PREMIER LEAGUE

Τότεναμ - Γουέστ Χαμ 3-1: Πήρε το ντέρμπι και παραμένει στο κόλπο της τετράδας

Οι παίκτες της Τότεναμ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Γουέστ Χαμ | 20 Μαρτίου 2022
Οι παίκτες της Τότεναμ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Γουέστ Χαμ | 20 Μαρτίου 2022 @2022 DAVID CLIFF/AP IMAGES

Η Τότεναμ επιβλήθηκε 3-1 της Γουέστ Χαμ στο μίνι λονδρέζικο ντέρμπι και σκαρφάλωσε στην 5η θέση της βαθμολογίας, ούσα πλέον στο -3 από την 4η Άρσεναλ έχοντας ματς περισσότερο σε σύγκριση με τους κανονιέρηδες.

Η Γουέστ Χαμ παρατάχτηκε στο Tottenham Hotspur Stadium με φοβερή ψυχολογία από το ιστορικό 2-0 επί της Σεβίλλης το βράδυ της Πέμπτης και την πρόκριση στους 8 του Europa League αλλά και με εμφανή κούραση, με την Τότεναμ να μη χάνει την ευκαιρία και να υποτάσσει τη συμπολίτισσά της στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Premier League.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε ήταν καλύτερη από εκείνη του Μόγες και δικαιώθηκε στο φινάλε με το αποτέλεσμα, που ήταν το 3-1, με τον Σον να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους πετυχαίνοντας τα δύο από τα τρία γκολ των σπιρουνιών (το πρώτο ήταν "δώρο" του Ζουμά που σημείωσε αυτογκόλ).

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από τον περασμένο Δεκέμβριο που η Τότεναμ πανηγύρισε back-to-back νίκες σε επίπεδο Premier League (είχε προηγηθεί η εκτός έδρας επιτυχία επί της Μπράιτον), με την ομάδα του Βορείου Λονδίνου να ανεβαίνει έτσι στην 5η θέση της κατάταξης και να πλησιάζει στους τρεις πόντους τη συμπολίτισσα, Άρσεναλ, έστω και με παιχνίδι περισσότερο.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις, Ντόχερτι, Μπεντανκούρ, Χόιμπιεργκ, Ρεγκιλόν (88' Ρόαγιαλ), Κουλουσέβσκι (90' Μπέρχβαϊν), Σον (90' Μόουρα), Κέιν

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Ζουμά, Ντόουσον, Κρέσγουελ, Τζόνσον, Σούτσεκ, Ράις, Μαζουακού (56' Φορνάλς), Μπενραχμά, Λαντσίνι (84' Βλάσιτς) Αντόνιο (56' Γιαρμολένκο)

Τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής

Τα highlights:

Νόριτς - Τσέλσι 1-3

Γουλβς - Λιντς 2-3

Άστον Βίλα - Άρσεναλ 0-1

Λέστερ - Μπρέντφορντ 2-1

Η βαθμολογία της Premier League

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΤΕΝΑΜ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ