PREMIER LEAGUE

Τότεναμ - Λίβερπουλ 1-2: Πρώτη εκτός έδρας νίκη με υπογραφή Σαλάχ και πολύ ιδρώτα

Τότεναμ - Λίβερπουλ 1-2: Πρώτη εκτός έδρας νίκη με υπογραφή Σαλάχ και πολύ ιδρώτα
@2022 DAVID CLIFF/AP IMAGES

Με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να σκοράρει δις στο πρώτο μέρος και την αμυντική γραμμή της να αντέχει παρά την ασφυκτική πίεση της Τότεναμ στο δεύτερο μέρος, η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-1 στο Βόρειο Λονδίνο και έμεινε ζωντανή στη μάχη της τετράδας.

Σε ένα από τα πλέον συναρπαστικό ματς που έχουν λάβει χώρα στη φετινή Premier League, η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-1 της Τότεναμ και όχι μόνο πανηγύρισε την πρώτη φετινή εκτός έδρας επιτυχία της στο πρωτάθλημα (2 ισοπαλίες - 3 ήττες ο μέχρι πρότινος απολογισμός της) αλλά πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στην προσπάθεια που κάνει να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα και να αγωνιστεί και τη νέα σεζόν στο Champions League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ που σκόραρε δις (για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα) και οδήγησε τους ρεντς στην πρώτη επιτυχία τους μετά από δύο κολλητές ήττες από Νότιγχαμ και Λιντς, με τον Χάρι Κέιν από την πλευρά του να σκοράρει για 8η φορά απέναντι στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ αλλά το γκολ του να μην είναι αρκετό για να αποφύγει η Τότεναμ την τρίτη ήττα της στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια Premier League.

Σημειώνεται πως η Λίβερπουλ έφτασε τα 10 σερί ματς πρωταθλήματος που δεν χάνει από την Τότεναμ (7 νίκες - 3 ισοπαλίες), ισοφαρίζοντας μία επίδοση που είχε να επιδείξει τελευταία φορά το 1976.

Το ματς

Η Λίβερπουλ μπήκε φουριόζα στο αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα επτά λεπτά απείλησε δις με τον Ντάργουιν Νούνιες (στην πρώτη φάση απέκρουσε εντυπωσιακά ο Λορίς και στη δεύτερη η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι), με την κυριαρχία της στο χορτάρι να επισφραγίζεται στο 11ο λεπτό.

Ο Ρόμπερτσον έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Νούνιες υποδέχτηκε εξαιρετικά τη μπάλα, για να τροφοδοτήσει έξυπνα τον Σαλάχ και τον Αιγύπτιο να γυρίζει με τη μία το σώμα του, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Λορίς (0-1).

Αυτό ήταν το γκολ Νο 125 για τον Σαλάχ στην Premier League (έφτασε τον Νικολά Ανελκά, μόνο 16 παίκτες έχουν πετύχει περισσότερα στην ιστορία της διοργάνωσης), με τους ρεντς να προηγούνται μάλιστα για πρώτη φορά σε φετινό εκτός έδρας αγώνα τους στο πρωτάθλημα.

Στο 15ο λεπτό η Τότεναμ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της και ήταν διπλή, με τη μπάλα να σταματάει αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Λίβερπουλ μετά από σέντρα του Κέιν και κακή εκτίμηση της φάσης από τον Άλισον και στην εξέλιξη της φάσης ο Βραζιλιάνος κίπερ να αποκρούει το σουτ του Χόιμπιεργκ.

Η φάση αυτή έδωσε ψυχολογική ώθηση στους γηπεδούχους που ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο αλλά και τις περισσότερες μονομαχίες, όμως δεν βρήκαν στο καλό τους διάστημα τη μεγάλη φάση και στο 40' δέχτηκαν δεύτερο γκολ.

Τότεναμ - Λίβερπουλ 1-2: Πρώτη εκτός έδρας νίκη με υπογραφή Σαλάχ και πολύ ιδρώτα
@2022 DAVID CLIFF/AP IMAGES

Προήλθε μάλιστα από παιδαριώδες λάθος του Ντάιερ που μετά από βολέ του Άλισον πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω, με τον Σαλάχ να παίρνει τη μπάλα και να μπαίνει στην περιοχή, για να νικήσει τον Λορίς με σκαφτό πλασέ και να γράψει το 2-0 για τους κόκκινους, με το αποτέλεσμα αυτό να μένει ως το φινάλε του πρώτου μέρους.

H έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε την Τότεναμ να σφυροκοπεί την κόκκινη εστία και να έχει περισσότερες τελικές στα πρώτα έξι λεπτά (4) σε σύγκριση με όσες είχε σε όλο το πρώτο μέρος (3), με κορυφαία το πλασέ του Πέρισιτς από το ύψος της μικρής περιοχής που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Δεν μπόρεσε όμως να βρει το πολυπόθητο γκολ και έδωσε την ευκαιρία στην Λίβερπουλ να "αναπνεύσει", με τους παίκτες του Κλοπ να απειλούν και εκείνοι με τα πλασέ των Σαλάχ και Νούνιες (μπλόκαρε ο Λορίς) και το ματς να αποκτάει μία άγρια ομορφιά στη συνέχεια, με γρήγορο ρυθμό και με φάσεις και στις δύο εστίες.

Τότεναμ - Λίβερπουλ 1-2: Πρώτη εκτός έδρας νίκη με υπογραφή Σαλάχ και πολύ ιδρώτα
@2022 DAVID CLIFF/AP IMAGES

Κερδισμένη ήταν η Τότεναμ, με τα σπιρούνια να συνεχίζουν να παίζουν στα κόκκινα και να βρίσκουν δίχτυα στο 70ο λεπτό, με τον Κουλουσέβσκι (είχε μπει αλλαγή ένα λεπτό νωρίτερα, επιστρέφοντας από τραυματισμό του) να βγάζει κάθετη πάσα στον Κέιν και εκείνον να νικάει τον Άλισον για το 1-2, με το 8ο γκολ της καριέρας του απέναντι στην Λίβερπουλ.

Το γκολ αυτό έδωσε έξτρα ώθηση στους γηπεδούχους που συνέχισαν να ασκούν πίεση και στο 79' άγγιξαν την ισοφάριση, όμως η κεφαλιά του Λανγκλέ μέσα από τη μικρή περιοχή έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, για να έρθει δέκα λεπτά αργότερα νέα μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους, με την κεφαλιά του Κέιν να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Η Λίβερπουλ άντεξε όμως και σε αυτή τη φάση, όπως και στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων, για να κρατήσει με νύχια και με δόντια το υπέρ της 2-1 και να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της εκτός έδρας στη φετινή Premier League, που της επέτρεψε να μειώσει στους επτά πόντους την απόστασή της από την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Ντάιερ, Λανγκλέ, Ντέιβις, Έμερσον (69' Ντόχερτι), Μπεντανκούρ, Μπισούμα (88' Μόουρα), Χόιμπιεργκ, Σεσενιόν (69' Κουλουσέβσκι), Πέρισιτς, Κέιν

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Έλιοτ (74' Χέντερσον), Φαμπίνιο, Τιάγκο, Φιρμίνο (74' Τζόουνς), Σαλάχ, Νούνιες (87' Γκόμεζ)

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:

  • Νότιγχαμ - Μπρέντφορντ 2-2 (20' Γκιμπς-Γουάιτ, 90+6' αυτ. Γιόργκενσεν / 45+3' πεν. Εμπεουμό, 75' Γουίσα)
  • Γουλβς - Μπράιτον 2-3 (12' Γκέδες, 35' πεν. Νέβες / 10' Λαλάνα, 44' Μιτόμα, 83' Γκρος)
  • Μάντσεστερ Σίτι - Φούλαμ 2-1 (17' Άλβαρες, 90+5' Χάλαντ / 28' πεν. Περέιρα)
  • Λιντς - Μπόρνμουθ 4-3 (3' πεν. Ροντρίγκο, 60' Γκρίνγουντ, 68' Κούπερ, 84' Σάμερβιλ / 7' Ταβερνιέρ, 19' Μπίλινγκ, 48' Σολάνκε)
  • Έβερτον - Λέστερ 0-2 (45+1' Τίλεμανς, 86' Μπαρνς)
  • Τσέλσι - Άρσεναλ 0-1 (63' Γκάμπριελ)
  • Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1 (8' Μπέιλι, 11' Ντιν, 49' Ράμσεϊ / 45' Σο)
  • Σαουθάμπτον - Νιούκαστλ 1-4 (89' Περό / 35' Αλμιρόν, 59' Γουντ, 62' Γουίλοκ, 90+1' Γκιμαράες)
  • Γουέστ Χαμ - Κρίσταλ Πάλας 1-2 (20' Μπενραχμά / 41' Ζαχά, 90+4' Ολίσε)
  • Τότεναμ - Λίβερπουλ 1-2 (70' Κέιν / 11' 40' Σαλάχ)

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:

  • 12/11 14:30 Μάντσεστερ Σίτι - Μπρέντφορντ
  • 12/11 17:00 Λίβερπουλ - Σαουθάμπτον
  • 12/11 17:00 Μπόρνμουθ - Έβερτον
  • 12/11 17:00 Γουέστ Χαμ - Λέστερ
  • 12/11 17:00 Τότεναμ - Λιντς
  • 12/11 17:00 Νότιγχαμ - Κρίσταλ Πάλας
  • 12/11 19:30 Νιούκαστλ - Τσέλσι
  • 12/11 21:45 Γουλβς - Άρσεναλ
  • 13/11 16:00 Μπράιτον - Άστον Βίλα
  • 13/11 18:30 Φούλαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΟΤΕΝΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ