ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Τσέφεριν: "Η Ντίναμο Ζάγκρεμπ δεν γνώριζε ότι θα κατέβουν χούλιγκανς στην Αθήνα, θα ήταν σωστό να τους τιμωρήσουμε;"

UEFA President Aleksander Ceferin arrives for the 2023/24 UEFA Europa League group stage draw at the Grimaldi Forum in Monaco, Friday, Sept. 1, 2023. (AP Photo/Daniel Cole)
UEFA President Aleksander Ceferin arrives for the 2023/24 UEFA Europa League group stage draw at the Grimaldi Forum in Monaco, Friday, Sept. 1, 2023. (AP Photo/Daniel Cole) AP

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, δήλωσε ότι θα ήταν άδικο να αποκλειστεί η Ντίναμο Ζάγκρεμπ για όσα συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν παραχώρησε δηλώσεις σε ΜΜΕ της Σλοβενίας και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχε σαν απολογισμό τη δολοφονία του φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη. Ο Σλοβένος πρόεδρος της UEFA τόνισε ότι δεν θα μπορούσε να αποβληθεί η Ντίναμο Ζάγκρεμπ για λίγους οπαδούς της, καθώς δεν μπορούσε να γνωρίζει την κάθοδό τους στην Αθήνα.

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν ανέφερε στη συνέντευξή του μεταξύ άλλων: Για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: "Στην προκειμένη περίπτωση είχαμε ένα τραγικό γεγονός, αλλά η ομάδα της Ντίναμο δεν γνώριζε καν ότι αυτό το γκρουπ των οπαδών είχε ταξιδέψει στην Αθήνα. Αυτοί ήταν εγκληματίες που οργάνωσαν το ταξίδι στην Αθήνα δύο ημέρες πριν την αναμέτρηση και έκαναν ό,τι έκαναν.

Θα ήταν σωστό να τιμωρήσουμε την ομάδα και το 99,9% των αθώων φιλάθλων της για μερικούς ηλίθιους που τώρα είναι στη φυλακή; Πως γίνεται να ήξερε η ομάδα ότι μερικοί χούλιγκανς και εγκληματίες νοίκιασαν ένα βαν και στις 2 τα ξημερώματα ξεκίνησαν για την Ελλάδα;.

Για την απόφαση που πάρθηκε: "Αυτό αποφάσισε η Επιτροπή Ασφάλειας της UEFA και συμφωνώ μ’ αυτή. Ως σύλλογος η Ντινάμο Ζάγκρεμπ δεν είχε καμία σχέση με την πειθαρχική διαδικασία. Πάρθηκε μία απόφαση με βάση στα ευρήματα των αρχών".

Για την κατάσταση που ισχύει στο κροατικό ποδόσφαιρο: "Τώρα επιτέλους, λόγω κάποιων τραγικών γεγονότων που συνέβησαν, αρχίσαμε να συζητάμε ενεργά για αυτό με ευρωπαϊκές χώρες. Χρειαζόμαστε επειγόντως τη βοήθεια της πολιτείας σε αυτό. Το συζήτησα με τον Κροάτη υπουργό και πρωθυπουργό. Είναι πολύ αποφασισμένοι και αποφασισμένοι να το σταματήσουν.

Σε περίπτωση ρατσιστικών συμβόλων για τους Ουστάσι ή παρόμοιων συμβόλων και κραυγών, θα απομακρύνονται από το γήπεδο και θα αποκλείονται από ποδοσφαιρικούς αγώνες. Κατά τη γνώμη μου, έτσι πρέπει να είναι παντού. Πρέπει να ενοποιήσουμε τους κανόνες για ολόκληρη την Ευρώπη.

Στην UEFA, βλέπουμε και γνωρίζουμε πολλά, αλλά μπορούμε να κάνουμε λίγα περισσότερα μόνοι μας. Τιμωρούμε μόνο τον σύλλογο ή την εθνική ομάδα, αλλά αυτό δεν αρκεί γιατί είναι ηλίθιοι που δεν τους νοιάζει αν χάσει η εθνική τους ομάδα. Πηγαίνουν μόνο σε αγώνες για να επιδείξουν την ηλίθια ιδεολογία τους".

TAGS ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ UEFA ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ