EUROPA LEAGUE

Europa League: Ο Ουκρανός Γιαρμολένκο έδωσε την πρόκριση στη Γουεστ Χαμ εις βάρος της Σεβίλλης

Ο Αντρέι Γιαρμολένκο της Γουεστ Χαμ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Σεβίλλη για τη φάση των 16 του Europa League 2021-2022 στο "Λόντον Στέιντιουμ", Λονδίνο | Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022
Ο Αντρέι Γιαρμολένκο της Γουεστ Χαμ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Σεβίλλη για τη φάση των 16 του Europa League 2021-2022 στο "Λόντον Στέιντιουμ", Λονδίνο | Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 © 2022 MATT DUNHAM/ASSOCIATED PRESS

Η Γουέστ Χαμ υπέταξε στην παράταση τη Σεβίλλη για τη φάση των 16 του Europa League, χάρη σε γκολ του Ουκρανού επιθετικού της, Αντρέι Γιαρμολένκο. Πρόκριση και για τη Λιόν, πέρασε στο 121' η Άιντραχτ.

Ο τελικός του Europa League που θα διεξαχθεί στη Σεβίλλη δεν θα έχει παρούσα την τοπική ομάδα. Το -πάντα- φαβορί για την κατάκτηση της συγκεκριμένης διοργάνωσης έπεσε θύμα έκπληξης, με τη Γουέστ Χαμ να την αποκλείσει στην παράταση με 2-0, χάρη σε γκολ ενός Ουκρανού, του Αντρέι Γιαρμολένκο.

Τα "σφυριά" αντιμετώπισαν πρόβλημα στην αρχή του αγώνα, αφού οι Ανδαλουσιάνοι στέκονταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Παρ' όλα αυτά, το γκολ του Τόμας Σούτσεκ έδωσε την απαιτούμενη ώθηση ώστε η αγγλική ομάδα να πάρει τα ηνία του αγώνα και να αρχίσει να χάνει ευκαιρίες.

Ο Τζούλεν Λοπετέγκι έκανε μόλις μία αλλαγή στο 2ο ημίχρονο, ρίχνοντας στον αγώνα τον Όλιβερ Τόρες, ενώ το ίδιο έκανε και ο Ντέιβιντ Μόγες, βάζοντας τον Γιαρμολένκο στο 87'. Η δικαίωση ήρθε για τον δεύτερο, αφού ο Ουκρανός ήταν στην κατάλληλη θέση έπειτα από σουτ του Πάμπλο Φορνάλς και απόκρουση του Γιασίν Μπουνού και στο 112' έκανε το 2-0. Η Σεβίλλη δεν είχε το καθαρό μυαλό για να απαντήσει και τίθεται εκτός διεκδίκησης του... αγαπημένου τροπαίου της.

Στη Φρανκφούρτη, όλα έδειχναν ότι τη λύση θα δώσουν τα πέναλτι. Μία τελευταία φάση στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης όμως έφερε τη λύτρωση για την Άιντραχτ, η οποία με γκολ του Μάρτιν Χιντερέγκερ ισοφάρισε σε 1-1 την Μπέτις και πήρε την πρόκριση σε συνδυασμό με τη νίκη στην Ανδαλουσία. Ο αγώνας ήταν αρκετά συναρπαστικός και βρέθηκε στην παράταση επίσης εξαιτίας ενός τέρματος στο τέλος. Ύστερα από πολλές τελικές και ένα δοκάρι για τις δύο ομάδες, ο Μπόρχα Ινγκλέσιας βρήκε δίχτυα στο 90' και έσωσε προσωρινά τους "βερδιμπλάνκος", μέχρι να τους καταδικάσει τελικά ο Αυστριακός αμυντικός.

Η Λιόν υποδέχθηκε την Πόρτο στο "Γκρουπάμα" ύστερα απ' τη νίκη της στην Πορτογαλία επί της Πόρτο και το 1-1 στάθηκε αρκετό για να τη στείλει στην επόμενη φάση. Μόλις στο 13' ο Μουσά Ντεμπελέ άνοιξε το σκορ, ωστόσο ένα όμορφη βολ πλανέ του Πεπέ Ακίνο στο 27' έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Οι δύο ομάδες έψαξαν το νικητήριο γκολ, όμως οι "γκον" ήταν πιο στοχοπροσηλωμένη σε αυτό, είχε καλύτερες ευκαιρίες και μπορεί να μην το βρήκε, όμως κέρδισε το "εισιτήριο".

Οι ομάδες των προημιτελικών

  • Λειψία
  • Μπαρτσελόνα
  • Μπράγκα
  • Ρέιντζερς
  • Αταλάντα
  • Λιόν
  • Γουέστ Χαμ
  • Άιντραχτ

Τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των 16

Τα δεύτερα παιχνίδια της φάσης των 16

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΟΝ ΠΟΡΤΟ ΜΠΕΤΙΣ ΣΕΒΙΛΛΗ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ