PREMIER LEAGUE

Τότεναμ - Λίβερπουλ 2-2: Ισοπαλία σε ματσάρα στο Λονδίνο με κερδισμένη τη Σίτι

Τότεναμ - Λίβερπουλ 2-2: Ισοπαλία σε ματσάρα στο Λονδίνο με κερδισμένη τη Σίτι
2021 AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Σε ένα ματς ροντέο με τρομερό θέαμα η Τότεναμ έμεινε στο 2-2 με τη Λίβερπουλ για τη 18η αγωνιστική της Premier League, με τους κόκκινους να μένουν με 10 παίκτες από το 77', μετά από την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Ρόμπερτσον.

Ισόπαλο 2-2 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στην Τότεναμ και τη Λίβερπουλ στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Premier League, σε ένα απίστευτο ματς- ροντέο στο Λονδίνο, όπου οι Κόκκινοι έμειναν με 10 παίκτες από το 77'. Οι κόκκινοι έμειναν, έτσι στο -3 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, με τους Πολίτες να είναι οι μόνοι κερδισμένοι.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 13'. Ο Εντομπελέ έκανε μία έξυπνη κάθετη στην περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στον Κέιν, ο Κονατέ δεν μπόρεσε να τον κόψει, με τον Άγγλο να σουτάρει για το 1-0 και να βάζει έτσι τέλος στο αρνητικό σερί του, καθώς σκόραρε εντός έδρας έπειτα από οκτώ αγώνες πρωταθλήματος χωρίς γκολ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ. Ο Σον βγήκε σε τετ α τετ με τον Άλισον, αλλά δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει, με την μπάλα να περνάει για λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. Στο 30' ο Άλι έχασε το άχαστο, με τον Σον να του βγάζει εξαιρετική πάσα. αλλά εκείνος να αστοχεί από το ύψος του πέναλτι.

Η Κόκκινοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν στο 35' ο Ρόμπερτσον έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Ζότα να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στη γωνία του Γιορίς για το 1-1.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ανέβηκε μετά το γκολ, απειλώντας μέσα σε δύο λεπτά δύο φορές την εστία του Γιορίς. Στο 42' έπειτα από πολύ ωραία ενέργεια του Μανέ η μπάλα βρήκε στο πάνω μέρος του δοκαριού, ενώ και στο 43' ο Άρνολντ έκανε ένα εντυπωσιακό σουτ, με τον Γάλλο κίπερ όμως να αποκρούει.

Στο 55' η Τότεναμ έχασε απίστευτη ευκαιρία με τον Χάρι Κέιν. Έπειτα από τρομερή μπαλιά του Ντάιερ, ο Ντάλε Άλι έκανε το γύρισμα από τα αριστερά για τον Κέιν, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε να σκοράρει, με τον Άλισον να μπλοκάρει. Λίγο αργότερα η Λίβερπουλ πήρε κεφάλι στο σκορ, όταν στο 69' ο Ρόμπερτσον με κεφαλιά έκανε το 1-2. Σε μία φάση διαρκείας ο Σαλάχ έκανε αρχικά την κεφαλιά, ο Γιορίς έδιωξε με την μπάλα να φτάνει στον Άρνολντ, ο οποίος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Σκωτσέζο να τη στέλνει στα δίχτυα της Τότεναμ.

Πέντε λεπτά μετά το γκολ του Πορτογάλου και το 1-2 των Κόκκινων, η Τότεναμ ισοφάρισε μετά από μεγάλο λάθος του Άλισον. Ο κίπερ των Κόκκινων βγήκε, δεν υπολόγισε σωστά και έχασε την μπάλα, με τον Σον να μην αστοχεί και να κάνει το 2-2 στο 74', το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Μάλιστα, από το 77ο λεπτό του αγώνα οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες, καθώς ο Ρόμπερτσον αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα μετά το σκληρό μαρκάρισμα στον Έμερσον.

Τότεναμ: Γιορίς, Ρόγιαλ, Σάντσες, Ντίερ, Ντέιβις, Σεσένιον (86' Ρεγκιλόν), Γουίνκς, Ντέλε Άλι (81' Μόουρα), Εντομπελέ (64' Σκιπ), Σον, Κέιν.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Κονατέ, Ρόμπερτσον, Μόρτον (60' Φιρμίνο), Μίλνερ, Κεϊτά, Μανέ (82' Τσιμίκας), Σαλάχ, Ζότα (90+2' Γκόμεζ).

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής

Τα highlights

Λιντς - Άρσεναλ 1-4

Η βαθμολογία της Premier League

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΤΕΝΑΜ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ