ΑΓΓΛΙΑ

Τσεχ: "Θετικές αλλαγές στις ιατρικές υποδομές"

Τσεχ: "Θετικές αλλαγές στις ιατρικές υποδομές"
© GETTY IMAGES

Στον απόηχο της καρδιακής προσβολής του Μουάμπα το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ο Πετρ Τσεχ μίλησε για την βελτίωση στις ιατρικές εγκαταστάσεις εντός και εκτός των γηπέδων συγκριτικά με τον δικό του τραυματισμό στον αγώνα πρωταθλήματος με την Ρέντινγκ το 2006. Επίσης μίλησε και για τα κρίσιμα παιχνίδια της συνέχειας με Σίτι και Τότεναμ.

Η σύγκρουση με τον αμυντικό Στίφεν Χαντ οδήγησε τον τερματοφύλακα των "Μπλε" στο χειρουργείο για κρανιακό κάταγμα.

Ωστόσο το περιστατικό αυτό απέβη εποικοδομητικό σε κάθε περίπτωση. Εξαιτίας του χρόνου που έκανε να διακομισθεί ο διεθνής τερματοφύλακας από το στάδιο στο νοσοκομείο οδήγησε τον σύλλογο να ζητήσει παραιτήσεις από την διοργανώτρια αρχή με αποτέλεσμα η FA να ζητήσει βελτιώσεις στις υποδομές.

Αναλυτικά δήλωσε:

"Έβλεπα το παιχνίδι και ήμουν περήφανος ότι μετά το δικό μου περιστατικό στο Ρέντινγκ όπου χρειάστηκε πολύ ώρα για να με πάνε στο νοσοκομείο όντας πολύ δύσκολο να με βγάλουν από τα αποδυτήρια. Αν το ίδιο είχε συμβεί και στον Φαμπρίς ίσως να μην τα κατάφερνε. Ήμουν περήφανος γιατί όλες οι ιατρικές εγκαταστάσεις και υποδομές άλλαξαν προς το καλύτερο. Είναι σημαντική αλλαγή γιατί μερικές φορές χρειάζονται μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να αλλάξουν την καθημερινότητά μας.

Όλοι μας πριν το παιχνίδι είχαμε ένα μήνυμα, να μπορέσει να αναρρώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στην οικογένεια και σε όσους είναι κοντά του γιατί περνάει δύσκολες ώρες καθώς αποτελεί πολύ επικίνδυνη και κρίσιμη περίπτωση".

Ο Τσεχ στην νίκη επί της Λέστερ για το FA Cup ήταν αρχηγός των "Μπλε" η οποία ήταν η τέταρτη στο σερί από την μέρα που ανέλαβε ο Ντι Ματτέο και ακολούθησε την πρόκριση επί της Νάπολι στην φάση των 8 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε και από την καλή απόδοση του Φέρναντο Τόρρες ο οποίος σκόραρε 2 φορές μετά από διάστημα 5 μηνών.

Τέλος, όπως πιστεύει ο Τσέχος τα διαδοχικά παιχνίδια με Σίτι και Τότεναμ θα είναι ζωτικής σημασίας με την εμπειρία να αποτελεί σημαντική παράμετρο για την νίκη.

"Στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να αλλάξουν με θετικά αποτελέσματα όπως και με τα αρνητικά τα οποία βαρύνουν την όλη ατμόσφαιρα. Έχουμε μπροστά μας 4 μεγάλα παιχνίδια τα οποία πρέπει να κερδίσουμε και να καλύψουμε το κενό στην βαθμολογία. Είμαστε δεμένοι ως σύνολο και πιστεύω αυτό θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τον στόχο μας στο τέλος της σεζόν".

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ