ΤΣΑΒΙ

Τσάβι: "Θα πεθάνω για να πετύχω στην Μπαρτσελόνα"

Ο Τσάβι ως προπονητής της Αλ Σαντ
Ο Τσάβι ως προπονητής της Αλ Σαντ © 2019 HASSAN AMMAR / AP IMAGES

Ο Τσάβι, λίγη ώρα πριν την επίσημη παρουσίαση του, μίλησε στο επίσημο κανάλι της Μπαρτσελόνα για τη συμφωνία τους με τους καταλανούς και τόνισε πως θα δώσει και τη ζωή του για να πετύχει στην ομάδα που μεγαλούργησε ως ποδοσφαιριστής.

Λίγη μόνο ώρα πριν την υπογραφή των συμβολαίων του και την επίσημη παρουσίαση του από την Μπαρτσελόνα ο νέος προπονητής των καταλανών μίλησε στο επίσημο κανάλι της ομάδας του Ισπανικού συλλόγου και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως τεχνικός της "Μπάρτσα".

Σε αυτές σημείωσε μεταξύ άλλων πως θα δώσει και τη ζωή του για να πετύχει, αναφέρθηκε στη ρήτρα που υπήρχε στο συμβόλαιο του με την Αλ Σάντ και έκανε λόγο πως είναι καλό για τον ίδιο που θα βρει στα αποδυτήρια παίκτες με τους οποίους είχε συνεργαστεί ως παίκτης.

Για την επιστροφή του: "Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, άλλαξε η ζωή μας σε τρεις ή τέσσερις ημέρες. Συγχαίρω τη γυναίκα μου που γίνεται 40 σήμερα. Θα δώσω τη ζωή μου για να λειτουργήσει όλο αυτό."

Για τις διαπραγματεύσεις με την Μπαρτσελόνα: "Ο πρόεδρος με καλεί και μου λέει πως είμαι ο εκλεκτός. Είχα μια ρήτρα, αλλά όλοι κάναμε αυτό που μπορούσαμε για να το λύσουμε. Βλέπω πολλές ψευδαισθήσεις, οι προσδοκίες είναι υψηλές, πρόκειται για την άμεση απόκτηση απόδοση. Η περίληψη, είναι ψευδαίσθηση".

Για την ομάδα: "Υπάρχει ομάδα και υπάρχει ταλέντο, θα προσπαθήσω να μεταδώσω την εμπειρία μου στους παίκτες για να πάρουν τους τίτλους".

Για τις απαιτήσεις της Μπάρτσα: "Γνωρίζω τη Μπάρτσα, τον σύλλογο, είναι μια λεπτή στιγμή στην ιστορία του συλλόγου, οικονομικά και ποδοσφαιρικά, πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τους εγωισμούς και να πάμε όλοι μαζί"

Το μήνυμα προς τους παίκτες: "Το πρώτο μήνυμα είναι ότι είμαι εδώ για να τους βοηθήσω. Για μένα είναι πλεονέκτημα να γνωρίζω τον Μπουσκέτς, τον Πικέ, τον Άλμπα, τον Σέρτζι Ρομπέρτο και τον Τερ Στέγκεν, που ήταν συμπαίκτες μου. Το βλέπω ως πλεονέκτημα."

Για τη δουλειά του: "Είμαι προετοιμασμένος, μου αρέσουν οι προκλήσεις"

Το μήνυμα του στον κόσμο της Καταλονίας: "Ο στόχος είναι να βοηθήσουμε τους Καταλανούς να επιπλεύσουν ξανά αυτό το πλοίο, να το απολαύσουν και να κερδίσουν. Είμαι ευγνώμων στους οπαδούς για την αγάπη τους, ελπίζω να επιστρέψω αυτή την ψευδαίσθηση με τίτλους ή τουλάχιστον με δουλειά στο αυτή την πρώτη χρονιά".

TAGS ΤΣΑΒΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ