ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τούρκος δημοσιογράφος: "Κίνδυνος αποκλεισμού της εθνικής από το Euro αν αποδειχθεί πολιτική παρέμβαση στην Ομοσπονδία"

Sweden, right, and Turkey teams stand during one minute silence for memory of former Turkish national team head coach Metin Turel at the beginning of the UEFA Nations League soccer match between Turkey and Sweden in Konya, Turkey, Saturday, Nov. 17, 2018. (AP Photo)
Sweden, right, and Turkey teams stand during one minute silence for memory of former Turkish national team head coach Metin Turel at the beginning of the UEFA Nations League soccer match between Turkey and Sweden in Konya, Turkey, Saturday, Nov. 17, 2018. (AP Photo) @2018 AP PHOTO

Τα άγρια επεισόδια που σημάδεψαν το Τράμπζονσπορ - Φενέρμπαχτσε άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου στο τουρικό ποδόσφαιρο, με δημοσιογράφο να υποστηρίζει πως κινδυνεύει η εθνική Τουρκίας να μείνει εκτός Euro αν αποδειχτεί πως υπήρχε πολιτική παρέμβαση στην ομοσπονδία της χώρας.

Το τουρκικό ποδόσφαιρο μοιάζει καζάνι που βράζει εδώ και μία εβδομάδα, με τα άγρια επεισόδια που σημάδεψαν τον αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ της Τράμπζονσπορ και της Φενέρμπαχτσε να δείχνουν ικανά να κάνουν άνω κάτω τη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αιτία η επίθεση που δέχτηκαν παίκτες της Φενέρμπαχτσε από οπαδούς των γηπεδούχων που εισέβαλαν στο χορτάρι και η "απάντηση" που έδωσαν χτυπώντας ορισμένους από αυτούς, με ορισμένους ποδοσφαιριστές της προσεχούς αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Conference League να κινδυνεύουν ακόμη και με τιμωρία αποκλεισμού από προσεχείς αγώνες.

Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα τεταμένο κλίμα μεταξύ των ανθρώπων της "Φενέρ" και της "Τραμπ" αλλά και με την ομοσπονδία, με Τούρκο δημοσιογράφο να έρχεται μάλιστα να δώσει μία ακόμη πιο δραματική διάσταση στο όλο ζήτημα βάζοντας στο παιχνίδι και την... εθνική Τουρκίας.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τον Μαχμούντ Ρζάγεφ "Σε περίπτωση αποχώρησης της Φενέρμπαχτσε από το πρωτάθλημα θα αρχίσει μεγάλη έρευνα από την UEFA.

Αν μέσα από αυτή αποδείξουν ότι έγινε πολιτική παρέμβαση στην τουρκική ομοσπονδία, θα επιβλήθούν σοβαρές κυρώσεις.

Μία από αυτές θα μπορούσε να ήταν και ο αποκλεισμός της εθνικής ομάδας της χώρας από το Euro 2024. Η τουρκική Super League τελεί υπό αυστηρη παρακολούθηση και τα πάντα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή", ανέφερε χαρακτηριστικά, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ EURO EURO 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ