ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τσάκας: “Η ίδια νομοθεσία που ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση”

INTIME SPORTS

Την ίδια νομοθεσία που ισχύει σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, επικαλέστηκε ως απάντηση ο Τσάκας σε όσα καταλόγισε το μέλος της ΕΕΑ για αρνητική απάντηση.

Το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Παναγιώτης Περάκης σε δηλώσεις του προανήγγειλε πως η ΕΕΑ θα δώσει αρνητική απάντηση στον πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ να αγοράσει το 54,7% του Παναθηναϊκού.

Η απάντηση της πλευράς του Σαουδάραβα πρίγκιπα ήρθε άμεσα δια του εκπροσώπου του όπου επικαλέστηκε το ευρωπαϊκό κεκτημένο και πιο συγκεκριμένα την νομοθεσία που ισχύει σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Για εμάς ισχύει το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Ο πρίγκιπας δεν επιθυμεί να γίνει κάτι παράνομο ή να καταφύγει σε διάφορες λύσεις αμφιβόλου προελεύσεως. Δεν τον εκφράζουν. Απλά θέλει να ισχύσει στην περίπτωση του, η ίδια νομοθεσία που ισχύει σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση” είπε αρχικά ο Τσάκας μιλώντας στο ” www.prasinanea.gr“.

“Η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτρέπει την κατοχή μετοχών ποδοσφαιρικών συλλόγους από μη Ευρωπαίους πολίτες. Το έχουμε δει με πολλές ομάδες όπως η Μάντσεστερ Σίτι, η Μάλαγα και άλλες. Δεν μπορεί επομένως στην Ελλάδα να απαγορεύεται κάτι τέτοιο” υπογράμισε στη συνέχεια ο Βλάσης Τσάκας.

“Ο πρίγκιπας θα ζητήσει να τροποποιηθεί ο σχετικός νόμος για να είναι νόμιμος. Θέλει απλά να ισχύσει ότι ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Αν όμως δεν θέλουν τα λεφτά που προτίθεται να επενδύσει στον Παναθηναϊκό και στο νέο γήπεδο, τότε να του το πουν για να φύγει” τόνισε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ