CHAMPIONS LEAGUE

Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Προβάδισμα πρόκρισης με Σον

Tottenham's Son Heung-min, left, celebrates after scoring during the Champions League, round of 8, first-leg soccer match between Tottenham Hotspur and Manchester City at the Tottenham Hotspur stadium in London, Tuesday, April 9, 2019. (AP Photo/Frank Augstein)
Tottenham's Son Heung-min, left, celebrates after scoring during the Champions League, round of 8, first-leg soccer match between Tottenham Hotspur and Manchester City at the Tottenham Hotspur stadium in London, Tuesday, April 9, 2019. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Η Τότεναμ με γκολ του Στον στο 78' επικράτησε με 1-0 επί της Μάντσεστερ Σίτι στο Λονδίνο και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League.

Μπορεί να έχασε τον Χάρι Κέιν και τον Ντέλε Άλι με τραυματισμούς, όμως η Τότεναμ επικράτησε με 1-0 επί της Μάντσεστερ Σίτι και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League ενόψει της ρεβάνς που διεξαχθεί στο Έτιχαντ στις 17 Απριλίου.

Η Μάντσεστερ Σίτι, παρά την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι των γηπεδούχων, ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών.

Στο 10' ο Στέρλινγκ έκανε το σουτ και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ρόουζ. Ο διαιτητής αφού είδε το VAR έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Αγκουέρο ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Λορίς τον νίκησε κρατώντας το 0-0. Αυτό ήταν το έκτο χαμένο πέναλτι του Αργεντινού σε εννιά εκτελέσεις στο Champions League σε οποιαδήποτε φάση της διοργάνωσης. Την ίδια ώρα ο Λορίς έχει αποκρούσει και τα τρία πέναλτι που έχουν εκτελέσει αντίπαλοι της Τότεναμ μέσα στο 2019.

Αυτή η επέμβαση άλλαξε και τη ροή του πρώτου ημιχρόνου, αφού οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία στο 24'. Ο Οταμέντι έκανε φάουλ στον Άλι, αλλά ο διαιτητής άφησε σωστά το πλεονέκτημα. Έτσι ο Έρικσεν τροφοδότησε τον αμαρκάριστο Κέιν, εκείνος γύρισε και σούταρε με τον Έντερσον να αποκρούει. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου, αφού ναι μεν οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά στην εστία της Σίτι.

Αντίθετα, το δεύτερο ημίχρονο είχε περισσότερες συγκινήσεις. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Αγκουέρο μπήκε στην περιοχή και με σέντρα βρήκε τον Στέρλινγκ, αυτός κατέβασε την μπάλα, έκανε το σουτ με τον Λορίς να αποκρούει. Στη συνέχεια της φάσης η Τότεναμ βγήκε στην κόντρα με τον Σον να κάνει το σουτ και την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Έντερον. Λίγο αργότερα ο Κορεάτης είχε νέα καλή στιγμή στην αντεπίθεση με τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα της Σίτι να τον νικά.

Στο 56' η Τότεναμ έχασε το βαρύ πυροβολικό της. Σε μία διεκδίκηση της μπάλα ο Ντελφ πάτησε στον αστράγαλο του αριστερού ποδιού τον Κέιν με τον Άγγλο φορ να φεύγει για τα αποδυτήρια. Ο τραυματισμός του Κέιν και η αποχώρησή του από το γήπεδο έριξε το ρυθμό των γηπεδούχων με την Μάντσεστερ Σίτι να αναλαμβάνει ξανά τα ηνία του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, όμως χωρίς ουσία. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν. Στο 78' ο Έρικσεν έκανε την κάθετη προς τον Σον εκείνος πρόλαβε την μπάλα πριν βγει, απέφυγε τον Ντελφ και με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Έντερσον.

Στη συνέχεια η Μάντσεστερ Σίτι πίεσε προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά το έκανε ανορθόδοξα. Μάλιστα, η Τότεναμ θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο τέρμα με τον Σον, όμως ο Έντερσον λειτούργησε όποτε χρειάστηκε.

ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Λορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ροζ, Γουίνκς (81' Γουανιάμα), Έρικσεν, Σισοκό, Σον, Άλι (87' Γιορέντε), Κέιν (58' Μόουρα).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Λαπόρτ, Ντελφ, Γκιουντογάν, Φερναντίνιο, Νταβίντ Σίλβα (89' Ντε Μπράινε), Μαχρέζ (89' Σανέ), Στέρλινγκ, Αγκουέρο (71' Ζεζούς).

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ