ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Τραγωδία στην Αργεντινή: Ένας νεκρός από τα επεισόδια στο Χιμνάσια - Μπόκα

Οπαδοί μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο στο Χιμνάσια - Μπόκα μετά τη ρίψη δακρυγόνων από την αστυνομία
Οπαδοί μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο στο Χιμνάσια - Μπόκα μετά τη ρίψη δακρυγόνων από την αστυνομία © 2022 GUSTAVO GARELLO / AP IMAGES

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του μετά τα σοβαρά επεισόδια και τις συμπλοκές οπαδών με τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ανάμεσα στη Χιμνάσια και την Μπόκα στην Αργεντινή.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την ανείπωτη τραγωδία στην Ινδονησία, όπου τα επεισόδια που ξέσπασαν μετά το τέλος του αγώνα της Αρέμα με την Περσεμπάγια στοίχισαν τη ζωή σε 131 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και 32 παιδιά, ένα ακόμα τραγικό συμβάν έρχεται να προστεθεί στην ήδη μακρά λίστα.

Το ποδόσφαιρο θρηνεί ακόμα ένα θύμα, με τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του αγώνα της Χιμνάσια με την Μπόκα στην Αργεντινή να αφήνουν πίσω τους έναν νεκρό άνθρωπο και οκτώ τραυματίες.


Σύμφωνα με την Ole, πρόκειται για έναν 57χρονο οπαδό άφησε την τελευταία του πνοή κατά της διακομιδή του με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Σαν Μαρτίν της Λα Πλάτα, λόγω καρδιοαναπνευστικής ανακοπής που υπέστη μετά τη χρήση χημικών από την αστυνομία.

Το χρονικό των επεισοδίων

Όλα ξεκινήσαν μόλις οκτώ λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με οπαδούς της Χιμνάσια έξω από το γήπεδο και για να καταστείλουν τις αναταραχές προχώρησαν στη ρίψη δακρυγόνων.

Γρήγορα οι αναθυμιάσεις μεταφέρθηκαν και στον αγωνιστικό χώρο, με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική. Οι παίκτες των δύο ομάδων με δυσκολία μπορούσαν να αναπνεύσουν, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στα αποδυτήρια, ενώ ο κόσμος που βρισκόταν στις εξέδρες μπήκε στο γήπεδο, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Λίγο αργότερα ο διαιτητής αποφάσισε να διακόψει το παιχνίδι. Σύμφωνα μάλιστα, με τα δημοσιεύματα η αστυνομία χρησιμοποίησε και σφαίρες καουτσούκ, με τον εικονολήπτη του Tyc Sports να εξομολογείται ότι δέχθηκε τρεις σφαίρες, ενώ προσπαθούσε να καταγράψει το περιστατικό.

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ