UEFA

Τσέφεριν: "Η ιστορία με την Σαουδική Αραβία δεν θα κρατήσει για πολύ"

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν @2023 DANIEL COLE/AP IMAGES

Η επέλαση της Σαουδικής Αραβίας δεν τρομάζει τον Αλεξάντερ Τσέφεριν, με τον πρόεδρο της UEFA να υπενθυμίζει πως η όλη ιστορία μοιάζει με εκείνη της Κίνας και να απορρίπτει τα σενάρια περί διεξαγωγής του τελικού του Champions League στην Ριάντ.

Η ποδοσφαιρική Ευρώπη δέχτηκε ένα σημαντικό πλήγμα το καλοκαίρι του 2023, με πολλούς και σημαντικούς παίκτες να επιλέγουν να συνεχίσουν την καριέρα τους στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας έναντι ενός πακτωλού χρημάτων, ωστόσο ο Αλεξάντερ Τσέφεριν δεν ανησυχεί.

Ο ισχυρός άνδρας της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας παραχώρησε συνέντευξη στην σλοβένικη ιστοσελίδα "N1" και εκεί παρομοίασε την αντεπίθεση των Σαουδαράβων με το τρομερό οικονομικό άνοιγμα της Κίνας, που έγινε πριν μερικά χρόνια αλλά δεν είχε συνέχεια, ενώ ξεκαθάρισε πως το Champions League δεν θα γίνει σε άλλη ήπειρο πλην της Ευρώπης.

"Πιστεύω ότι αυτή η ιστορία της Σαουδικής Αραβίας θα έχει σύντομη ζωή. Έχω πει ήδη αρκετές φορές ότι κατά τη γνώμη μου πως αυτή είναι λανθασμένη προσέγγιση για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Βάζοντας στο πρωτάθλημα παίκτες που έχουν πρακτικά τελειώσει την καριέρα τους στην Ευρώπη, δεν εξελίσσει το ποδόσφαιρο.

Η Κίνα έκανε το ίδιο πριν από μερικά χρόνια, όμως η εθνική ομάδα της χώρας της δεν κατάφερε να προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου", τόνισε ο πρόεδρος της UEFA και πρόσθεσε:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Σε αντίθεση το κινέζικο εγχείρημα, στην περίπτωση της Σαουδικής Αραβίας μπορούμε να μιλάμε για ένα άλλο επίπεδο, τουλάχιστον από πλευράς ονομάτων.

Δεν πρόκειται όμως για ένα πολύ διαφορετικό επίπεδο σε επίπεδο χρημάτων. Ο Κάρλος Τέβες, που ήταν ένας πολύ μεγάλος παίκτης, εκείνη την εποχή είχε συμβόλαιο 100 εκατομμυρίων στην Κίνα.

Πιθανότατα σήμερα τα νούμερα να είναι πιο υψηλά, όμως δεν βλέπω νεαρά αστέρια όπως οι Έρλινγκ Χάλαντ και Κιλιάν Εμπαπέ να ενδιαφέρονται να πάνε στην Σαουδική Αραβία".

Όσον αφορά δε, στη θέληση των Σαουδαράβων να επεκτείνουν ακόμη περισσότερο τα δίχτυα τους στην Ευρώπη, ανέφερε μεταξύ άλλων: "Λέγεται πως η Σαουδική Αραβία θέλει πολύ να φιλοξενήσει τον τελικό του Champions League ή να δει κάποια ομάδα της να αγωνίζεται στο Champions League, όμως αυτή η σκέψη φτάνει στα αυτιά μου από μεσολαβητές.

Δεν έχω δεχτεί τέτοιο αίτημα. Το Champions League θα παίζεται στην Ευρώπη και θα παίρνουν μέρος οι ομάδες των χωρών μελών της UEFA. Δεν έχουμε πει ούτε μία άλλη λέξη για άλλες επιλογές. Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω την παραμικρή πιθανότητα για έναν τελικό Champions League στο Ριάντ".

TAGS UEFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ