CHAMPIONS LEAGUE

Τσεφέριν για το φιάσκο με την κλήρωση του Champions League: "Ζητάμε συγγνώμη, ήταν λάθος της UEFA"

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν @2020 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσεφέριν, ζήτησε συγγνώμη για το φιάσκο της UEFA που την ανάγκασε να επαναλάβει την κλήρωση του Champions League, τονίζοντας πως δεν θα έπρεπε να υπάρχει τέτοια εξάρτηση από την τεχνολογία.

Έχουν συμπληρωθεί ήδη τρία 24ωρα από την κλήρωση της φάσης των 16 του Champions League ωστόσο ουδείς έχει αφήσει πίσω το αδιανόητο μπέρδεμα που δημιουργήθηκε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που ώθησε αρκετές ομάδες να κάνουν ένσταση κατά της διαδικασίας και υποχρέωσε την UEFA να επαναλάβει την κλήρωση για να μην αμαυρωθεί και άλλο το πρεστίζ της.

Το χτύπημα στην αξιοπιστία που δέχτηκε ήταν πάντως δυνατό και ο Αλεκσάντερ Τσεφέριν δεν θα μπορούσε να αποφύγει να κάνει δηλώσεις για το εν λόγω ζήτημα.

Το έκανε το πρωί της Πέμπτης (16/12) στο πλαίσιο εκτελεστική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με τον Νο 1 παράγοντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να παραδέχεται το λάθος της UEFA και να ζητάει συγγνώμη από όλες τις ομάδες.

"Είχαμε την πληροφορία ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το λογισμικό, είχα μια συνάντηση, μέσω τηλεφώνου, με τους παρόχους λογισμικού και μου πρότειναν να επαναλάβουμε την κλήρωση και ότι δεν ήταν γνωστό πότε έγινε το σφάλμα.

Αποφασίσαμε να είμαστε διαφανείς ώστε να είναι και ένα μάθημα για το μέλλον. Είναι πολύ νωρίς να γνωρίζουμε τις πιθανές συνέπειες.

Δεν μπορούμε να είμαστε τόσο εξαρτημένοι από την τεχνολογία. Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος, ήταν λάθος της UEFA, ζητάμε συγγνώμη από όλους", τόνισε ο Τσεφέριν, ενώ για τα όσα έχουν λάβει χώρα την τελευταία διετία με την πανδημία, είπε:

"Ήταν μια δύσκολη χρονιά, με πολλές προκλήσεις, με την πανδημία βρισκόμαστε ήδη εκεί για σχεδόν δύο χρόνια. Είμαι πολύ περήφανος για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, τους οπαδούς, τα μέσα ενημέρωσης, ολόκληρης της ποδοσφαιρικής κοινωνίας".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ