ΤΣΑΒΙ

Τσάβι: "Αν δεν ήμουν αισιόδοξος θα πήγαινα σπίτι, είμαστε στην αρχή"

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι, σε στιγμιότυπο κόντρα στη Ρεάλ για τα ημιτελικά του Supercopa 2021 στο "Κινγκ Φαχντ", Ριάντ | Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022
Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι, σε στιγμιότυπο κόντρα στη Ρεάλ για τα ημιτελικά του Supercopa 2021 στο "Κινγκ Φαχντ", Ριάντ | Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 © 2022 HASSAN AMMAR/ASSOCIATED PRESS

Για ακόμα μία φορά ο Τσάβι εξέφρασε την πίστη και την αισιοδοξία του για το νέο πρότζεκτ της Μπαρτσελόνα που θα την επαναφέρει στις ένδοξες εποχές, τονίζοντας πως χρειάζεται υπομονή.

Μέσα σε οκτώ ημέρες η Μπαρτσελόνα έχασε δύο τίτλους, αφού μετά τον αποκλεισμό από το Supercopa στις 12 Ιανουαρίου, η Αθλέτικ Μπιλμπάο την υπέταξε με σκορ 3-2 και πανηγύρισε την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Copa del Rey.

Ο καταλανικός σύλλογος διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία του, με την ομάδα να βρίσκεται στο -17 από τη κορυφή της La Liga και την πρωτοπόρο Ρεάλ, ενώ κι η ευρωπαϊκή της πορεία θα συνεχιστεί στο Europa League. Έπειτα από τρία παιχνίδι χωρίς νίκη απέναντι σε Γρανάδα (1-1), Ρεάλ (2-3) και Αθλέτικ (3-2), οι "μπλαουγκράνα" αναζητούν την Κυριακή (23/1) κόντρα στην Αλαβές το τρίποντο.

Από τη μεριά του ο Τσάβι συνέστησε για ακόμα μία φορά υπομονή και επιμονή, τονίζοντας πως αν δεν πίστευε στο πρότζεκτ της Μπαρτσελόνα θα πήγαινε σπίτι του:" Είμαι ακόμα αισιόδοξος, αλλιώς θα πήγαινα σπίτι. Είμαστε στην αρχή του πρότζεκτ, πρέπει να έχουμε υπομονή, πίστη και επιμονή. Μου συνέβη ως ποδοσφαιριστής. Στην αρχή υπήρχαν αμφιβολίες, αλλά προχώρησε.

Ξέρω ότι μεταβατικά χρόνια δεν υπάρχουν και πρέπει να δουλέψεις σκληρά. Κάθε μέρα ανατέλλει ο ήλιος. Πρέπει να συνεχίσεις. Στα δύσκολα βλέπεις τους ανθρώπους και πρέπει να είμαστε ενωμένοι να ανέβουμε.

Τα αποτελέσματα με ανησυχούν. Όταν υπάρχει αλλαγή προπονητή, χρειάζεται μια διαδικασία και λίγο περισσότερος χρόνος από όσο νομίζαμε. Πρέπει να πιστεύουμε περισσότερο από ποτέ στην ιδέα που έκανε την Μπαρτσελόνα μεγάλη, αλλά ανησυχώ για τα αποτελέσματα. Χρειαζόμαστε ένα θετικό αποτέλεσμα αύριο. Πιστεύουμε σε αυτό το μοντέλο παιχνιδιού και θα πάμε για αυτό".

TAGS ΤΣΑΒΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ