UEFA

Τσέφεριν: "Οι ουκρανικές ομάδες θα αγωνιστούν σε άλλη χώρα"

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν © 2017 DARKO VOJINOVIC/AP IMAGES

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν υποστήριξε ότι οι ουκρανικοί σύλλογοι δεν θα αγωνιστούν εντός έδρας τη νέα σεζόν στις διεθνείς διοργανώσεις, ενώ σχολίασε και την παραμονή του Κιλιάν Εμπαπέ στην Παρί.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μίλησε στο BBC Sport για την κατάσταση με τις ουκρανικές ομάδες και το αν θα συμμετέχουν στις διεθνείς διοργανώσεις τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Το πρωτάθλημα της φετινής σεζόν δεν ολοκληρώθηκε, ενώ οι ομάδες είναι αμφίβολο αν θα κάνουν θερινή προετοιμασία. Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία είχε βοηθήσει την εθνική Ουκρανίας να κάνει προετοιμασία στη Σλοβενία για τα μπαράζ πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 και δεν αποκλείεται να συμβεί κάτι παρεμφερές και με τους συλλόγους.

"Σίγουρα θα χρειαστεί να δώσουν εκτός έδρας αγώνες, ακόμα και τα εντός έδρας παιχνίδια. Όλα θα εξαρτηθούν από τις ομάδες, το πού θα προετοιμαστούν. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε, αλλά είναι απολύτως αδύνατο να αγωνιστούν στις έδρες τους".

Από εκεί και πέρα, ο Σλοβένος παράγοντας σχολίασε και την παραμονή του Κιλιάν Εμπαπέ στην Παρί και την ανακοίνωση της La Liga, η οποία στράφηκε κατά της γαλλικής ομάδας, λόγω των οικονομικών δεδομένων της συμφωνίας.

"Οι κανονισμοί του Financial Fair Play είναι αρκετά αυστηροί. Όποιος σέβεται τους κανόνες μας είναι καλοδεχούμενος να παίξει στις διοργανώσεις μας. Όποιος δεν τους σέβεται, δεν είναι. Ούτε η Ρεάλ ούτε κάποιος άλλος μπορεί να λέει στην UEFA τι να κάνει. Είναι εξαγριωμένοι από μία σκοπιά, αλλά απ' όσο γνωρίζω, η πρότασή τους ήταν παρόμοια με εκείνη της Παρί".

Στη συνέχεια, υπερασπίστηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς συλλόγων όπως η Παρί και η Μάντσεστερ Σίτι: "Το έχω πει πολλές φορές και θα το ξαναπώ. Πείτε μου ένα επιχείρημα γιατί δεν πρέπει να είναι ιδιοκτήτες ενός συλλόγου. Αν πείτε επειδή οι σύλλογοι ανήκουν στους φιλάθλους, δεν νομίζετε ότι οι άλλοι αγγλικοί σύλλογοι έχουν ιδιοκτήτες; Έχουν ιδιοκτήτες από τις ΗΠΑ, ορισμένοι από τη Μέση Ανατολή, έχουν ιδιοκτήτες από την Αγγλία. Οπότε είναι ακριβώς η ίδια κατάσταση και κουράστηκα από αυτές τις κατηγορίες χωρίς βάση. Θέλω να μάθω ποιος παραβίασε τους κανόνες και αν παραβίασε τους κανόνες, θα τιμωρηθεί".

TAGS UEFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΓΑΛΛΙΑ LIGUE 1 ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ