PREMIER LEAGUE

Τότεναμ - Λίβερπουλ: Τιμωρήθηκαν οι VAR και AVAR για το τεράστιο λάθος στο ακυρωθέν γκολ του Ντίας

Ο διαιτητής Ντάρεν Ίνγκλαντ
Ο διαιτητής Ντάρεν Ίνγκλαντ © 2022 JON SUPER / AP IMAGES

Η Επιτροπή Διαιτησίας της Αγγλίας τιμώρησε τους VAR, Ντάρεν Ίνγκλαντ, και AVAR, Νταν Κουκ, για το ασύλληπτο φιάσκο με το ακυρωθέν γκολ του Λουίς Ντίας στον αγώνα της Λίβερπουλ με την Τότεναμ, αντικαθιστώντας τους από τα Νότιγχαμ - Μπρέντφορντ και Φούλαμ - Τσέλσι.

Τις τελευταίως ώρες το Νο1 θέμα που απασχολεί τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Αγγλίας είναι το λάθος της διαιτητικής ομάδας στο γκολ του Λουίς Ντίας στην αναμέτρηση της Τότεναμ με τη Λίβερπουλ στο Λονδίνο.

Το καθαρό γκολ της Λίβερπουλ δεν μέτρησε, διότι ο VAR, Ντάρεν Ίνγκλαντ, δεν κατάλαβε ότι ο επόπτης το είχε ακυρώσει, με τους κόκκινους να γνωρίζουν στο φινάλε την ήττα με 1-0.

Η Επιτροπή Διαιτησίας της Αγγλίας, η οποία μετά τη λήξη του αγώνα ζήτησε συγγνώμη μέσω ανακοίνωσης και απέδωσε το λάθος σε παρανόηση από την πλευρά του VAR, τιμώρησε τόσο τον Ίνγκλαντ, όσο και τον AVAR της αναμέτρησης, Νταν Κουκ,

Ο πρώτος, που ήταν τέταρτος στο Νότιγχαμ - Μπρέντφορντ αντικαταστάθηκε από τον Κρεγκ Πόουσον, ενώ τη θέση του Κουκ, που ήταν AVAR στο Φούλαμ - Τσέλσι, πήρε ο Έντι Σμαρτ.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στην Αγγλία, ο VAR θεώρησε πως το γκολ είχε μετρήσει και γι' αυτό τον λόγο, αφού ήταν εμφανές πως ο Ντίας δεν ήταν σε θέση οφσάιντ, ενημέρωσε πως ο έλεγχος είχε ολοκληρωθεί και το παιχνίδι μπορεί να συνεχιστεί.

Ουσιαστικά, έβαλε τις γραμμές, είδε πως ήταν καθαρό γκολ και είπε "check complete".

Από την στιγμή, όμως, που οι παίκτες της Τότεναμ εκτέλεσαν το ελεύθερο από τη θέση που είχε υποδειχθεί οφσάιντ ο Ντίας, το VAR δεν μπορούσε πλέον να επέμβει και να πάρει πίσω την απόφασή του.

Επομένως, η απόφαση για ακύρωση του γκολ αποδίδεται σε ανθρώπινο λάθος.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΟΤΕΝΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ