ΤΟΥΡΚΙΑ

Τράμπζονσπορ - Σαμσουνσπόρ 3-0: Πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου για την "Τραμπ", ασίστ ο Μπακασέτας

Ο Τάσος Μπακασέτας
Ο Τάσος Μπακασέτας @ 2022 DARKO VOJINOVIC / AP IMAGES

Με τον Τάσο Μπακασέτα να παίρνει φανέλα βασικού και να έχει συμμετοχή στο πρώτο γκολ της ομάδας του, η Τράμπζονσπορ δεν είχε πρόβλημα να κάμψει με 3-0 την αντίσταση της Σαμσουνσπόρ και να προκριθεί στους "16" του Κυπέλλου Τουρκίας.

Στο πρώτο της επίσημο παιχνίδι μετά από τις 11 Νοεμβρίου (ενδιάμεσα πήρε μέρος σε τρία φιλικά) η Τράμπζονσπορ έκανε την Τετάρτη (21/12) μία άκρως πειστική εμφάνιση και επιβλήθηκε άνετα με 3-0 της Σαμσουνσπόρ της δεύτερης κατηγορίας, με την πρωταθλήτρια Τουρκίας να παίρνει έτσι το εισιτήριο για τη φάση των "16" του Κυπέλλου.

Ουσιαστικά, το ματς κρίθηκε από το πρώτο ημίωρο, αφού σε αυτό το διάστημα η ομάδα της Τραπεζούντας πέτυχε δύο γκολ και έστειλε το μήνυμα στην αντίπαλό της πως δεν είχε την παραμικρή τύχη. Το 1-0 έγινε μόλις στο 10ο λεπτό, με τον Τάσο Μπακασέτα (βασικός, έγινε αλλαγή στο 63' από τον Χάμσικ) να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά και τον Μποζόκ να σκοράρει με κοντινή προβολή.

Στο 28ο λεπτό ο Τρεζεγκέ βρήκε ελεύθερο πεδίο από τα δεξιά και έκανε την παράλληλη μπαλιά, με τον Ουνουβάρ να πετάγεται αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και να γράφει το 2-0 σαν σε προπόνηση.

Το δεύτερο μέρος ήταν εντελώς διαδικαστικό, με τη διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων να είναι εμφανής και να έρχεται και το τρίτο γκολ ως κερασάκι στην τούρτα στο 79ο λεπτό. Δράστης ήταν ο Ουνουβάρ που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, αφού εκμεταλλεύτηκε παιδικά λάθη στην αντίπαλη άμυνα, για να γράψει το τελικό 3-0 με σουτ στην κενή εστία.

H σύνθεση της Τράμπζονσπορ: Τσακίρ, Λάρσεν (46' Ούγκο), Μπάρτρα, Γκμπάμιν (31' Τουρκμέν), Ελμαλί (62' Μποσλούκ), Μπακασέτας (63' Χάμσικ), Χασπολάτ, Τρεζεγκέ (77' Γκόμες), Μπάρντι, Ουνουβάρ, Μποζόκ

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ