ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Τσάβι: "Το πιο σημαντικό ματς της σεζόν αυτό με την Νάπολι, δεν είμαστε φαβορί"

Ο Τσάβι σε εναγκαλιασμό του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε σε αγώνα για το Copa del Rey μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Μπιλμπάο | 24 Ιανουαρίου 2024
Ο Τσάβι σε εναγκαλιασμό του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε σε αγώνα για το Copa del Rey μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Μπιλμπάο | 24 Ιανουαρίου 2024 AP

Ο Τσάβι στάθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει για την Μπαρτσελόνα η ρεβάνς με την Νάπολι, τονίζοντας πως οι παίκτες του θα πρέπει να είναι καλύτεροι όπως και στο πρώτο ματς για να επιστρέψουν στα προημιτελικά μετά από απουσία τεσσάρων ετών.

Η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη από την Νάπολι στο μεγαλύτερο διάστημα της πρώτης τους κόντρας για τη φάση των "16" του Champions League όμως δεν μπόρεσε να φύγει από το "Ντιέγκο Μαραντόνα" με κάτι καλύτερο από το 1-1, κάτι που σημαίνει πως στη ρεβάνς του "Μοντζουίκ" θα χρειαστεί τη νίκη για να σφραγίσει την πρόκριση στα προημιτελικά.

Με δεδομένο μάλιστα πως η συμμετοχή στους "8" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δεν έχει επιτευχθεί από το 2020 και μετά, οι μπλαουγκράνα έχουν ένα έξτρα κίνητρο, κάτι που επεσήμανε στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (11/03) ο Τσάβι.

"Εάν είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν; Ναι, έτσι είναι. Είμαστε έτοιμοι και έχουμε ενθουσιασμό. Είναι εδώ και τέσσερα χρόνια που δεν παίζουμε στα προημιτελικά, θέλουμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις με έναν αντίπαλο, που μολονότι δεν είναι στην καλύτερη στιγμή τουμ, έχει την ίδια βάση με την ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα πέρυσι.

Έχουμε ανάγκη από ένα γεμάτο στάδιο. Δεν υπάρχουν φαβορί, έχουμε 50% πιθανότητες πρόκρισης αλλά οι οπαδοί μπορούν να μας δώσουν μία χείρα βοηθείας. Το Μοντζουίκ μοιάζει με τον Καμπ Νόου, πρέπει να είναι γεμάτο και να αποτελέσει τον 12ο παίκτη μας.

Οι οπαδοί θα πρέπει να κάνουν θόρυβο και να μετατρέψουν το Μοντζουίκ σε χύτρα ταχύτητος", τόνισε χαρακτηριστικά ο Τσάβι, και πρόσθεσε αναφορικά με την Νάπολι:

"Η Νάπολι έχει βελτιωθεί με το νέο προπονητή. Περιμένω να βρω μία θαραλλέα ομάδα, που παίζει από πίσω και πιέζει ψηλά. Έχει μεγάλη ατομική ποιότητα, κυρίως όσον αφορά στους τρεις επιθετικούς της. Θα είναι ένα μεγάλο ματς απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα.

Ο Λομπότκα; Μου αρέσει, ξέρει να δημιουργεί και δεν χάνει ποτέ τη μπάλα. Θα ήθελα να τον δω σε έναν σύλλογο όπως η Μπαρτσελόνα. Θα πρέπει όμως να σκεφτούμε πρώτα εμάς τους ίδιους. Ήμασταν καλύτεροι στην έδρα της Νάπολι και πρέπει να είμαστε καλύτεροι και στην Βαρκελώνη".

Ερωτηθείς δε για το δικό του μέλλον, με τον ίδιο να έχει ξεκαθαρίσει πως θα αποχωρήσει στο φινάλε της σεζόν, είπε: "Την Τρίτη δεν θα είμαι εγώ σημαντικός. Θα χρειαστεί ενότητα και θα πω στους παίκτες να μην έχουν φόβο.

Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά για να φτάσουμε στα προημιτελικά του Champions League έπειτα από τέσσερα χρόνια. Έχει οριστεί το φινάλε της συνεργασίας μου με την ομάδα, όμως ο σύλλογος είναι που έχει σημασία και θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ