ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τραγωδία στην Ινδονησία: Σκοτώθηκαν 32 παιδιά στα σοβαρά επεισόδια, τριών χρονών το μικρότερο

Άνθρωποι στην Ινδονησία αφήνουν λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων από τα σοβαρά επεισόδια
Άνθρωποι στην Ινδονησία αφήνουν λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων από τα σοβαρά επεισόδια © 2022 ACHMAD IBRAHIM / AP IMAGES

Ανάμεσα στους 125 επιβεβαιωμένους νεκρούς από τα σοβαρά επεισόδια στην Ινδονησία βρίσκονται και 32 παιδιά, όπως επιβεβαιώνουν τα τελευταία στοιχεία της τραγωδίας.

Το παιχνίδι της Αρέμα με την Περσεμπάγια το βράδυ του Σαββάτου (1/10) μπήκε στη μαύρη λίστα του αθλητισμού, αφού τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν μετά το φινάλε του οδήγησαν στο να χάσουν τη ζωής τους 125 άνθρωποι και άλλοι 320 να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε το Reuters, ανάμεσα στους νεκρούς της τραγωδίας βρίσκονται και 32 παιδιά, ηλικίας μεταξύ 3 και 17 ετών

Το χρονικό των επεισοδίων

Όπως αναφέρουν ιστοσελίδες της Ινδονησίας, μετά την ήττα της Αρέμα με 3-2, περίπου 3.000 οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του Kanjuruhan Stadium και ενώ ο αγώνας είχε λήξει. Η αστυνομία προέβη σε βία, προκειμένου να αποτρέψει το πλήθος, ενώ στη συνέχεια οι αρχές έριξαν και δακρυγόνα.

Χιλιάδες ήταν οι οπαδοί που λιποθύμησαν, με τα σκηνικά που ακολούθησαν να είναι ανατριχιαστικά. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν, καθώς δύο αστυνομικά οχήματα παραδόθηκαν στις φλόγες.

Η λίγκα της Ινδονησίας ανακοίνωσε την αναστολή του πρωταθλήματος για μία εβδομάδα. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ακχμάντ Χαντιάν Λουκίτα, εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως θα διεξαχθεί έρευνα προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό αυτό συμβάν.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ