύσουν στις ακαδημίες, να φέρουν προπονητές και να αναπτύξουν τους δικούς τους παίκτες.

Το σύστημα αγοράς των παικτών που σχεδόν τελείωσαν την καριέρα τους δεν είναι το σύστημα που αναπτύσσει το ποδόσφαιρο. Ήταν ένα παρόμοιο λάθος που έκανε η Κίνα, όταν έπαιρναν παίκτες που βρίσκονταν στο τέλος της καριέρας τους.

Πείτε μου έναν παίκτη που είναι κορυφαίος, κορυφαίος και που ξεκινά την καριέρα του και πήγε να παίξει στη Σαουδική Αραβία;

Αλλά δεν πρόκειται μόνο για χρήματα. Οι παίκτες θέλουν να κερδίζουν κορυφαίους αγώνες. Και ο κορυφαίος ανταγωνισμός είναι στην Ευρώπη".

Όταν ρωτήθηκε για το εάν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είχε χάσει τις κορυφαίες του σημαίες μετά τις αποχωρήσεις των Ρονάλντο και Μπενζεμά, είπε: "Δεν τις χάσαμε. Ακόμα παίζουν ποδόσφαιρο. Στο τέλος της καριέρας τους κάποιοι παίκτες πηγαίνουν κάπου για να κερδίσουν κάποια χρήματα".

TAGS UEFA ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ