PREMIER LEAGUE

Τότεναμ - Μπέρνλι 1-0: Σε θέση ισχύος με Κέιν για τη μάχη του Champions League

Ο Χάρι Κέιν πανηγυρίζει γκολ της Τότεναμ κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι σε ματς της Premier League | 19 Φεβρουαρίου 2022
Ο Χάρι Κέιν πανηγυρίζει γκολ της Τότεναμ κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι σε ματς της Premier League | 19 Φεβρουαρίου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Ο Χάρι Κέιν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι χάρισε στην Τότεναμ τρεις πολύτιμους βαθμούς κόντρα στην Μπέρνλι και της έδωσε το προβάδισμα έναντι της Άρσεναλ στη μάχη των δύο ομάδων για την 4η θέση και το εισιτήριο για το Champions League.

Η Τότεναμ επιβλήθηκε της Μπέρνλι με 1-0 στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστική της Premier League. Χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Χάρι Κέιν οι Spurs πήραν ένα πολύτιμο τρίποντο που τους ανέβασε στην 4η θέση και στο +2 από την Άρσεναλ, παίρνοντας το προβάδισμα για το Champions League.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε μπήκε στον αγώνα με διάθεση να βρει ένα γρήγορο γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Spurs ήταν στο 13ο λεπτό, όταν ο Σεσενιόν έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κέιν έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Κόλινς απομάκρυνε σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και δύο λεπτά αργότερα ο Ντέιβις δοκίμασε ένα μακρινό σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να παίρνει φάλτσα και να κατευθύνεται προς την εστία του Πόουπ, πριν ο κίπερ της Μπέρνλι διώξει σε κόρνερ.

Αν και η Τότεναμ είχε την κατοχή δυσκολευόταν να βρει την τελική πάσα, με το γκολ τελικά να έρχεται στο 45+8'. Έπειτα από παρέμβαση του VAR, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα για χέρι του Μπαρνς, με τον Κέιν να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 62' η Μπέρνλι άγγιξε την ισοφάριση, με το σουτ του Μπαρνς όμως να σταματά στο δεξί δοκάρι του Λιορίς. Η προειδοποίηση των φιλοξενούμενων "ξύπνησε" την Τότεναμ, η οποία έφτασε πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ στο 66΄. Μετά από ωραία συνεργασία η μπάλα κατέληξε στον Σον, ο οποίος έκανε το σουτ από θέση βολής, αλλά ο Πόουπ απέκρουσε με τα πόδι και κράτησε το 1-0 στο παιχνίδι.

Μάλιστα, ο Σον είχε την ευκαιρία να σφραγίσει τη νίκη της ομάδας του στο 81', όμως και πάλι ο Πόουπ ήταν παρών, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε του αγώνα.

Τότεναμ: Λιορίς, Σάντσεζ, Ντάιερ, Ντέιβις, Έμερσον (90' Ρόντον), Μπεντανκούρ, Χόιμπιεργκ, Σεσενιόν, Μόουρα (79' Κουλουσέβσκι), Κέιν και Σον.

Μπέρνλι: Πόουπ, Λόουτον (78' Λένον), Ρόμπερτς, Κόλινς, Λονγκ, Τέιλορ, Κορκ, ΜακΝιλ, Μπράουνχιλ, Κορνέ και Μπαρνς (78' Βέχορστ).

Το πρόγραμμα των δύο μονομάχων και η πιθανή ισοβαθμία

Άρσεναλ και Τότεναμ μονομαχούν για μια θέση στο Champions League. Η διαφορά τους είναι δύο βαθμοί και σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερισχύουν τα "σπιρούνια", λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Έχει +24, ενώ οι "κανονιέρηδες +11.

Ως προς το πρόγραμμα, η Άρσεναλ έχει λίγο πιο δύσκολο, καθώς αντιμετωπίζει την ανεβασμένη Νιούκαστλ και την Έβερτον, που θα θέλει βαθμούς για να μείνει στην κατηγορία. Την ίδια στιγμή, η Τότεναμ αντιμετωπίζει στην τελευταία αγωνιστική τη Νόριτς που έχει ήδη υποβιβαστεί.

Το πρόγραμμα της Άρσεναλ:

  • Νιούκαστλ - Άρσεναλ
  • Άρσεναλ - Έβερτον

Το πρόγραμμα της Τότεναμ:

  • Τότεναμ - Μπέρνλι 1-0
  • Νόριτς - Τότεναμ

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΤΕΝΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ